365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

torstai

15

toukokuu 2014

18

COMMENTS

Ihanan ohut lompakko?

Written by , Posted in Lifestyle

* Yhteistyössä Suomen lähikaupat

Oletteko jo kuulleet K-kaupan ja S-ryhmän kanta-asiakasohjelmien haastajasta? Se on nimeltään PINS! PINS on avoin kanta-asiakasohjelma, joka lanseerattiin Suomeen viime viikolla. Avoimuus tarkoittaa sitä, että kuka tahansa yrittäjä voi liittyä PINS-systeemiin. PINS korvaa Suomen lähikaupan (Siwa, Valintatalo) aiemman Ykkösbonus-ohjelman, mutta koska se on avoin, kuuluu siihen lisäksi niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin verkkokauppoja sekä pieniä yrityksiä ja kansainvälisiä toimijoita. Kortilla kerätään ”pinssejä”, eli etua useista eri paikoista. 

Jos olette olleet Ykkösbonus-kortin käyttäjiä, olette jo saattaneet saada uuden korttinne postitse. Miltä vaikuttaa? Mä olen varovaisesti kiinnostunut tästä, toivon että homma lähtee pyörimään hyvin ja pienetkin yritykset lähtevät mukaan. Olisi nimittäin ihan mahtavaa pystyä vilauttamaan bonuskorttia jossain pienemmässäkin paikassa, tai ainakin hyödyntää ketjuilta kerätyt bonukset pienempiin putiikkeihin. Kivalta tuntuu myös se, että esim. Asokselta ja Verkkokauppa.com:sta (juu-u, ei ehkä tuu ekana mieleen mun lempikauppoja luetellessa, mutta sieltä on hankittu mm. objektiivi, piirtopöytä, tietokone ja hiiri yms) tehdyistä ostoksista kerryttää etuja. Kätevää että etua kertyy myös esim. Matkahuollon bussilipuista. Siwassa ja Valintatalossakin tulee käytyä välillä, kun meidän kaupassakäyntiajat on toisinaan vähintäänkin mielenkiintoiset ja nuo ovat ainoat lähellä olevat, jotka ovat auki 23 asti. Minua kiinnostaa tämä systeemi juuri sen takia, että poikkean ostoksille milloin minnekin. Vaikka multa löytyy sekä S-etukortti että Plussa-kortti, en hyödy niiden vilauttelusta yhtään mitään joitain harvoja tarjouksia lukuunottamatta, bonukset kun kilahtavat äidin ja isän käyttöön. Oma käyttöni on niin vähäistä, etten tekisi mitään omalla kortilla – parempi siis ohjata ne munkin vähät bonukset yhteen paikkaan. PINS:n väitetäänkin kerryttävän etuja paremmin juuri 1-2hlö talouksille normaaleihin bonusjärjestelmiin verrattuna.

 

Huh mikä määrä etukortteja!! Käytän näistä yhtä säännöllisesti (Stockmann) ja paria kolmea silloin tällöin.
Loppuja kerran vuodessa tai harvemmin. Voi miten turhaa…

Jos totta puhutaan, en oikeastaan usko että noista bonuksista hyötyy hirveästi ainakaan jos ei kuluta tämän enempää ja ostaa useista eri kaupoista ostoksensa. Voisikohan tästä kuitenkin olla mulle enemmän iloa, kun mukana on mulle tuttuja verkkokauppoja? Tuntuu älyttömältä omistaa kymmeniä eri bonuskortteja eri liikkeisiin, fiksummalta kuulostaa se, että yhdellä kortilla saa kerryttää bonusta useassa eri liikkeessä ja verkkokaupassa. Toivon kovasti että esim. Punnitse & Säästä tai Ruohonjuuri lähtisi mukaan tähän juttuun, tai vaikkapa Itella ja TKL. Olisin aivan sairaan innoissani! Kuten sanoin, odotan innolla miten tämä homma lähtee liikkeelle. Uskon ettei kilpailusta ole ainakaan mitään haittaa maassa, jossa on vain K- ja S-marketteja ja ihan älyttömän monet ravintolat ja kahvilat on S-ryhmän omistuksessa. Niitä tekee mieli karttaa jo pelkästään siksi, että en halua että kohta kaikki paikat ovat pelkkää ässää…

 

 

”Pinssejä” saa höyläämällä korttia Siwoissa, Valintataloissa ja vaikkapa Matkahuollolta bussilippua ostaessa. Asokselta mekkoa tilatessa. Hotels.com:n kautta hotellia varatessa, Yves Rocherin huulipunia netistä tilatessa. Pinssejä voi käyttää 1-2 päivän päästä ostotapahtumasta – ei siis tarvitse odottaa että kuukauden aikana kerrytetyt bonukset siirtyvät vasta kuun lopussa saldoon tms. Nettiostoksissa pinssit siirtyvät tilille myyjän vahvistettua ostos, mutta viimeistään 9 viikon kuluessa.

Pinsseillä voi maksaa ostoksia Siwoissa ja Valintataloissa, tilata lentoja tai lunastaa palkintoja. Mua kiinnostaa opiskelijana ajatus lentolippujen kerryttämisestä, mutta aika kätevää, että pinsseillä voi myös maksaa ostoksia Siwoissa ja Valintataloissa. Pisteet voi myös lahjoittaa hyväntekeväisyyteen! Aika helppo tapa tehdä hyvää, etenkin jos kerrytetyt etuudet eivät merkkaa omassa elämäntilanteessa juurikaan.

Mulla onkin jo pitkään ollut ostoslistalla uusi lompakko, tuo vanha on raihnainen ja ihan liian iso – siitä tulee hullun painava ja se vie liikaa tilaa kun se on täynnä kaiken maailman bonus- ja leimakortteja. Katsotaan miten tämä homma lähtee käyntiin, ehkä voin jossain vaiheessa unohtaa monen muun bonuskortin? Pakko vielä sanoa, että tää on yllättävän nätti graafiselta ilmeeltään tämä etuohjelma! :-D S:n ja K:n graafiset ilmeet on molemmat aika tylsiä ja tavallisia, tää on jokseenkin yllättävämpi. Hahaa miten turha havainto, mut tavallisistakin jutuista voi tehdä kiinnostavampia kivalla designilla!

Miltäs PINS kuulostaa? 

Lisää luettavaa:

18 Comments

 1. Petra
  • ida365 ida365
 2. Miia
  • ida365 ida365
 3. miffa
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365
 4. Petra
 5. mmmmm
 6. Tepsu
  • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *