Mausteinen kesäsalaatti

ruoka
Jätä kommentti

Siinä missä talvella on syötävä kaksi lämmintä ruokaa jotta energiaa riittäisi koko päiväksi, pärjää kesällä helposti erilaisilla salaateilla. Tällaisella kelillä ei usein edes tule nälkä – vasta syödessä havahtuu siihen, että olikin jo oikea aika syödä jotain.

mausteinen kesäsalaatti

kesäinen salaatti

Tässä on mun tän kesän vakkarisalaatit, ylläolevat ovat miltei samat, pienin variaatioin.

Kvinoaa (suosin suomalaista SunSpeltin kvinoaa jos sitä löytyy, muutoin nappaan hyllystä Urtekramin luomukvinoaa)
Babypinaattia (mahdollisuuksien mukaan kotimaista tai luomua, aika usein kaupoissa on ruotsalaista joka sekin erittäin ok)
Kotimaisia tomaatteja
Luomufetaa
Cashew-pähkinöitä tai manteleita (myös erilaiset siemenet käyvät hyvin)
Kikherneitä
Kevätsipulia
Basilikaa tai muita tuoreita yrttejä

+ itsetehty salaattikastike

///////

Keitä kvinoa ja huuhtele ja pilko tuoreet raaka-aineet.

Paahda pähkinät tai siemenet pannulla ilman öljyä; ne ovat paahdettuina huomattavasti maukkaampia. Kippaa kuumat pähkinät lautaselle viilentymään.

Lisää pannulle öljy ja valutetut kikherneet sekä mausteita oman maun mukaan. Minä maustoin kikherneet paprikalla, juustokuminalla ja pippurilla sekä chililastuilla. Paista kevyesti ja kippaa kikherneet jäähtymään lautaselle.

Kasaa kaikki raaka-aineet lautaselle ja lisää lopuksi salaattikastike tai oliiviöljyä ja balsamicoa. Salaattikastikkeen voimaa ei mmuuten kannata aliarvioida! Tämä mausteinen kastike on kyllä aika valkosipulinen, joten en välttämättä suosittele sitä lounassalaatinkastikkeeksi töihin, mutta muuten se on ihan hullun herkullinen. Säilyy jääkaapissa kannellisessa purkissa monta päivää.

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.