365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

keskiviikko

27

marraskuu 2013

17

COMMENTS

Testissä: luonnolliset hiustenhoitotuotteet

Written by , Posted in Kauneus

Olettekohan koskaan kuulleet sellaista villiä huhua, että bloggaajat eivät osta itse shampoitaan? Niin voi olla, mutta jos on utelias ja tahtoo tutustua pienempiin ja luonnollisempiin merkkeihin, voi joutua vaikka maksamaan putelinsa itse! :-D HUI kauhee!!! 

Kun testailtiin Lumossa Tiinan kanssa kasvivärein tehtävää kirkastushoitoa, tuli puheeksi käyttämäni hiustenhoitotuotteet. Olen testaillut muutamia luonnonkosmetiikkashampoita (mm. näitä), mutta juuri tuolloin minulla oli käytössä sekalainen setti eri tuotteita – sekä synteettisiä että luonnonmukaisia. Koska kasvivärit voivat reagoida hassusti erilaisiin jäämiin hiuksissa, todettiin, että on parempi tehdä mulle ennen kirkastushoitoa syväpuhdistava savihoito ja jatkossa käyttää luonnollisia hiustenhoitotuotteita. Ei ongelmaa! Olen niin laiska käyttämään mitään muotoilutuotteita, että vaihdon tarpeessa olivat lähinnä shampoo ja hoitoaine. Niinpä ostin setin luonnonmukaisia Skin Blossomeita itselleni. 

skin blossom shampoo ja hoitoaine luonnonkosmetiikkaa

Shampoo ja hoitoaine ovat toimineet molemmat hyvin. Shampoon saa levittymään ja vaahtoamaan hyvin, jos vain kastelee hiukset läpimäriksi (luonnonkosmetiikkaa olevat shampoothan eivät usein vaahtoa samalla tapaa mitä synteettiset) ennen shampoon hieromista hiuksiin. Näissä on miellyttävä, suhteellisen mieto (pikkuisen yrttinen, aavistuksen sitruksinen?) tuoksu ja näppärät pumppupullot. Vihaan sitä, kun joku tuote ei aukea liian jämäkän korkin takia – näissä ei ole sitä ongelmaa eikä pumppu annostele tuotteita liikaa.

Olen testannut nyt viimeisen vuoden aikana useampia Skin Blossomin tuotteita ja olen todella vakuuttunut. Englantilainen luonnonkosmetiikkasarja on saanut kaikille tuotteilleen Soil Association -sertifikaatin, joka on tiukin luonnonkosmetiikkaa sertifioivista tahoista (Lähde: OrganicLiving 26.11.2013). Eli sen lisäksi, että Skin Blossomit on valmistettu luonnollisista raaka-aineista ilman synteettisiä täyteaineita, petrokemian tuotteita, parabeeneja tai keinotekoisia hajusteita tai väriaineita, ovat tuotteet aina vähintään 70% luomuaa. Tämä parivaljakko sopii myös vegaaneille. Ja arvaatteko mikä on parasta? Suhteellisen edullisiakin vielä :- ) Shampoo ja hoitoaine näyttävät maksavan 15,90€/kpl Hyvinvoinnintavaratalossa. Ei siis ole kovin iso panostus, jos tahtoo testata luonnollisia tuotteita.

Kun vaihdoin taas näihin luonnonmukaisiin hiustenhoitotuotteisiin, rasvottui hiuspohjani ehkä ekan viikon-puolentoista ajan tavallista nopeammin. Siihen auttoi maltillinen kuivashampoon käyttö ja pian hiuspohjani olikin jo tottunut. Eli siis tuotteiden vaihdon huomasi, mutta se ei ollut hankalaa. Hiukset ovat luonnonmukaisia tuotteita käyttäessä paljon kiiltävämmät ja kuohkeammat, ilmavammat? Huomaan, että hiukset aukeavat takuista aiempaa helpommin. Osittain hiukset ovat myös sähköisemmät, mutta se saattaa johtua pelkästään tästä talvestakin. 

BURT'S BEES granaattiomenahoitoaine

Vielä toinen luonnollinen hoitoainelöytö! Sain Burt’s beesin granaattiomenahoitoaineen testiin blogin kautta. AH mikä tuoksu! Siinä missä Skin Blossomit ovat turvallisen kevyitä, muistuttaa tämä jostain kumman syystä oranssista jenkki-purkasta! :- D Joka tapauksessa tuoksu on taivaallinen, jos pitää makeista tuoksuista. Se ei kuitenkaan jää häiritsevästi hiuksiin, mutta tekee suihkussa käymisestä luksusta. En tiedä tuuheuttaako tämä, mutta ainakin se kosteuttaa latvoja ja tuntuu levittäessä kivan paksulta. Tämänkin suositushinta on 15,90€ ja tätä saa esim. heidän omasta iloveburt-nettikaupasta.

Minulle oli jossain vaiheessa epäselvää, onko Burt’s bees luonnonkosmetiikkaa vai ei, mutta tämä selvensi aika paljon:

 

Ovatko tuotteet luomua?
Burt’s Bees uskoo, ettei ole merkittävää eroa sillä, onko tuote luomu- vai luonnonkosmetiikkaa. Burt’s Bees tuotteissa luonnollisten ainesten osuus on yli 95 %:sta aina 100%:iin. Tulkinnnan varaa syntyy, kun tarkastelemme luomusertifikoituja luomukosmetiikkaa, jossa luomuainesosien määrä standardien mukaan tulee olla 70 %. Loput 30 % voivat olla mitä vain, myös synteettisiä ainesosia. Tarkastelun alle tulee ottaa myös tuotantoprosessi, joka saattaa jättää huomiotta kierrätyksen hiilijalanjäljen ja ympäristön kuormituksen. 

ja

”– sillä yrityksemme ei käytä edullisia täyteaineita, mineraaliöljyä tai kemiallisia säilöntäaineita. Jokaisessa tuotteessa on myös maininta luonnon ainesosien prosenttiosuudesta, joka on aina yli 95 %.”

(Lähde: Burt’s Bees FAQ 26.11.2013)

Eli on, 95-100 prosenttisesti. :-) Tuotteista 95% valmistetaan yhdysvalloissa Burt’s beesin omalla tehtaalla ja loput muilla tehtailla yhdysvalloissa ja euroopassa. Kaikki tuotteet eivät välttämättä sovi vegaaneille, sillä kuten nimestä voi päätellä, on osassa tuotteista mehiläisvahaa, mehiläiskuningatargeeliä ja maitoa. Tuotteita ei luonnollisesti ole testattu eläimillä. Sivuston kaikki sertifikaatit eivät jostain syystä ladanneet (kuvatiedostot siis), mutta ainakin Leaping bunny -merkki näillä tuotteilla on :- )

 

Olettekos te testailleet jotain kokeilemisen arvoisia lunnonmukaisia hiustenhoitotuotteita? Olen nimittäin melkoisen utelias ja tahdon seuraavaksi testata jotain uutta sarjaa. Onneksi on löytynyt noin hyvin toimivia tuotteita, niin uskallan, kun tiedän että voin aina palata Skin Blossomeihin ja Burt’s beesiin! 


 * i really like these natural hair products. have you tried these? 

Lisää luettavaa:

17 Comments

  • ida365
  • ida365
  • ida365
 1. hanko
  • ida365
  • ida365
 2. Karoliina
  • ida365
   • karoliina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.