365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

perjantai

14

helmikuu 2014

13

COMMENTS

Ihana perjantai

Written by , Posted in Ravintolat Tampere, Ruoka

*Yhteistyössä Danske Bank MobilePay

Viime perjantai oli ihan huikee!! Aamu alkoi yhdessä Muotikirppistyttöjen kanssa skumppabrunssilla ja valokuvauksella, iltapäivällä käväisin keskustassa hoitamassa asioita ja illasta suunnattiin herkuttelemaan Ineziin Taavin kanssa. Perjantai-illan ohjelmaan kuului myös Valoa-festivaalit joten oli ihana mennä syömään ennen keikkaa. 

Tilattiin pöytä täyteen herkkuja. Voin lämpimästi suositella Inezin vuohenjuustoleipiä, peruna-annosta kastikkeineen, valkosipuli-pesto-etanoita (oon näemmä päässyt etanoiden koostumuksesta yli, jes!!!!), manchego-juustoa, vaihtuvaa kasvistapasta (tällä kertaa marinoituja herkkusieniä balsamicolla) ja jälkkäriksi churroja! En oo koskaan aiemmin maistanut noita ja luulin että ne olisivat olleet sellaisia vaaleita taikinapötkylöitä, mutta ei, nehän maistuivat munkilta. Suklainen juustokakku oli mun makuun liian makeaa, mutta onneksi Taaville maistui, hahaa. En oikeastaan nykyisin kaipaa jälkiruokaa ollenkaan, olisin voinut herkutella pelkillä suolaisilla tapaksilla, mutta kun kerran oli hyvin aikaa, päätettiin testata ekaa kertaa jälkkäreitäkin. 

Vaikkei olla mitenkään sentin tarkkoja sen suhteen kumpi maksaa, pyritään aika usein maksamaan ruokaostokset puoliksi ja jos ollaan syömässä ulkona, maksaa molemmat yleensä omat syömisensä. Inezin kaltaisessa paikassa (kun tilataan useita tapaksia joista osasta syö kumpikin ja osasta vain toinen) olisi aika hankalaa pyytää eriteltyä laskua, joten on fiksumpaa että toinen maksaa laskun ja toinen siirtää oman osuutensa toisen tilille. Danske Bank on keksinyt tähän oivan ratkaisun, nimittäin MobilePayn! MobilePay on sovellus, jonka avulla voi siirtää rahaa toiselle vaikkei muistaisi tilinumeroita ja täysin riippumatta siitä, missä pankissa kummankin pankkitilit ovat. 

Sovellus on yhtä turvallinen mitä kortilla maksaminen – käyttöön tarvitaan oma henkilökohtainen tunnusluku, jonka määrittelet itse sovelluksen käyttöönotossa. MobilePayn käyttöön tuleekin suhtautua kuin kortilla maksamiseen – pidä tunnusluku ja puhelimen pääsykoodi omana tietonasi äläkä jätä puhelintasi mihinkään, kuten et jättäisi maksukorttiasikaan ;-)

Rahan siirtäminen oli todella helppoa. Tarvitsee vain avata sovellus, valita kelle haluaa rahaa lähettää (puhelimen osoitekirjasta), näppäillä summa ja sen jälkeen hyväksyä maksu omalla tunnusluvulla. Pari sekuntia ja Taavin puhelin piippasi ja näytölle ilmestyi teksti onnistuneesta rahansiirrosta. Jos meillä olisi tilit DanskeBankissa, olisi rahat siirtyneet heti, muussa tapauksessa rahansiirtoon menee yksi pankkipäivä. Rahan lähettämisestä tai vastaanottamisesta ei peritä maksuja.

Tämä sovellus olisi kyllä melkoisen kätevä esim. Muotikirppiksellä! Ja miettikää miten näppärästi esim. viikonlopun Ravintolapäivässä saisi maksettua syömisensä jos sekä ostajalla että ravintolan pitäjällä olisi käytössään MobilePay? Ei tarvitsisi tietää toisen tilinumeroa tai sählätä avainluvuilla ja todistella että maksu on maksettu, pelkkä puhelinnumero riittäisi ja myyjä saisi heti ilmoituksen siirretystä rahasummasta. Jos ostajalla ei ole tarpeeksi käteistä, voisi hän vain siirtää summan myyjälle joka saisi heti ilmoituksen puhelimeensa siirretystä rahasummasta. Rahaa voi siirtää myös sellaiselle, jolla ei ole sovellusta käytössään, mutta vastaanottajan täytyy ladata sovellus itselleen ennen kuin rahat siirtyvät hänelle. Ravintolalaskun jakaminen oli superhelppoa ja jos jompi kumpi meistä käy yksin kaupassa, voi toinen siirtää puolet kuitin summasta toiselle kotona ilman että tarvitsee kirjautua nettipankkiin ja etsiä avainlukulistaa käsiinsä. Lisätietoja MobilePay-sovelluksesta sekä latausohjeet TÄÄLLÄ

Iisa oli aivan ihana. Oon aina tykännyt Reginasta, joten pikkuisen jännitti miltä Iisan sooloilu kuulostaisi omaan korvaan ja millainen Iisa olisi livenä ilman bändiä taustalla. Noh, ihana tietysti. Iisan esiintyminen  on jotenkin niin vaivatonta ja luontevaa. Ja mites tuo luurankoasu?! Niin siisti. Iisa on niitä harvoja tyyppejä joita voisin sanoa fanittavani jollain tasolla. En ole koskaan ollut hullu fani (paitsi nojoo Orlando Bloom -fani ala-asteella) koska on niin vaikeaa ihailla jotain julkisuuden henkilöä kokonaisuutena kun median luoma kuva voi olla jotain ihan muuta mitä tyyppi oikeasti on. Iisasta mulla on kuitenkin fiksu, lämmin, herkkä ja määrätietoinen kuva. Sama kuva vahvistui myös keikan jälkeen, oli nimittäin pakko käydä kiittämässä siitä että hän esitti Kirje-biisin mikä on mun suosikki debyyttialbumilta. Oh, aivan ihana ilta.

Mitäs tet tykkäsitte Valoa-festareista? Ja miltä MobilePay-sovellus kuulostaa?

Ja nyt tämän myötä ihanaa ystävänpäivää murut :-* Julkaisen kuitukuu x ida365 -arvonnanvoittajien nimet blogin facebook-sivuilla vielä tänään ja otan jokaiseen henkilökohtaisesti yhteyttä! 


*translation: last friday, eating well & listening to super good live music. Iisa is perfect! ♥ 

Lisää luettavaa:

13 Comments

 1. Laura
  • ida365
 2. ee
  • ida365
 3. jossu
  • ida365
 4. Sara
  • ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *