365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

torstai

26

joulukuu 2013

18

COMMENTS

TESTISSÄ: luonnollinen dödö Mádaralta

Written by , Posted in Kauneus, Luonnonkosmetiikka

Kreisiä miten sitä sulkee silmänsä joiltain tietyiltä jutuilta, vaikka tiedostaa huonot puolet ja tässä tapauksessa ehkä jopa vaarat. Yksi sellaisista asioista on minun kohdallani  deodorantti,  niin arkinen asia. Onko siitä vieläkään mitään selkeää tietoa, että onko antiperspiranttien alumiineilla yhteyttä rintasyöpään vai ei? Jokseenkin aika kammotava juttu, kun miettii miten moni nainen sairastuu rintasyöpään ja miten moni käyttää antiperspirantteja… Minäkin, kääks. 

madara deodorantti luonnonkosmetiikkaa

Oli miten oli, olin innoissani saadessani blogin kautta testiin Mádaran yrttideodorantin. Olen lueskellut tästä kehuja ja joissain yhteyksissä tätä on hehkutettu niinä harvoina toimivina luonnonkosmetiikkadödöinä. Olen itse todennut kristallikivideodorantit ihan hyvin toimiviksi, mutta päivittäiseen käyttöön nekään eivät ole päässeet. Niiden luonnollisuus on kuitenkin tuntunut hyvältä ja sillä varjolla on antanut anteeksi sen, että ne eivät estä hikoilua kuten antiperspirantit, joiden alumiinit tukkivat ihohuokosia estääkseen hikoilun. MUTTA nyt asiaa paremmin tutkittuani olen hämmentynyt – kristallidödöthän siis ovat luontaisesti alumiinia nekin? Onko synteettisellä ja luonnollisella alumiinilla jotain eroa sen suhteen, miten ne käyttäytyvät iholla ja imeytyessää elimistöön?

Esim. Mádaran sivuilla kirjoitetaan näin:

”Luontaisten deodoranttien teho perustuu antibakteerisiin kasviuutteisiin ja eteerisiin öljyihin, joskus myös alkoholiin. Korostamme erityisesti potassium alumia, joka on luontainen mineraali-kristalli, jolla on voimakas antibakteerinen vaikutus. Potassium alum sisältää myös alumiinia, mutta pääasiallinen ero muihin yhdisteisiin on, että kristallimolekyyli on suuri ja ei voi imeytyä ihoon ja se toimii ilman negatiivisia haittavaikutuksia. Lisäksi potassium alum ei estä hikoilua.”

 (lähde 21.12.2013)

Potassium alum -mineraalikristallia löytyy siis myös tästä Mádaran yrttidödöstä. Nyt minua vain hämmentää se, että aiemmin käyttämäni Dermosilin mineraalikivideodorantti on kylläkin Ammonium alum-nimistä mineraalia, eikä tuota potassium alumia. Hmmmmm. Hämmentävä tämä kosmetiikkamaailma kaikkine inci-listoineen. Toivottavasti luonnonkosmetiikan sertifikaatteihin voi luottaa… kun en osaa noita listoja itse kovin hyvin lukea, olen ajatellut että on fiksua turvautua sertifioituihin tuotteisiin. Mádarahan tietysti on. Mutta nyt siihen yrttidödöön! 

madara dödö

Olen testaillut Mádaran yrttidödöä päivittäisessä käytössä sellaiset kolme viikkoa, eikä minun ole tarvinnut vielä kertaakaan pettyä sen tehoon. Huomaan hikoilevani aavistuksen enemmän kuin ennen, mutta se lienee luonnollista – alumiiniton dödö ei tuki huokosia ja estä hikoilua. Lisäksi elimistöllä menee varmasti hetki totutella myrkyttömiin kainaloihin. Olen juossut pää kolmantena jalkana joulukiireitä hoitaen ja vaikka välillä selässä on valunut tuskanhiki, ei Mádara ole pettänyt. Ostan tätä ihan varmasti jatkossakin, olen supervakuuttunut! Tuote ei tahraa vaatteita ja se kuivuu suhteellisen nopsaa. Luonnonkosmetiikalle ominainen ”aavistuksen yrttinen” tuoksu on minusta miellyttävä ja lisäksi nätistä ulkonäöstä plussaa. Tämän käyttökokemuksen perusteella tuote on kaikki kehunsa ansainnut. Ja minä näköjään olen päässyt kovin helpolla, kun ei ole tarvinnut testata monia tuotteita ennen tämän helmen löytämistä :- D Vaikka reilun 12 euron hinta tuntuukin dödöstä paljolta kolmeen euroon tottuneena, on se mielestäni sopiva hinta myrkyttömästä dödöstä joka toimii. Suosittelen testaamaan! 

Luottaako joku teistäkin Mádaran Herbal Deodorantiin? Vai onko olemassa joku vielä parempi? 


*translation: this eco deodorant totally works! Mádara’s herbal deodorant doesn’t leave white marks on clothes and it’s not too expensive. 

 

Lisää luettavaa:

18 Comments

 1. Katri
  • ida365
 2. vraa
  • ida365
  • ida365
 3. Julia
  • ida365
 4. rappiolapsi
  • ida365
 5. Jemina
 6. Maria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *