365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

sunnuntai

15

kesäkuu 2014

19

COMMENTS

Uutta luonnonkosmetiikkaa testissä

Written by , Posted in Kauneus, Luonnonkosmetiikka

Jee, vihdoinkin uutta luonnonkosmetiikkaa testissä! Tiedän että moni teistä tykkää lukea luonnonkosmetiikkaan liittyviä juttuja, joten kivaa saada pitkästä aikaa uutta infoa blogin puolelle.

Mulla on varmaan mennyt tämä synteettisistä kosmetiikkatuotteista luonnollisiin siirtyminen normaalia helpommin, kun en ole joutunut etsimällä etsimään toimivia tuotteita – sellaiset ovat löytyneet ihan helposti! En kuitenkaan ole tiettyjen tuotteiden kohdalla kovinkaan merkkiuskollinen, vaan mieluummin testaan uutta tuotetta vanhan loputtua. Tämmöisiä ovat esimerkiksi shampoot ja hoitoaineet. 

Sain Unique Haircaren shampoon testaukseen Luonnonkaunismessuilla ja olen tykännyt tästä tosi paljon! Ecocert-sertifioidussa shampoossa on mieto ja miellyttävä tuoksu ja se kuuluu sellaiseen tuotesarjaan, jossa jokaisella shampoolla on oma erityistehtävänsä. Tämä tuote syväpuhdistaa. Käytän tosi harvoin mitään muotoilutuotteita hiuksissa, joten mulla ei ole varsinaista tarvetta syväpuhdistukselle sen puolesta, mutta sen sijaan saan tällä normaalia tuuheammat ja ilmavammat hiukset. Ah, ihanaa! Pitkät hiukset roikkuvat helposti pitkin päätä, mutta tämä tekee hiuksistani tavallista tuuheammat. 99% tuotteesta on luonnollisia raaka-aineita ja peräti 40% raaka-aineista on luomua. Tuote on valmistettu Tanskassa. Shampoilla on hintaa n. 13-18€, en tiedä tämän tarkkaa hintaa vielä sillä tuotteita ei saa toistaiseksi kuin messuilta – olen varma että tästä tullaan kuulemaan lisää myöhemmin.  

Santen shampoolla on NaTrue- sekä BDIH-sertifioinnit (jos muuten sertifikaatit kiinnostavat enemmänkin, voi listaa tunnetuimmista selata Pro Luonnonkosmetiika Ry:n sivuilta). Ostin Shampoon dm-nimisestä kauneudenhoitoon erikoistuneesta ketjuliikkeestä Berliinin reissullani. Tuo tuoksuu ihan älyttömän hyvältä appelsiini-kookokselta ja parasta tuoksun jälkeen on hinta, 2,95€ :-D Suosittelen siis lämmöllä Saksaan reissatessa metsästämään luonnonkosmetiikkaa, on siellä ihan superedullista. Tämä ei ole mitään erikoista shampoota, mutta hoitaa asiansa ja tuoksuu hyvälle. 

Skin Blossomit ovat uudistuneet, jihuu! Uusissa pakkauksissa heitettiin värit ympäri – nyt tausta on tummoinen tosi tummanvihreä ja fontit valkoisella. Vanhoissa pakkauksissa oli jonkin verran vikoja – esim. tekstit lähtivät kuumassa vedessä mössöytymään (heh, aika epäkäytännöllistä, koska esim. shampoohan on jatkuvasti kuuman veden lähellä suihkussa). Uusissa paketeissa se ongelma on korjattu. Samalla kun Soil Association -sertifioidut Skin Blossomit uudistuivat, saatiin sarjaan pari uutta tuotetta. Nappasin heti kasvoveden testaukseen ja ai vitsit se on loistava tuote! Mulla oli tätä ennen Madaran sekaiholle suunnattu kasvovesi ja väittäisin tämän painivan samassa sarjassa, ainut vaan että tässä on huomattavasti enemmän luomuraaka-aineita – peräti 97% raaka-aineista on luomua, IHAN KÄSITTÄMÄTÖNTÄ! Tuo Unique Haircare -shampoon 40% luomua on sekin aika korkea (monissa luonnonkosmetiikan tuotteissa lukemat ovat maks. 20% luomua) joten voitte kuvitella miten harvinainen lukema 97% on. Superia! Esim. Hyvinvoinnin tavaratalossa tuotteella on hintaa 11,50€, ei todellakaan paha. 

Alverden luonnonkosmetiikkaa sai jokaisesta dm-kemikaaliosta ja se on ilmeisesti Saksan edullisin sertifioitu luonnonkosmetiikka-sarja. Eikä ihme, tuotteiden hinnat lähtivät parista eurosta kymppiin, esim. tällä NaTrue-sertifioidulla kasvojenkuorinta-aineella oli hintaa hurjat kolme euroa! Googlailin vähän ja huomasin jonkun jo hehkuttaneen saman sarjan ripsiväriä (jesss, samaa jonka ostin testiin itselleni!!) maasta taivaaseen. Sarja on toki edullinen, mutta siltä se näyttääkin. Olen kai pinnallinen liian visuaalinen kun maksan mieluusti pari euroa siitäkin, että tuote on kauniissa purkissa. Näitä ei tee mieli pitää esillä, näyttävät sen verran halpiksilta että on vaikea uskoa niiden olevan luonnonkosmetiikkaa, mutta näin se on! Halpis-ennakkoluuloista huolimatta tämä kuorinta ainakin on mieleinen. Sopii hyvin kesään siinä missä NAFHAn kuorinta hellävaraisempana tuotteena talveen. 

Nyt alkoi vähän harmittaa etten hamstrannut edullista luonnonkosmetiikkaa tämän enempää Berliinistä…. onko muilla kokemuksia esim. Alverden tuotteista? 

Lisää luettavaa:

19 Comments

 1. iina
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365
 2. Anniina
  • ida365 ida365
 3. Anni
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365
 4. Anni
 5. pula
  • ida365 ida365
 6. Iitu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *