365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

perjantai

12

syyskuu 2014

19

COMMENTS

NOMU IZAKAYA

Written by , Posted in Ravintolat Tampere, Ruoka

Oltiin eilen juhlimassa Nomu Izakayan avajaisia Tampereen Kyttälänkadulla. Uusi japanilainen izakaya-ravintola on avattu entisen taulukaupan tilalle suoraan Stockan parkkihallin sisäänkäyntiä vastapäätä ja paikan laadukkuudesta kertoo omistajien toinen ravintola, Maruseki. 

 

Kun sain kutsun avajaisiin tiesin heti kenet otan avecikseni: siskoni Emman, joka on minut alunperinkin tutustuttanut japanilaiseen kulttuuriin. Mikä parasta, myös Maj oli saanut kutsun ja saimme yhdessä tutustua izakaya-konseptiin Nomussa. Izakaya tarkoittaa sellaista ravintolatyyppiä, jossa syödään pieniä annoksia viinin tai drinkkien parissa. Annokset voi jakaa koko pöytäseurueen kesken ja pöytään voi tilata kerralla useamman pienen annoksen. Konseptista tulee mieleen Inez, mutta tyyli ja ruuat ovat ihan erilaisia – japanilaisia ja maut kuulemma erittäin autenttisia, kertoo Japanissa asunut ja reissannut siskoni. ;-) Älyttömän kiva konsepti! Tykkään paljon siitä että pöytään voi tilailla eri tyyppisiä annoksia ja maistella eri juttuja istuskelun ja kuulumisten vaihdon ohessa. Nomu on mielestäni todella tervetullut tyyliltään ja makumaailmaltaan, tämmöinen puuttui Tampereelta!

Pääsimme maistelemaan Nomun menua ravintolan konseptin mukaisesti – pöytään tuotiin useita pieniä annoksia jaettavaksi. Lohi-majoneesi-nigirit olivat taivaallisia, samoin kuin nuo maukkaat pavut, joissa oli ainakin chiliä ja valkosipulia. En näköjään muistanut kuvata jokaista annosta kun keskityin herkuttelemaan, hohoo, mutta tässä muutamat. 

Nomun ranskalaiset ja majoneesidippi räjäyttivät pankin, siis huhhhu miten hyvää! Ranskiksissa oli merilevää joka kuulosti hc:lta mutta toimi todella hyvin. Ensi kerralla tilaan kyllä omat ranskikset, olivat niiiin hyviä. 

Tuntui että makumaailmat vain paranivat annos annokselta, eikä mikään jättänyt kylmäksi. Nämä hampparit olivat täydelliset! Puolet pöytäseurueestamme oli sitä mieltä, että söivät elämänsä parhaan hampparin. En ollut itse hoksannut painottaa omaa ruokavaliotani etukäteen, joten sain kanaversion josta lahjoitin kanan Emmalle, kun en itse syö kanaa. Ilmeisesti hampurilaisen saa myös jollain muulla täytteellä, täytyy toivoa että valikoimassa olisi jokin kala- tai kasvisvaihtoehto! Joka tapauksessa burgeri kastikkeineen oli aivan älyttömän hyvä. Jos testaatte vain yhtä, testatkaa tämä. 

Muutoin listalla näytti olevan vaikka mitä minulle sopivaa: oli paljon kasvisjuttuja ja kalaa. En malta odottaa että pääsen tuonne uudestaan, nyt lista jäi tutkimatta tarkasti kun keskityin ihaniin herkkuihin ja mahtavaan seuraan. 

Ja pakko vielä vinkata, että kantsii käydä Nomun naistenhuoneessa… siellä on pieni yllätys japanilaisittain :—Dd 

Kiitos Nomun ystävälliselle väelle ihanista avajaisista, toivon sydämestäni onnea ja menestystä! Nomu avataan virallisesti tänään 12.9., joten menkäähän pian herkuttelemaan! Nomun Facebookista löytyy aukioloajat ja tarkka osoite :-) Pakko vielä intoilla konseptin suhteen: tuntuu että voisin viedä Nomuun lähestulkoon kenet tahansa hyvää ruokaa arvostavan tyypin. Listalta löytyy erilaisia herkkuja ja tunnelma oli välitön ja tila viihtyisä. Vitsit miten kivaa, olen tosi innoissani tästä. Eikös kuulostakin hyvältä?! 


*translation: if you visit Tampere, go & try Nomu Izakaya! 

Lisää luettavaa:

19 Comments

  • ida365 ida365
  • ida365 ida365
 1. Veera
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365
 2. Veera
 3. miffa
 4. elate
  • ida365 ida365
 5. .
  • ida365 ida365
 6. Linne
  • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *