365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

tiistai

1

heinäkuu 2014

17

COMMENTS

Tuorepuuro

Written by , Posted in Ruoka

Tuorepuuro on ollut trendikkäin aamupala varmaan vuoden ajan mutta mä testasin raakapuuroa ekan kerran vasta nyt! Oon parin viikon ajan syönyt erilaisia tuorepuuroja Lindan innostamana ja ehtinyt tehdä ihan hirveää ja ihan superia sörsseliä jääkaappiin odottamaan aamua. 

Tuorepuurossa viehättää sen helppous; teen illalla mössön valmiiksi ja aamulla tarvitsee vain keittää kahvi kaveriksi, ehkä tehdä leipä tai syödä jotain hedelmää lisäksi. Tuorepuuro maustuu ja tekeytyy yön yli ja se ei tule paljoa tavallista keitettyä kaurapuuroa kalliimmaksi. 

Pelkäsin vähän, että mitähän masu sanoo keittämättömästä puurosta, mutta en ole ainakaan vielä havainnut mitään outoa turvotusta tai muuta, eli taitaa tykätä! Googlailin kyllä tuorepuuron terveellisyyttä ja se vissiin vähän kyseenalaista onko tämä ainakaan sen terveellisempää kuin keitetty puurokaan, mutta omaan korvaan raakapuuro kyllä kuulostaa fiksulta? Onko joku perehtynyt asiaan tarkemmin? Netistä löytyy niin ristiriitaista tietoa. Eniveis tämä tuntuu sopivan mulle ja olevan kiva vaihtoehto etenkin kesällä kun ei kaipaa lämmintä aamupalaa. 

Googlailemalla löytyy monia eri ohjeita, mutta tätä kaavaa seuraamalla ei ainakaan mene kovin pahasti pieleen:

n. 1 dl luomu kaurahiutaleita
n. 1dl nestettä (mantelimaitoa, soijamaitoa, kauramaitoa)
0,5-1dl rakennetta (soijajugurttia, kaurapohjaista jugurttia, tavallista jugurttia jos masu kestää)

+ marjoja, pähkinöitä, siemeniä, chia-hyytelöä, kypsän päärynän paloja, banaania muussattuna tai paloiteltuna, tyrnirouhetta, kookoshiutaleita, pellavansiemenrouhetta, hampunsiemenrouhetta (rohkeimmat laittaa sekaan myös ne macat ja muut superfoodit, minä en…), kanelia, kardemummaa, aitoa vaniljaa… 

Tähän astisista sekoituksista paras on ollut seuraavanlainen: vähän vajaa desi kaurahiutaleita, desi mantelimaitoa (makeampaa mitä soijamaito) ja vähän vajaa desi soijajugurttia. Sekaan puolikas ylikypsä päärynä (raaka päärynä on ihan turha juttu, ei anna yhtään makua ja sitä tarvitaan koska jos totta puhutaan on tuo käyttämäni rainbow luomu soijajugurtti ihan hirveän makuista, mutta se oli ainoa kasvipohjainen jugurtti joka ei ollut täynnä lisäaineita ja muuta turhaa höttöä), kaardemummaa ja kanelia.

Tarun kirjoituksista inspiroituneena olen taas vähentänyt maitotuotteiden käyttöä ja pyrin korvaamaan mahdollisimman monet kasviperäisillä. Mua kiinnostaa kuitenkin aito ruoka, puhtaus ja alkuperäisyys joten suorastaan raivostuttaa lukea kaikkien kasvipohjaisten jugurttien ja juomien selosteita: ne ovat suurin osa täynnä turhia lisäaineita! Ei sillä ettei tavalliset jugurtitkin olisi, mutta niiden joukosta olen jo löytänyt kaikista aidoimmat ja puhtaimmat. Osaako joku teistä suositella fiksuja kasvipohjaisia jugurtteja? Tähän mennessä ainoa fiksu oli tuo rainbow luomu soijavalmiste -nimellä kulkeva jugurtin kaltainen soijajuttu, mutta se on tosi karvaan makuista. 

Lisää luettavaa:

17 Comments

  • ida365 ida365
 1. riiri
  • ida365 ida365
 2. Elina
  • ida365 ida365
 3. alisa
  • ida365 ida365
 4. heidilydia
  • ida365 ida365
 5. Jupsu
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *