365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

maanantai

21

helmikuu 2011

51

COMMENTS

Miten sisustaa vuokra-asuntoa edullisesti ja helposti?

Written by , Posted in Lifestyle, Sisustus

Vuokralla asuminen on yhtä isoa kompromissia – kun asettaa itselleen järkevän hintatason, aluevaatimuksen ja asunnon minimikoon, saattaa joutua tyytymään muovimattolattiaan, typeriin tapetteihin, oudon värisiin kaakeleihin, vuokraisäntiin, jotka eivät anna kiinnittää seiniinsä mitään, outoihin säilytysratkaisuihin ja tyhmiin vetimiin kaapin ovissa. Onneksi meidän suurimmat kompromissit tämän asunnon kanssa ovat muovimatto ja tyhmät tapetit, ei kovin suuria huolia siis. Mutta miten ihmeessä piristää vuokrakämpän ilmettä niin, ettei siitä jää suuria jälkiä, jos ne joskus pitää ottaa pois? Jaan kanssanne kolme kivaa vinkkiä, jotka on helppo toteuttaa halvalla ja täysin oman maun mukaan.

kynttilät

1. Kynttilät ja kynttiläasetelmat

tuovat paljon ilmettä esimerkiksi olohuoneeseen. Kynttilät ovat nyt poikkeuksellisesti ruokapöydällä, mutta ne näyttävät kivoilta myös pienellä sohvapöydällä tai olohuoneen seinällä olevilla hyllyillä. Jos muuten joku teistä omistaa tuollaisen hopeisen skimmer-kynttilänjalan pidempänä versiona, ja olisi halukas myymään sen mulle, niin laittakaa sähköpostia :- D Tampereen Ikeasta tuota ei saa, eikä sitä löytynyt edes Vantaalta, kun kaveri koetti sitä mulle etsiä. Haluaisin siis jonkin niistä kolmesta pidemmästä (23,28 tai 35cm) kynttilänjalasta, kahta lyhyempää multa jo löytyykin. Kynttilöiden väriä vaihtamalla huone saa uuden ilmeen – nyt polttelen vaaleanpunaisia ja valkoisia kynttilöitä kevään kunniaksi ;- )

ovinaulakko

2. Ovinaulakko

on helppo siirtää, eikä sitä ole pakko ruuvata kiinni oveen, mikäli ei kannattele naulakossa mitään älyttömän raskasta. Lisäksi sen voi ripustaa vaikkapa jokaisen huoneen oveen – kylppärissä saat pyyhkeille lisäripustuspaikkoja, eteisessä voit laittaa laukut roikkumaan sisäovesta ja makuuhuoneessa vaikkapa seuraavan päivän vaatteet tai sitten pikkulaukut ja hatut, kuten minä laitoin. Ikean Grundtal -naulakolla on hintaa 7,95e, joten ei tule kovin kalliiksi, vaikka näitä hankkisi useamman ;- ) Nyt pikkulaukut ovat nätisti esillä, ja sain hyllyyni lisätilaa. Huomasitteko naulakossa uuden hattuni? Vitsit, oon varsin tykästynyt siihen ja odotan kovasti, että pääsen käyttämään sitä ilmojen lämmetessä! Mulla olis tallessa yksi video, missä tuo hattu näkyy hieman paremmin, pitänee julkaista se pian.

ikkuna

3. Jouluvaloille

saa lisäkäyttöaikaa, kun alkaa kutsua niitä Juulian tavoin talvivaloiksi! Ripustin valosarjan roikkumaan keittiön verhonipsuista putkea pitkin maahan – näyttää hurjan kivalta ja on helppo toteuttaa. Mietin, että valosarja voisi olla hauskan näköinen myös siten, että sen kiinnittäisi kokonaan ylös noilla verhonipsuilla, jolloin se vain vilahtelisi ja loisi tunnelmavaloa katonrajassa. Jouluvaloja ei siis tarvitse heti pakata pois, kunhan ne vaan eivät ole osa jouluista asetelmaa tms:-D

Mitäs sanotte, toteuttamisen arvoisia ideoita, tai jotain muita mietteitä?

Entäpä omat vinkkinne vuokra-asunnon sisustamisen suhteen?

Lisää luettavaa:

51 Comments

 1. Tia
 2. Satu
  • ida365
 3. katt
  • ida365
 4. Tanssijatyttö
 5. tuuli
  • ida365
 6. pulla
  • ida365
 7. mariiiiiika
  • ida365
 8. mira
  • ida365
  • ida365
 9. iidz
 10. Elli
  • ida365
  • ida365
 11. Meeri
  • ida365
 12. kkassuee
 13. Elli
 14. ee
  • ida365
  • ida365
 15. Reetta
 16. H-nni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *