365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

maanantai

12

tammikuu 2015

17

COMMENTS

Tampereen paras kasvislounas

Written by , Posted in Ravintolat Tampere, Ruoka

Multa kysytään usein, mistä Tampereella saa hyvää kasvisruokaa/-brunssia tai illallista. Blogista löytyykin siihen melko monta vastausta jos jaksaa selata Ravintolat Tampere -kategoriaa ajatuksella läpi. Toki tuolta löytyy myös suosituksia sekasyöjille ja ylipäätään arvioita Tampereen kivoimmista rafloista, mutta yksi on lounaspaikkana ylitse muiden. Gopal nimittäin!

Ravintola Gopaleja löytyy Tampereen keskustan tuntumasta nykyisin kolme; yksi Anttilan läheltä Kuninkaankadulta, yksi Rongankadulta Stockan takaa ja yksi Tammelasta. Rongankadun Gopal palvelee laajimmilla aukioloajoilla ja muista Gopaleista poiketen sieltä löytyy lounaan lisäksi myös aamupalaa ja iltamenu. Iltamenulta saa lounaasta poiketen esim. burgerin, kun taas lounas kootaan lautaselle itse ja maksetaan painon mukaan. 

On totta, että ruokailu tulee helposti kalliiksi paikoissa joissa saa itse valkata annoksensa koon, mutta osaan nykyisin aika hyvin arvioida nälkäni ja pärjään Gopalissa about 8 eurolla. Valikoima on tosi monipuolinen kylmistä salaateista lämpimiin ruokiin. Tarjolla on myös ihania kastikkeita ja soosseja. Ja tuoreita sämpylöitä! Gopalissa suositaan luomua mahdollisuuksien mukaan.

Mielestäni Gopal on hinta-laatu-täyttävyys-suhteeltaan Tampereen paras kasvisruokalounaspaikka. Ruuat ovat hyvin maustettuja, monipuolisia ja tuoreita. Kertaakaan ei ole monen vuoden käyntien aikana ollut mitään valitettavaa. Ja minulle tässä on vielä sekin näkökulma, että maksan mielelläni jostain mitä en itse osaa; moni makuyhdistelmä intialaisesta keittiöstä on mulle mieleinen, mutta sellainen jota en osaa itse toteuttaa. 

Muita suosikkilounaspaikkojani ovat:

Kauppahallin Umami
Vegemesta (jossa ei vaan tuu käytyä usein kun se on niin väärällä puolella keskustaa)

New Swagath
Bar Burrito (Itsenäisyydenkadulla saa opiskelija-alen!) 

Ravintola 931 

Pitäis päästä testaamaan myös Inezin, Pure Bistron ja Nomun lounaat. Ootteko te testanneet noita, kantsiiko mennä? Ja hei, mitkä on teidän lempparilounaspaikat Tampereella? 

Lisää luettavaa:

17 Comments

  • ida365 ida365
 1. Omppu
 2. maria
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365
 3. Saara
  • ida365 ida365
 4. Lare
  • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *