365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

sunnuntai

30

marraskuu 2014

12

COMMENTS

BLISS – kasvisruokataivas Tallinnassa

Written by , Posted in Matkailu, Ruoka

Olen koonnut Tallinnasta pari postausta, toisen yleisen fiilistelypostauksen ja toiseen kokosin kivat ruokapaikat. Yksi oli kuitenkin niin ylitse muiden (ja ehkä aavistuksen tuntemattomampikin, kun en ole tähän missään törmännyt) että sille on pakko omistaa oma postaus! 

Kasvisruokaa, raakaruokaa ja vegaanista safkaa tarjoava  BLISS  on ihan mieletön! BLISS:n valikoimaan kuuluu päivittäin yli 100 erilaista kasvisruokaa joista noin puolet ovat gluteenittomia. Ruuan valinta tapahtuu buffet-henkisesti: keräät lautasellesi sen, mitä haluat syödä ja maksat sen mukaan. Hinta määräytyy painon mukaan, olisikohan hinta ollut 1,70€/100g? Lisäksi Blississä  toimitaan kuten Vapianossa;  ovelta saat kortin jolle kaikki syömiset ja juomiset kuitataan ja maksu tapahtuu vasta lähtiessä. Ihan kätevää, etenkin kun tällainen paikka todella houkuttelee santsaamaan! 

Kylmät ruuat miellyttävät mua paljon lämpimiä enemmän – ekalla kierroksella otinkin vain erilaisia salaatteja, hummusta, guacamolea ja raasteita. Valikoima oli ihan mieletön, siitä osviittaa antaa alempi kuva. 

Kaikkien ruokien vieressä on lappu viroksi, englanniksi ja suomeksi jossa kerrotaan mitä ruoka sisältää. Erittäin mahtava juttu allergikkojen kannalta! Ruuat olivat niiiin herkullisen näköisiä, että kun tiesi ettei valikoimassa ole lihaa, pystyi valkkailemaan kaiken ulkonäön perusteella. Lämpimiä ruokia oli lisäksi jaoteltu etnisyyden mukaan; löytyi ainakin kiinalaista ja intialaista. Myös vähäsuolaiset ja miedot ruuat oli merkitty erikseen. 

Santsikierroksella / pääruokakierroksella minua kiinnosti yhä ne kylmät ruuat enemmän, joten maistelin vain vähän lämpimiä vaihtoehtoja. Bataattiranskikset dipattuna hummukseen <3 ah! Ihan älyttömän hyvää ja täyttävää, tämä oli ehdottomasti sitä mitä kasvisruoka on parhaimmillaan; tuoretta, maistuvaa ja ravitsevaa. Itkettää ajatus siitä, ettei tämmöistä ole Suomessa, joten jos reissaatte Tallinnaan, käykää Blississä, ette pety. Hintatasokin on varsin kohtuullinen; nämä kaksi lautasellista maksoivat yhteensä n. 12€ eikä tullut nälkä moneen tuntiin. 

Blissiin oli muutaman kilsan matka keskustasta, mutta sinne oli helppo suunnata bussilla. Numerot 1 ja 16 vievät ihan lähelle ja bussimatka maksoi 1,60€ suuntaansa. Kuljettajat koettivat kysyä jotain viroksi, mutta koska heiltä ei sujunut englanti, he vain päätään pudistellen myivät meille aikuisten liput. Mietin myöhemmin että olisivatkohan he kyselleet jotain opiskelijakorttiin liittyvää, sillä opiskelijoiden hinta näytti olevan 0,80€… :-D Nooh, ei onneksi ollut paha tuo adult-hintakaan. Bliss sijaitsee alueella, joka näytti mun silmiin ihan Tampereen Hatanpäältä – täynnä autokauppoja ja liiketiloja. Blissin ohi ei onneksi voi mennä vahingossa, sillä seinää koristaa iso valokirjaimista tehty logo. Onko kukaan teistä käynyt testaamassa Blissiä? Mitäs piditte?! 

BLISS

Mustamäe tee 17
Tallinn, Estonia

Lisää luettavaa:

12 Comments

    • ida365 ida365
    • ida365 ida365
  1. Maria
    • ida365 ida365
  2. reetaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *