365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

maanantai

22

joulukuu 2014

4

COMMENTS

Plastic Camerasin tulevaisuus

Written by , Posted in Lifestyle

Mulle yksi Proakatemia-aikojen siisteimpiä juttuja on Plastic Cameras, mun ja Lauran starttaama filmikameraverkkokauppa. Plastic Cameras sai alkunsa mun ja Lauran filmikuvausinnosta ja ihastuksesta uusiotuotantofilmikameroita kohtaan; täydellisiä kesä- ja reissukameroita, joita ei ihan helposti Suomesta saanut. Proakatemia (Tamkin liiketalouden yrittäjyyslinja) on ihan mahtava, sillä se mahdollistaa erilaiset kokeilut suhteellisen turvallisessa ympäristössä; vaikka kaikki riskit ja vastuu onkin itsellä, on ympärillä älyttömän paljon osaavia ihmisiä ja aina joku, jolta voi kysyä apua. Ihan kaikki omasta tiimistä ei ollut täysin vakuuttuneita mun ja Lauran bisneksistä, mutta mepä saatiin homma pyörimään samantien – kysyntää suloisille filmikameroille kun oli. Lisäksi Plastic Camerasin vakiasiakkaisiin lukeutuu muutamat valokuvaajat ja alan ammattilaiset, jotka tilailevat säännöllisesti filmejä. Ei ihme, Lomographyn filmit ovat laadukkaita ja maksavat monessa muussa paikassa paljon enemmän.

Opinnot ovat meidän osalta pian paketissa (tai siis Lauran osalta ovat jo, mä pakerran vielä opparin kimpussa), joten oli aika miettiä Plasticin tulevaisuutta. Lauran tulevaisuuden suunnitelmiin liittyy enemmän tai vähemmän ulkomaat ja mulla on meneillään niin monta muuta kuviota, ettei Plasticille olisi enää aikaa. Olisi ollut hölmöä heittäää miltei kahden vuoden uurastus menemään ja kuopata koko verkkokauppa, joten päätimme alkaa etsiä jatkajia Proakatemialta. Siitäkin huolimatta, että aluksi omasta babysta luopuminen tuntui kummalliselta. Onneksi Proakatemian tänä vuonna aloittaneista löytyi Plastic Camerasille kolme superinnokasta ja ihanaa jatkajaa! Niinpä Plastic Camerasin tarina jatkuu, vaikka minä ja Laura poistummekin kuvioista.

 

Valta on jo vaihtunut, eli täst edes Plastic Camerasin toiminnasta vastaa kolme innokasta naista; Anrietta, Rebekka ja Miia. He ovat kaikki kiinnostuneita filmikuvaamisesta ja kokivat Plasticin brändin omakseen, joten Plasticin luovuttaminen eteenpäin on ollut suhteellisen kivutonta – tietää että jatko on hyvissä käsissä :-) 

Siinä missä Anrietta on kokenut valokuvaaja, ovat Rebekka ja Miia uteliaita oppimaan ja innoissaan filmikuvaukseen liittyvästä jännityksestä. Kiinnostus kuvailuun tulee jokaiselta jo lapsuudesta, moniin hauskoihin muistoihin liittyy sekä kertiskamerat että ekat omat digikamerat. Valokuvaajana toimiva Anrietta on innoissaan filmikuvauksesta, sillä se luo kivaa vastapainoa digikuvaukselle. Plasticin jatkajilta löytyy siis myös tietotaitoa filmien valitsemisen ja kameroiden toimintojen suhteen, mutta myös aloittelijanäkökulmaa, jotta osataan neuvoa esim. että miten se filmi asennetaan. 

Miltä sitten näyttää Plastic Camerasin tulevaisuus? Tytöt etsivät innokkaasti uusia potentiaalisia kameravaihtoehtoja valikoimiinsa ja koko verkkokauppa tuleekin uudistumaan kevään aikana ja valikoima sitä myötä muuttumaan hieman. Plastic Camerasille aukeaa myös oma blogi verkkokaupan yhteyteen, josta on sitten jatkossa helppo selvittää koska uutuuksia on tulossa ja mikä filmi toimii parhaiten jossain tietyssä ympäristössä. Luvassa on varmasti mainioita vinkkejä myös aloittelijoille. Voi olla, että ensi kesän juhliin on mahdollista vuokrata kameroita Plastic Camerasin kautta (ajatus joka muhi jo meidän aikanamme, mutta jota emme koskaan saaneet toteutettua!) Tytöt listaavat suosikkikameroikseen Fujin Instaxit, joten varaston täydennystä niiden osalta on odotettavissa heti alkuvuodesta ;-) Jos siis lahjoja on vielä hankkimatta, on Plastic Camerasin lahjakortti varteenotettava vaihtoehto, kameravalikoima paranee heti vuodenvaihteen jälkeen. Tämä ”yrityskauppa” tehtiin sen verran nopealla aikataululla, että kameroita ehdittiin tilata vasta hetki sitten lisää.

Verkkosivuja ei olla vielä ehditty päivittää tuon ”contact us” -osion suhteen, mutta tyttöihin saa yhteyden sähköpostitse. Osoitteet ovat muotoa etunimi@plasticcameras.fi ja tietysti tytöt vastaavat myös Instagrammin ja Facebookin kautta jos tulee kysyttävää. Minun ja Lauran maileihin ei siis kannata enää olla yhteydessä ;-)

Toivotan tytöille ja Plastic Camerasille jännittävää jatkoa ♥


Seuraa Blogilistalla / Tilaa Bloglovin’:ssa / Seuraa Facebookissa

Lisää luettavaa:

4 Comments

    • ida365 ida365
  1. ldia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.