365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

perjantai

1

elokuu 2014

9

COMMENTS

Paloja Berliinistä

Written by , Posted in Lifestyle, Matkailu

No huhhhhu! Melkoisen kiireinen on ollut tämä kevät ja alkukesä kun mulle on jäänyt jemmaan niin mainioita juttuja ja kuvia. Tässä vielä fiilistelyä Berliinistä; oon kyllä jo unohtanut kaikki yksityiskohdat ja metroasemat, mutta onneksi kirjoitin tärkeimmät, eli Berliinin ravintolasuositukset, ylös samantien. Tässä kummiskin tämmöistä yleisempää kuvapainotteista fiilistelyä!

Lotan kanssa drinkeillä jossain kulmabaarissa. Berliinissä oli joka nurkalla kivoja baareja ja ravintoloita, osa helmistä ei todellakaan näyttänyt ulos upealta tai siistiltä, vaan niistä rähjäisimmän näköisistä rakennuksista löytyi usein tosi kivoja istuskelupaikkoja. Mun kaks ihanaa ystävää on vaihdossa Berliinissä ja sain heidät mun matkaoppaiksi parina päivänä. Oli niin kivaa kulkea tyttöjen mukana kun ne tiesivät paikkoja ja osasivat arvata, millaiset jutut mua vois kiinnostaa. Aivan sairaan ihana juttu, olis jäänyt varmasti paljon kivoja juttuja kokematta muuten. 

Pakollisia nähtävyyksiä, tässä Berliinin valtiopäivätalo jossa olis joku upea lasikupoli jonne pääsyyn tarvitaan joku erillinen lupa tai jotain? Käytiin vaan kurkkaamassa tuo paikka ja istuskeltiin hetki massiivisella nurmella rakennuksen edessä.

Berliinissä bongasi koko ajan kaikkia ihania yksityiskohtia, esim. nämä kukat pienen sisustusputiikin ikkunalaudalla. 

Uutta, vanhaa, rumaa, kaunista, pröystäilevää ja nuhjaista vierekkäin. 

Hohoo, pakollinen turistitsiigaus. 

Tämä ja ylempi kuva on sellaisesta paikasta, jossa pidetään ilmeisesti paljon tanssiaisia eri teemoilla. Sisäpiha oli päiväsaikaankin söpö, mutta se on varmasti täydellinen illan hämärtyessä ja puutarhavalojen vilkkuessa. 

Me oltiin vuokrattu porukalla asunto meidän reissun ajaksi. Oltiin siis reissussa opiskelijaporukalla, tämä oli tämmöinen kv-projekti meidän markkinointi-viestinnän tiimille. Kämpän vuokraus oli fiksua ja halpaa, meidän lähin metro oli kai Birkenstrasse joten ei oltu kaukana keskusta-alueista ja kämpän vuokra oli about 70€/naama/4 yötä. 

Perinteiset American Apparel -sovittelut… aina ulkomailla pitää päästä AA:n putiikkiin hypisteleen ja sovitteleen. Metsästän tuollaista täydellistä ysärifarkkuhametta ja mieluiten käytettynä tietty, että olisi mahdollisimman autenttinen.

Joka paikassa oli niin paljon graffiteja ja tarroja että niihin miltei turtui. 

Olikohan tää joku asunnottomien leiri? Just tämä on kiinnostavaa suurkaupungeissa, että luksuksen ja hulppean takaa löytyy usein niiden vastakohta, jotain ränsistynyttä tms. 

Valokuva-automaatit!!! ♥ Näitä bongaa helposti Berliinissä. Tässä jollekulle valmis liikeidea: vuokratkaa jostain joku sellainen valokuva-automaatti, jota voi kuljettaa ympäri Suomen festareita ja siistejä tapahtumia, vaikka putiikkien avajaisia tai muita kemuja. Sit valokuva-automaatti pystyyn, joku pieni maksu valokuvista ja tyypit jonoon. Oon ihan varma että tosi moni innostuisi, onhan Amelie aivopessyt meidät kaikki ihastelemaan valokuva-automaattien valokuvaliuskoja. 

Ja toinen turistispotti, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen. Tuolla tuli jännä fiilis noiden betonipylväiden välissä kävellessä. Berliinistä jäi kyllä sellainen hauska kutkuttava tunne, että haluan sinne kovasti takaisin ja ottaa seuraavalla kertaa enemmän selville etukäteen jotta löytäis niihin kaikista kivoimpiin paikkoihin. Huh, Berliini oli kyllä mainio!

Lisää luettavaa:

9 Comments

    • ida365 ida365
    • ida365 ida365
  1. Mia
    • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.