365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

tiistai

11

marraskuu 2014

5

COMMENTS

Lohta ja punajuurta

Written by , Posted in Ruoka

Varoituksen sana: jaan teille yhden lempparilisukkeistani. Kuvien annoksessa ei ole lohen suhteen mitään ihmeellistä, mutta noihin punajuuriin tulee himo. 

Tämä resepti on Safkaa-kirjasta (varmasti tärkein keittokirja, jonka omistan). Jos ette vielä omista sitä, niin suosittelen pistämään ostoslistalle. Ihan älyttömän kovia reseptejä koko kirja täynnä. Nyt kuitenkin niihin punajuuriin. Mukailin ohjeen niin, että tästä riittää sopivasti kahdelle – tai minun tapauksessani tällä kertaa yhdelle ja seuraavalle päivälle. Seuraavan päivän reseptin saatte piakkoin, kehittelin nimittäin helpon punajuurisalaatin. 


4 keskikokoista punajuurta
3 rkl voita
3 rkl balsamietikkaa
3 rkl soijakastiketta
2 rkl valkoviiniä
lehtipersiljaa

Leikkaa punajuurista naatit pois ja keitä suolatussa vedessä. Mulla kesti n. 30min, testaa kypsyys haarukalla. Laita kypsät punajuuret kylmään veteen – kuori irtoaa helposti puristelemalla, mutta kylmässä vedessä jäähtyneitä punajuuria on huomattavasti kivempi käsitellä. 

Lohko punajuuret ja paista parin minuutin ajan n. 1rkl voita. Kaada joukkoon balsamietikka, soijakastike ja valkoviini ja kiehauta muutaman minuutin ajan – niin, että noin puolet nesteestä on haihtunut. Nosta liedeltä ja sekoittele joukkoon loppu voi ja lehtipersiljasilppu. 


Nauti paistetun lohen kanssa. Ah! 


Seuraa Blogilistalla / Tilaa Bloglovin’:ssa / Seuraa Facebookissa

Lisää luettavaa:

5 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *