365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

keskiviikko

2

lokakuu 2013

16

COMMENTS

TESTING: Zuii organic cosmetics

Written by , Posted in Kauneus, Luonnonkosmetiikka

Kävin tuossa hetki sitten tutustumassa ihanaan Lumo Shop & Salon:iin, joka tarjoaa ekologisia kampaamo- ja kauneuspalveluita. Testasimme tuolloin Zuiin luomusertifioituja kukkaismeikkejä iholleni ja ihastuin päätäpahkaa nestemäiseen meikkivoiteeseen. Jäin tuolloin vakavissani pohtimaan Zuiin nestemäisen meikkipohjan ostamista talveksi, sillä tuote oli peittävä, mutta tuntui iholla ihanan kevyeltä ja huomaamattomalta. 

Mun oikutteleva sekaihoni on aina kaivannut jonkin verran peittoa, mutta tavalliset meikkivoiteet tuntuvat usein äärettömän raskailta ja suttuisilta iholla, jos ne ovat tarpeeksi peittäviä. Tämä Zuiin meikkivoiden sen sijaan tuntuu yhtä kevyeltä mitä mineraalimeikkipohjat joita olen tässä parin vuoden ajan käyttänyt. Mineraalipohjaan tottuneena olin aika skeptinen nestemäisen meikkivoiteen keveydestä ja peittävyydestä, mutta hah, ei olisi kannattanut olla niin epäileväinen!

Zuiin luonnonkosmetiikkasarjan tuotteet valmistetaan luomusertifioiduista kukista, öljyistä, vitamiineista ja mineraaleista, joten ne ovat myös hoitavia ja suojaavia. Meikkisarjan tärkeimpänä valmistusaineena on kuivatuista ruusun, kamomillan ja jasmiinin terälehdistä valmistettu kukkaisjauhe. Zuii -sarjan meikkejä ei testata eläimillä eikä valmistuksessa käytetä petrokemian tuotteita, parabeeneja, geenimuunneltuja valmistusaineita tai talkkia.

Sarja on kotoisin Australiasta ja sen on sertifioinut Australian OCF (Organic Food Chain) sekä eurooppalainen BDIH/Cosmos. Tuotteiden valmistusaineet ovat siis 95% (!!!) luomusertifioituja. Usein luonnonkosmetiikassa luomuraaka-aineiden määrä on maksimissaan jotain 70-80% luokkaa (usein luonnonkosmetiikkatuotteet eivät edes ole luomua, ainoastaan luonnonmukaisia), joten tämä on mahtava luku. 

ZUII ORGANIC COSMETICS tampere

Zuiin maahantuoja oli kuullut minun ihastuneen tuohon meikkivoiteeseen ja sain sen sekä pari muuta tuotetta testiin. Arvaatte varmaan kuinka innoissani olen. :’-)

Olen nyt testaillut meikkivoidetta reilun viikon ajan niin, että olen laittanut alle kevyen kosteusvoiteen ja päälle tätä Zuiin Liquid Foundationia. Meikkivoidetta kuvataan puolipeittäväksi ja kuvaus osuu mielestäni nappiin. Herkästi punoittava ihoni pysyy tämän meikkivoiteen avulla suhteellisen yksivärisenä koko päivän. Kaikkia näppyjä en saa tällä piiloon, mutta toisaalta olen vuosin myötä hoksannut, että täysin peittävä pakkelimainen look vain korostaa niitä peitettyjä näppyjä. Ei ehkä ole niin vakavaa, jos iho ei näytä aivan täydelliseltä. Koska ihoni tuppaa kiiltelemään päivän mittaa, olen sutinut ohuen kerroksen omia mineraalipuutereitani T-alueelle kiinnittämään meikkiä ja näin olen saanut aikaiseksi kestävän ja imartelevan meikkipohjan.

zuii meikkivoide olive light

Mulle valikoitui sävy Olive Light. Sävyn nimeen liittyvistä ennakkoluuloista huolimatta tuo aavistuksen keltaiseen taittava sävy on iholleni täydellinen. Punertava ihoni neutraloituu nätisti tuon keltaiseen taittavan sävyn avulla. Lueskelin Jolien meikkipohja-opasta ja hoksasin, että tämä sävy taitaa olla monelle muullekin kalpealle suomalaiselle se kaikkein sopivin, ainakin nyt talvella. Jolienkin artikkelissa tämän meikkivoiteen kerrotaan sopivan hyvin arpien ja couperosan peittoon, miksei siis myös pienten näppyjen peittoon. 

Voisi kuvitella että näin vaalealle iholle valittaisiin sävy jossa on sanat ”fair” tai ”ivory”, joten ei siis kantsi valita meikkipohjan sävyä nimen tai numeron perusteella, vaan kysyä apua ammattilaiselta. 

peach zuii blush organic cosmetics

zuii meikkivoide ja poskipuna

Zuiilta saamassani paketissa oli myös ihanan lämpimänsävyinen poskipuna. Sävyn nimi on Peach ja ai vitsit miten kauniisti se taikoo poskipääni esille. Olen aina käyttänyt kylmään taittavia poskipunia, joten koin pienen herätyksen kun Lumon Tiina suti lämminsävyistä poskipunaa iholleni. Iho näyttää ihan eriltä poskipunasävyä vaihtamalla! :-D Kääks, kelle mä nyt sitten lahjoittaisin kaikki nuo käytössä olevat kylmään taittavat poskipunat…? Ei ole meinaan paluuta niin viileisiin poskipuniin enää tämän jälkeen. Hihii, taisihan se Katrikin värianalyysissä kertoa että mun kantsis käyttää lämpimään taittavia poskipunia, mutten omatoimisesti tullut kokeilleeksi lämpimämpiä poskipunia. 

Zuiin poskipunaa ei tarvita paljoa, siinä on reilusti väripigmenttejä ja jo kevyellä sutimisella saa tarpeeksi väriä poskiin. 

ida zuii

Tässäpä vähän osviittaa meikkipohjan peittävyyden suhteen, vaikka tämä ei mikään oikeaoppinen meikkikuva olekaan. Mutta kuten näette, sävy on tarpeeksi vaalea ja tosi luonnollinen. :-) Onko siellä muita Zuiin kukkaiskosmetiikkaan ihastuneita? Zuiin luonnonkosmetiikkaan pääsee Tampereella tutustumaan Lumossa ja heidän omasta verkkokaupastaan voi tilata tuotteita kotiin. 

Lisää luettavaa:

16 Comments

    • ida365
  1. t.
    • ida365
    • ida365
  2. Viiru
    • ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *