DARE TO CARE

muoti
Jätä kommentti

Kuluneen vuoden ja varsinkin viimeisen puolen vuoden ajan mediassa on ollut hyvin esillä todella tärkeä aihe, nimittäin jokaisen oikeus omaan kehoon. Aihe on ihan hullun tärkeä eikä siitä voi puhua liikaa. Ymmärrän kyllä, että aihe kuin aihe alkaa tuntua raskaalta kun siitä puhutaan joka puolella, mutta siksi tarvitaankin lisää keskustelunavauksia ja uutisia, juttuja ja konkreettisia tekoja arjessa. Tulee sellainen olo, että jos kaikki me too -keskustelu ja sen myötä syntyneet keskustelut nyt jäisivät, niin ne, jotka ovat rohkeasti tuoneet omia kokemuksiaan esille, olisivat tehneet sen ”turhaan”. Tällaiset uutiset saavat niskavillat pystyyn ja tulee sellainen olo, ettei mikään 1400 € sakko voi mitenkään olla riittävä rangaistus.

Siispä: jatketaan keskustelua. Ystävien kanssa. Työpaikoilla. Sosiaalisessa mediassa. Kumppanien kanssa. Kotona. Julkisesti. Silence is not golden.

dare to care elise

rfsu elise1933 collection

Vuosi sitten lanseerattu RFSU:n vaatemerkki ELISE (joka on saanut nimensä RFSU:n vuonna 1933 perustaneen Elise Ottesen-Jensenin mukaan) on konkreettinen & arkisen helppo keino ottaa kantaa body rights ja post me too -keskusteluun. ELISE-malliston myyntituotot, niin kuin kaikkien muidenkin RFSU:n tuotteiden tuotot, ohjataan kokonaisuudessaan RFSU:n työhön kehon oikeuksien puolesta Pohjoismaissa ja eri puolilla maailmaa. Työhön kuuluu muun muassa kansainvälistä mielipidevaikuttamista ja seksuaalikasvatusta.

Nopeasti lukaistuna nuo asiat voivat kuulostaa itsestäänselviltä, mutta kun ottaa huomioon, miten lähellä olevissa maissa kiistellään esimerkiksi edelleen aborttioikeudesta ja kamppaillaan seksuaalivähemmistöjen kohtaamaan väkivaltaa ja häirintää vastaan, tajuaakin, miten tärkeää työtä mielipidevaikuttaminen ja seksuaalikasvatus ovat. Kasvatuksesta ja koulutuksesta kaikki muutos lähtee.

see something wrong do something right

ELISE RFSU DARE TO CARE

Koko mallisto on myynnissä elise1933.com -osoitteessa sekä Helsingissä Uudenmaankatu 4-6:n pop up -myymälässä kahden viikon ajan. Pop up -myymälä on auki 15.6.–29.6. arkipäivisin klo 9–16.

Kaikki malliston vaatteet ovat unisex-mallisia (mulla on päälläni XS-kokoiset t-paidat), puuvilla on GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa ja vaatteet on valmistettu Fair Wear -järjestön Code of Conductin mukaisesti – jes. Katukuvassa tänä keväänä näkyneet feministisillä sloganeilla varustetut t-paidat ovat nekin super, mutta en ole voinut olla ajattelematta, että miten ristiriitaista on pitää päällään sellaista paitaa, jonka slogan on mahdollisesti vahvassa ristiriidassa t-paidan valmistusolojen kanssa – tai vähintään sen kanssa, ettei niistä valmistusoloista ole mitään takeita. Loistavaa, että ELISE-malliston suhteen valmistusolot ja matskut on nekin kunnossa – sekä ihmisten että ympäristön suhteen.

elise 1933 dare to care t shirt

Dare to care:

www.elise1933.com 

(paidat saatu)

Lisää luettavaa

5 uuden vaatteen vuosi paketissa

Yli neljä vuotta ostamatta pikamuotia

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.