365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

keskiviikko

12

tammikuu 2011

29

COMMENTS

chicken teriyaki wok

Written by , Posted in Lifestyle, Ruoka

Mun eilisestä wokista tuli niin hyvää, että ajattelin kirjoitella ohjeen muistiin – jospa vaikka joku teistä haluaisi kokeilla sitä myös – se on supersimppeli, suhteellisen nopea ja varmasti paljon terveellisempi kuin pakastewokit (hahaa, tai sitten ei, mutta ainakin tuoreet maistuu paremmilta).

KANATERIYAKIWOKKI

Tähän wokkiin tarvitset:

200g maustamattomia kanasuikkuja
sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
1 porkkanan
½ paprikaa
½ parsakaalia
pieni siivu kaalia
½ pss vihreitä pakastepapuja
cashew-pähkinöitä
oliivi öljyä paistamiseen
teriyaki-kastiketta
(soijakastiketta, chiliä)

Mun tekemästä satsista riitti kaksi annosta mulle ja yksi iso annos Laurille, eli 3-4 annosta saanee noilla määrillä.

1. Leikkaa sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota paistinpannulla oliiviöljyssä 2. Paista kanasuikut (maustamattomia tai oman maun mukaan marinoituja – mä en hirveästi tykkää valmiiksi marinoiduista, niin suosin noita maustamattomia) ja laita nuudeli-/riisivesi kiehumaan 3. Heitä kanan sekaan ohuiksi siivuiksi leikatut porkkanat (kypsyvät hitaammin kuin muut vihannekset) ja laita parsakaalin palaset höyryttymään nuudeliveden ylle siivilässä 4. Pilko wokkiin paprikaa (minä käytin punaista) ja lisää vihreitä papuja (pakasteesta, sillä nyt ei ole tuoreiden papujen sesonkiaika, pilkottuna tai ilman)

teriyaki sauce

5. Heitä nuudelit kiehuvaan veteen ja anna parsakaalien höyryttyä vielä hetki 6. Raasta kaalia esim. juustohöylällä wokkiin, sekoittele ja anna vihannesten kypsyä hieman 7. Lisää parskaalit ja cashew-pähkinät wokkiin 8. Mausta lopuksi oman maun mukaan soijakastikkeella, osterikastikkeella tai teriyakilla, kuten minä tällä kertaa maustoin. Mukaan voi laittaa myös ripauksen chiliä ja annoksen voi kruunata sweet chili saucella. :- )

kanateriyakiwokki

Ohje on helposti muunneltavissa, mikäli tykkää enemmän keltaisesta paprikasta tai haluaa vaikka kokeilla kukkakaalia parsakaalin sijaan. Parsakaalit voi myös keittää, mutta höyryttäminen jättää ne sopivan rapsakoiksi ja vitamiinitkin säilynee paremmin. Oon vähän huono kokeilemaan uusia maustekastikkeita, osterikastike ja teriyaki ovat ainoat ennestään tutut – oisko teillä suositella jotain vastaavia, joita itse käytätte ruuanlaitossa (wokeissa tai jossain muissa), itsetehtyjä tai valmiita? :- )

Lisää luettavaa:

29 Comments

  1. l a u r a
    • ida365
  2. Nna
    • ida365
    • ida365
  3. Pinkku
  4. eve
    • ida365
    • ida365
  5. tiia
    • ida365
    • ida365
  6. anna
    • ida365
  7. Reetta
    • ida365
  8. Asra

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.