Kokeilussa mikroneulaushoito kotona

kauneus, luonnonkosmetiikka
14 kommenttia

* Kaupallinen yhteistyö, Hyvinvoinnin tavaratalo

Oon jo vuosia halunnut testata mikroneulausta. Muistan, kun äitini kävi joskus monta vuotta sitten kasvohoidossa niin, että hän osti hoitolaan itselleen oman mikroneulaimen, jota käytettiin hoitolassa vain ja ainoastaan hänen iholleen. Äiti juuri muisteli, että mikroneulaimen hankkiminen oli tuolloin aika kallista, mutta että sijoitus tuntui kannattavalta, sillä hän huomasi ihossaan mikroneulauksen tulokset.

Yllätyin tosi iloisesti, kun Hyvinvoinnin Tavaratalosta otettiin yhteyttä ja kysyttiin, haluaisinko testata heidän valikoimiinsa tullutta Puhdas+ mikroneulainta, joka on tarkoitettu kotikäyttöön. No todellakin, ihan ehdottomasti!

mikroneulaus kotona puhdas+

Olen lukenut niin monta blogipostausta aiheesta ja jutellut mikroneulauksesta sitä kokeilleiden kavereideni kanssa, joten paloin halusta päästä kokeilemaan itsekin. Voisiko neulauksesta olla apua otsan juonteisiin tai auttaisiko neulaus tasoittamaan ihoa? Olin lukenut juttuja siitäkin, että esimerkiksi pintakuiva iho tuntuisi neulauksen ansiosta kosteutetummalta ja kimmoisammalta. Odotukset siis olivat kovat, kun odottelin mikroneulainta testiin.

Vaikka olin pitkään halunnut testata mikroneulausta, en ollut hankkinut omaa mikroneulausrullaa, sillä olin ollut siinä uskossa, että markkinoilla on vain yksi valmistaja, jonka tuotepakettiin kuuluu myös synteettistä kosmetiikkaa oleva seerumi, jollaisesta en tietenkään haluaisi maksaa luonnonkosmetiikan käyttäjänä. Onneksi Puhdas+:lta voi ostaa pelkän mikroneulaimen ja päättää itse, mitä hoitotuotteita sen kanssa käyttää. Sain testiin tämän Puhdas+ 0,25 mm -neuloilla varustetut mikroneulaimen. Se on tarkoitettu edesauttamaan tehoaineiden imeytymistä ihoon ja esim. aknearpien hoitoon. 0,25 mm mikroneulain sopii myös herkemmille ihoalueille kuin esimerkiksi 0,50 mm mikroneulain. Pidemmillä neuloilla varustettu neulain sopii paremmin ikääntyvän ihon hoitoon.

mikroneulaus kotona

Mihin mikroneulaus perustuu?

Mikroneulaimella kasvojen ihoa rullaillessa iholle syntyy mikrokokoisia reikiä. Kun ihoon tehdään tuhansia pieniä reikiä, se alkaa reagoida samalla tavoin kuin ihon alkaa toimia esimerkiksi haavaa parantaessaan. Neulauksen tarkoituksena 0n saada iho esimerkiksi tuottamaan kollaageenia tehokkaammin ja tämän ansiosta erilaisten hoitotuotteiden pitäisi imeytyä iholle paremmin neulauksen jälkeen ja mikroverenkierron pitäisi tehostua.

Neulauksen seurauksena ihon sävyn pitäisi tasoittua, ihohuokosten näyttää pienemmiltä ja ihon tuntua kimmoisammalta. Neulauksesta voi saada apua myös arpien (esim. akne- ja raskausarpien) tasoittamiseen ja vaalentamiseen.

0,25 mm mikroneulain

Onko mikroneulaus turvallista?

Helsingin Sanomien haastatteleman erikoislääkärin mukaan oikein tehtynä mikroneulauksen pitäisi olla melko turvallinen toimenpide myös kotona tehtynä. Jotta neulaus olisi turvallista, on hygieniasta muistettava pitää hyvää huolta. Kun iholle pistellään pienen pieniä reikiä, tulee sekä neulaimen että ihon olla puhdas. Siispä:

 • Pese kädet huolellisesti saippualla ennen kuin ryhdyt neulaamaan
 • Desinfioi mikroneulain desinfiointiaineella 5-10 min ajan ennen hoitoa ja hoidon jälkeen. Mulla oli kaapissa apteekista ostettua desinfiointiainetta, jota annostelin kippoon johon asettelin neulaimen varovasti niin, että kaikki neulat peittyivät. Neulainta pitää käsitellä varoen, etteivät neulat vahingossa saa osumaa – pudonnutta tai rikkinäistä neulainta ei ole turvallista käyttää. Luullakseni myös tämän tuotteen pitäisi soveltua desinfiointiin.
 • Mikroneulausrulla on henkilökohtainen – älä lainaa omaasi, äläkä lainaa rullaa muilta
 • Tee hoito puhdistetulle iholle (viimeistelen meikin- ja ihonpuhdistuksen ennen neulausta alkoholipitoisella kasvovedellä, jotta iho olisi puhdas ja vastaanottavainen)

mikroneulaus kokemuksia akne

Mikroneulaus kotona

Olen neulannut ihoani nyt kahden hoitojakson verran; ensin viikon joka ilta ja sitten pitänyt reilun viikon tauon, jonka jälkeen toisen viikon. Nyt saatan pitää vähän pidemmän tauon, mutta ideana on tehdä hoitoa aina esim. viikon jaksoissa, välissä saman verran tauottaen.

Rullailen yleensä kerralla ihoa 3-5 minuuttia, jotkut rullailevat pidempäänkin, jopa 10 minuuttia kerralla. Rullailu tuntuu iholla pikkuisen, muttei satu. Varsinkin aluksi ihoni punoitti rullailun jälkeen ihan kunnolla ja punottaa se edelleenkin joka kerta rullailun jälkeen hetken, mutta palautuu jo nopeammin. Levitän rullailun jälkeen iholle tehoseerumin (näistä voisin vaikka tehdä postauksen erikseen) jonka annan vaikuttaa vähintään reilusta puolesta tunnista tuntiin ja sen jälkeen levitän yöksi vielä muutkin hoitotuotteet. Teen mikroneulauksen aina iltaisin, sillä iho saa siten levätä ja uusiutua rauhassa yön yli. Meikin käyttöä ei suositella kahdeksaan tuntiin, joten siksikin neulaus kannattaa tehdä ennen yöunia.

Ekojen mikroneulauskertojen jälkeen huomasin, että ihoni imee seerumin ja kosteusvoiteen ihan supernopsaa ja tajusin, että mun kannattaa jättää seerumin imeytymisen jälkeen iholle yöksi myös kosteuttava naamio. Ilman tätä oivallusta ihoni ehti olla parina aamuna ihmeellisen janoisen tuntuinen, joten jos iho on neulailun seurauksena kuivan tai ärtyisän oloinen aamulla, kannattaa tarkistaa, että käytössä on tarpeeksi kosteuttavat hoitotuotteet.

Siinä missä tuotteiden vaikutus korostu positiivisessa mielessä, saattaa myös niiden ärsyttävyys korostua, eli kannattaa valita neulauksen jälkeen tuttuja, hyväksi havaittuja ja kosteuttavia ja rauhoittavia luonnonkosmetiikkatuotteita.

mikroneulaushoito

Toimiiko mikroneulaus?

Kyllä, jihuu! Odotukset olivat kovat ja vaikka vähän skeptisesti mietinkin, että voiko tällainen ”kaikissa blogeissa” hehkutettu tuote oikeasti toimia, niin kyllä, ostaisin uudelleen.

Tärkeimpänä huomaan, että pienet uurteet otsassa ovat silottuneet vähän (JES! tämä kiinnosti eniten) ja että iho tuntuu rullailun jälkeisenä aamuna ihanan kimmoisalta ja täyteläiseltä – muhkealta, muttei yhtään turvonneella tai negatiivisella tavalla, tiedättekö? Jotenkin paljon pehmeämmältä.

En osaa vielä sanoa, onko rullailu vaikuttanut ihohuokosten kokoon, mutta jatkan tarkkailua tämän suhteen ja raportoin, jos niiden suhteen tapahtuu jotain mullistavaa pidemmällä käyttövälillä. Ihoni väri on myös paljon kirkkaampi ja heleämpi mikroneulauksen ansiosta ja näyttää paremmalta ilman meikkiä.

Mulla ei onnekseni ole kasvoissa juuri mitään arpia, joten niiden vaalenemiseen en osaa ottaa kantaa, vaikka olen kuullut, että moni on saanut apua arpienkin hoitoon. Onko teillä kokemusta?

Luulen, että pidän nyt vähän pidemmän tauon rullailusta ennen seuraavaa tehokuuria, koska just sellaiseksi hoidoksi mikroneulaus on suunniteltu. Tähän voisi helposti hurahtaa niin, että neulailisi menemään joka ilta – se ei varmasti ole hyväksi, vaan iholle parasta on tehohoitojaksot riittävillä tauoilla. :)

puhdas+ mikroneulain 0,25 mm

Tämän mikroneulaimen hinta on 29,95 € ja sitä suositellaan käytettäväksi 10 kertaa – neulat kuluvat käytöstä, eikä rullain siitä syystä ole loppuelämän ostos. Jostain luin, että käyttökertoja voisi olla tällaisella 10-15, mutta tiedä sitten, virallinen suositus on 10 kertaa. Käyttökerta ei tule kalliiksi, jos vertaa vaikka kasvohoitoon.

Kaikki Puhdas+ mikroneulaimet löydät täältä.

Mikroneulaus kotona kokemuksia

Oletteko te kokeilleet mikroneulainta? Miten teillä on toiminut?

Lisää luettavaa

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

parhaat luonnonkosmetiikka kasvonaamiot

Kiinnostavimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 2021 (alessa!)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Mulla (ikää 23 ja aina ollut kuiva iho) on ollut nyt muutaman kuukauden käytössä swissclinikin 0,5 mm neulain. Rullailen n. kerran kuussa ja olen huomannut positiivisia tuloksia erityisesti otsassa: kuivuuden aiheuttamat rutut on silottuneet huomattavasti eikä meikki kerry enää näihin juonteisiin. Samoin hymyrypyt on tasoittuneet, eikä meikki keräänny myöskään näihin enää. Ihon väri on neuleuksen jälkeen pitkään tasaisempi ja voisin sanoa että olen saanut neulauksesta apua myös poskipäiden laajenneisiin pintaverisuoniin (ei niin näkyvät enää). Yleistuntuma ihoon on sileämpi, kunhan muistan laittaa ravitsevan ja kosteuttavan naamion rullailun jälkeen. Muuten iho muuttuu rypyläiseksi ja hyvin epätasaiseksi pariksi rullailun jälkeiseksi päiväksi :)

  1. Ooh, ihan mahtavia tuloksia! Ehkä uskaltaisin itsekin tilata ton 0,50 mm neulaimen nimenomaan otsan uurteita ajatellen. :) Ja huomasin kanssa ton, että jos käytössä ei oo riittävän kosteuttavat tuotteet, iho menee ihan ohueksi ja rypyläiseksi.

   Ihan sairaan kiva kuulla että rullailu on toiminut sullakin.

 2. Mua kiinnostaisi tää härveli mutta olen tosiaan myös ollut uskossa että pitää ostaa se yksi tietty merkki, jossa tulee synteettiset aineet mukana. Rullailtavaa riittäisi, mutta vielä pohdin, olenko sen verran viitseliäs että tulisi käytettyä, kun vaatii kuitenkin huolellista puhdistamista jne. :)

   1. Sama, mutta siis ilmeisesti sieltäkin saa tosiaan pelkän neulaimen jos haluaa, googlailin vähän äsken. Hinta näyttää olevan kalliimpi tosin.

    Mulla menee rullailu jo aivan rutiinilla. Tosin ihonhoito on mulle muutenkin sellainen harrastus että ehkä joku muu ei jaksaisi samalla intensiteetillä :D

 3. Mistä materiaalista neulain on tehty? Mietin tässä sen kierrättämistä vain kun melko usein täytyisi ostaa sitten uusi. Kiinnostavalta kyllä kuulostaa, tekisi ehdottomasti mieli kokeilla!

  1. Tuo varsi on muovia ja rulla metallia tai terästä – veikkaan että nuo saa jotenkin ehkä irrotettua… Mutta kierrätyksen kannalta ei kyllä helpoin tuote tietystikään.

 4. Minä olen desinfioinut rullan kiehuvassa vedessä ja ihan on toiminut hyvin.

 5. Olisi mielenkiintoista nähdä puolueettomia, mikroskooppisia kuvia neuloista 10x käytön jälkeen. En meinaan millään usko, että pehmeä iho saisi kärjet kulumaan niin nopeasti.. Vaihtoväli ehkä lähempänä 100x kuin kymmentä.

 6. Mulla on ollut 1mm neulain satunnaisessa käytössä jo vuosikaudet eikä terät ole menneet miksikään, joten taatusti käyttöikä on pitempi kuin 10-15 kertaa! Käytän lähinnä silmäkulmien ja kulmakarvojen välisiin juonteisiin sekä kulmien yläpuolelle. Neulat sen verran pitkät, että nipistelee kyllä liikaa muualle kasvojen iholle rullatessa, joten tuo 0,25mm sopii varmasti paremmin koko kasvoille. Taidan kokeilla… :)

 7. Heippa!

  Mitä seerumeita ja voiteita tarkalleen ottaen käytät rullailun jälkeen?:)