* Kaupallinen yhteistyö, Vuohelan herkku & Asennemedia
Vaikka kesä on ehkä laskennallisesti jo puolessa välissä, tuntuu että se on oikeasti vasta aluillaan – lämpöä riittää kuitenkin elokuun loppuun, ellei syyskuun alkuun asti. Tapahtumallisesti kesä tuntuu usein alkavan vasta juhannuksesta ja tietyllä tapaa nytkin tuntuu, että kaikki on vielä edessä; loma, mökkeilyt ja Flow.
Ja sitten taas toisaalta oon jo saanut kaiken, mitä kesältä toivon: piknikit, lämpimät illat, puistoköllöttelyt, tuoreet marjat, yöpyöräilyt ja huolettoman kesämielen.
Oli lomaa tai ei, niin olennaista on osata päästä lomamoodiin arjen keskellä. Mikä sulle tekee lomafiiliksen? Jos se on piknik puistossa, pakkaa viltti, eväät ja kirja mukaasi tai soita ystävälle ja ehdota ekstempore-piknikiä. Jos se on uiminen, käy uimassa ennen töitä tai polje rantaan suoraan töiden jälkeen. Jos se on tuoreet marjat ja torilla haahuilu, voit hyvin päästä lomamoodiin syömällä toriaamiaisen ennen toimistolle suuntaamista.
Lomamoodi on oikeasti tosi pienistä valinnoista kiinni, oli lomaa tai ei.
Yksi mun lemppari piknik-spoteista on Eiran kukkapuisto; se on ihan supernätti, vaikkei enää aivan kukkeimmillaan. Pakattiin viikonloppuna eväät laukkuun ja istuttiin pari tuntia piknikillä Lindan kanssa kaikessa rauhassa ennen illan rientoja.
Piknik-eväiden kanssa kannattaa mennä sieltä missä aita on matalin, mutta mausta tinkimättä tietty. Eväsleivät, tuoreet marjat, mehut ja joku pieni herkku toimivat aina.
Vuohelan Herkun uudet gluteenittomat jälkiuunipalat ovat todella maukkaita (varsinkin paahdettuna). Vitsit voin vaan kuvitella, että keliaakikoille ja muille, jotka eivät voi syödä kuin gluteenittomia leipiä, tämä on varmaan ihan hullun ihana uutuus, sillä tässä on tumman leivän maku ja koostumus. Maku tulee kotimaisesta tattarista. Lindaltakin nämä saivat spontaaniin ”onpa hyvää” -kommentin.
Tämä on samaa leipää kuin tämä, mutta vain kätevämmissä paloissa.
Vuohelan Herkun uudet gluteenittomat mustikkamuffinssit on tosi hyvät, mehevät ja aidonmakuiset, eikä ehkä ihmekään kun marjat on kotimaisia! Ei siis mitään esansseja tai muuta, vaan ihan oikeita metsämustikoita.
Puhuttiin Lindan kanssa piknikillä myös siitä, miten ihanaa on, että nykyisin gluteenittomien tuotteiden taso on tätä; Vuohelan herkun tuotteet ovat takuulla pelastus monelle sellaiselle, joktka eivät oikeasti voi syödä gluteenia. Minä voin, mutta valitsen silti usein gluteenittoman tuotteen terveyssyistä. Koska haluan tukea kotimaista ja ostaa mahdollisimman luonnollisia ja fiksuja tuotteita, enkä mitään kaukaa tuotuja muunneltuja maisseja, on Vuohelan Herkku sitenkin kiva valinta.
Esim. tattari tulee aina Suomesta Vuohelan Herkun sopimusviljelijöiltä. Tämän tyyppinen gluteeniton leivonta ei kokonaisuudessaan voi olla täysin kotimaista, koska esim. psylliumia ei ilmeisesti saa täältä, mutta jos haluaa tukea kotimaista yritystä, joka panostaa kotimaisiin raaka-aineisin aina kun mahdollista, gluteenittomia tuotteita ostaessaaan, kantsii ehdottomasti kurkata Vuohelan Herkun valikoima.
Niiden saaristolaisleipä on ihan hiton hyvää, siitä ja noista muffinsseista ei ikinä tajuaisi, että ne ylipäätään ovat gluteenittomia.
Huh, enää kuusi työpäivää ja sit mulla alkaa loma. Mulla ei oo suuria suunnitelmia, koska aikatauluttomuus ja ekstempore-lifestyle kiinnostaa eniten vastapainona arjen aikatauluille. Mökkireissua, joogaa, puistohengailuja, pyöräilyjä ja Flow:ta ainakin luvassa.
Ps. Osallistu kivaan Vuohelan Herkku -arvontaan Instagramissa! Arvontapalkintona on Vuohelan herkun tuotteita sekä tuollainen kätevä SIGG:n metallinen eväsrasia – ihan täydellinen piknikeille että toimistolounaiden pakkaamista varten.
Kommentit
Eiran kukkapuistohan on parhaimmillaan vasta alkusyksystä. Mutta kiitos hyvistä vinkeistä! Lomamoodiin voi päästä, vaikka ei olisikaan lomalla.
Voi kuinka ihanaa, että parhaat ajat ovat siis vielä edessäpäin!