Juhlahetki keskellä arkea

& juoma, ruoka
Jätä kommentti

* Kaupallinen yhteistyö, Perlage Sgàjo & Asennemedia

Musta tuntuu, että tämä syksy on ollut kiireisin ikinä. Tiedän, että olen varmasti kirjoittanut näin aiemminkin, mutta nyt kiireen tuntu on ollut jotenkin ihan erilaista aiempiin vuosiin verrattuna. Kokonaisvaltaisempaa ja sellaista, etten välillä ole tiennyt, missä vaiheessa kiire edes helpottaa, kun yleensä on aina voinut ajatella, että ”tämän viikon jälkeen sitten” tai ”enää nämä ja nämä hommat ja sitten kalenterissa on väljempää”.

Tällaisessa hektisyydessä korostuu se, miten tärkeää oma aika, ystävien näkeminen, harrastukset ja lepääminen oikeasti ovat. Ihan just starttaa myös syksyn hektisin juhlasesonki, mutta vähän luulen, että kaikenlaisten isompien pikkujoulukemujen sijaan panostan tänä vuonna rentoihin illanistujaisiin ja jaettuihin aamupalahetkiin ystävieni kanssa. Niihinkin saa helposti juhlantuntua pienellä panostuksella ja ne tuntuvat kiireisen arjen keskellä aidosti merkityksellisiltä hetkiltä.

Perlage Sgàjo luomu Prosecco vegaaninen

Mari on mulle se tyyppi, joka kuulee ekana mun suurimmat ilot ja suurimmat murheet – sekä lähestulkoon kaiken siltä väliltä. Soitellaan viikoittain ja joinain aikoina päivittäin, joten ollaan hyvin kartalla toistemme kuulumisista vaikkei oltaisi ehditty nähdä hetkeen kahdestaan. Viime kesä vietettiin niin tiiviisti aikaa yhdessä, että tuntuu, ettei olla tänä syksynä nähty kunnolla kahdestaan kuin ihan pari kertaa; niihinkin kertoihin on liittynyt kaikenlaista säätöä, joka on tehnyt näkemisestä vähän vähemmän rentoa; on ollut migreenikohtausta ja asioiden hoitamista minuuttiaikataululla, joten olen ihan superonnellinen, että meillä oli viime viikonloppuna rauhallinen ja rento aamu yhdessä. Mun ei oikeasti ollut edes tarkoitus kuvata näitä kamppiskuvia samassa yhteydessä, mutta koska hetki oli niin rauhallinen ja ihana, päätettiin ekstempore avata Perlage Sgàjon luomuprosecco – meidän kummankin suosikki jo entuudestaan – ja pysähtyä hetkeksi muistelemaan kulunutta vuotta.

Jotenkin jännästi oli vähän juhlava fiilis vaikka hiukset oli vielä harjaamatta ja marraskuinen lauantaiaamu ei meinannut kirkastua ollenkaan. Kippistettiin sille, mitä kaikkea vuodessa oli ehtinyt tapahtua, sillä sattumalta juuri viime viikonloppuna tuli kuluneeksi vuosi siitä, kun muutettiin Mari hänen uuteen asuntoonsa. Syksy oli vuosi sitten aika tunteiden täyteinen ja siitä seurannut vuosi meille kummallekin monella tapaa vuoristorataa. Yhtä aikaa tuntuu että on ehtinyt tapahtua ihan hulluna asioita ja samalla tuntuu myös siltä, että miten muka on jo ehtinyt kulua kokonainen vuosi.

Perlage Sgàjo luomu Prosecco vegaaninen

murskattua vesimelonia + murskattuja mansikoita + tuoretta minttua & proseccoa 

Proseccopohjaiset drinkit

 

Perlage Sgàjo -luomuprosecco on ihan todella hyvä kuohuva! Erottuu Alkon hyllystä helposti vihreän etikettinsä ansiosta ja siinä on mun makuuni kaikki kohdillaan: luomulaatuisuuden lisäksi Perlage Sgàjo on myös vegaaninen ja tulee läheltä, Italiasta, kuten prosecco tietysti aina, mutta jos siis haluaa suosia kuplivaa valitessa lähellä tuotettuja, on eurooppalaisen perhetilan luomuprosecco oiva valinta.

Perlage Sgàjo on kuiva luomuprosecco ja sitä luonnehditaan hapokkaaksi, päärynäiseksi, appelsiininkukkaiseksi, mandariiniseksi sekä hennon mausteiseksi. Sopii oman kokemukseni perusteella hyvin ruokaisten salaattien ja kasvisruokien kaveriksi mutta myös sellaisenaan seurustelujuomaksi.

Mä kokeilin tehdä meille brunssin kaveriksi proseccopohjaiset drinkit murskaamalla lasien pohjalle tuoretta vesimelonia, mansikoita ja minttua ja vitsit oli kyllä hyvää! Juoma oli aika kesäinen noin ja ehkä juuri siksi sopi niin täydellisesti piristämään harmaan aamupäivän brunssia.

Brunssidrinkit

Prosecco drinkit

Toinen helppo tapa tehdä proseccolasillisista entistä kauniimmat on laittaa lasin pohjalle pensasmustikoita, granaattiomenan siemeniä ja tuoretta minttua. Näyttävät näteiltä ja livenä osa pensasmustikoista vieläpä pomppi hauskasti lasissa. Kuten huomaatte, kaunis kattaus ei välttämättä vaadi sen suurempaa panostusta – ja jos jääkaapissa on aina varalta pullo proseccoa, voi juhlahetken taikoa nopeastikin. Brunssin yhteydessä nautitusta prosecco-lasillisesta tulee aina juhlava fiilis, se ei ainakaan mulle ole mikään perusjuttu.

Avokadoleivät

Brunssitarjottavat oli vegaaniset ja varsin helpot, vaikkakin kauniit: avokadoleivät pestolla ja gluteenittomalla leivällä. Nyt koristelin leivät chilin sijaan granaattiomenansiemenillä. Lisäksi keitettiin puurot ja kahvit. Puurot tarjoiltiin tuoreilla marjoilla ja melonit pilkottiin kauniisti tarjolle loppujen marjojen kera. Laseissa oli tuorepurisettua appelsiinimehua,  josta muuten olisi myöskin saanut oivat brunssijuomat. Appelsiinimehua ja kuohuvaa yhdistelevä mimosa on brunssijuomien klassikko.

Perlage Sgajo prosecco

pensasmustikoita + granaattiomenan siemeniä + tuoretta minttua & proseccoa 

Perlage Sgàjo Prosecco

Perlage Sgàjo Prosecco (luomu, vegaaninen) 12,48 € Alkossa 

Jos teillä on ollut yhtä kiireinen syksy, suosittelen lämpimästi ystävien, yhteisten ruokailuhetkien ja omien harrastusten priorisoimista – sillä on oikeasti mieletön merkitys oman jaksamisen suhteen. Jos tuntuu mahdottomalta sopia näkemisiä keskellä kiireistä arkea, on yhteiset aamupalahetket oikeasti loistava tapa nähdä ystäviä.

Jaaaa kuten ehkä jo tiedättekin, Valviran ohjeistuksen mukaisesti alkoholia ei saa kommentoida, mutta muut kommentit ovat toki tervetulleita

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.