365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

sunnuntai

5

huhtikuu 2015

14

COMMENTS

PETIT ST LOUIS / Lahti 24h

Written by , Posted in Muoti, Sisustus

Olin viime viikolla käväisemässä Lahdessa; äitini työasunto on siellä, joten pääsin hetkeksi pois omista arkikuvioistani mm. viimeistelemään opparia, tapaamaan kiinnostavaa vaatesuunnittelijaa ja pitämään extempore-luennon blogialustoista ja bloggaamisesta kultaseppäopiskelijoille, hohoo. Päätin ottaa tuolla minireissulla kaiken ilon irti Lahdesta; syödä hyvin ja kurkata kiinnostavimmat putiikit.

Tässä tulee mun Lahti 24h -sarjan eka suositus; PETIT ST LOUIS -putiikki. 

Petit St Louis -putiikin takana häärii sama pariskunta, joka aiemmin pyöritti Saint Louis Storea Aleksanterinkadulla. Petit St Louis on edeltäjäänsä harkitumpi ja kompaktimpi kokonaisuus ja aivan älyttömän kaunis. Hieno tila ja mainio valikoima huokuvat arjen luksusta; kauniita kosmetiikkatuotteita, vaatteita ja kenkiä arkikäyttöön. Enpä olisi uskonut että näin kaunis keskieurooppalaisuutta henkivä putiikki löytyisi Lahdesta.

Valikoimasta löytyy Acnea, laadukkaita alusvaatteita About-merkiltä (mm. pellavaisia, silkkisiä ja merinovillaisia, Armor Luxin raitapaitoja, Levi’stä, Marvis-hammastahnoja, Byredon tuoksuja, L:a Bruketia, Lakrids-lakuja Tanskasta, Triwan kelloja, Support Your Localia…. 

Petit St Louis on ainoa suomalainen liike, joka on saanut myyntiin Byredon kulttimaineesta nauttivat tuoksut, tuoksukynttilät ja saippuat. Tuoksuttelin useamman hajuveden läpi ja tiedän suosikkini. Ei auta kuin tehdä uusi visiitti Lahteen kun haluan uuden tuoksun. Jotenkin tosi ihanaa, ettei kaikki upea löydy aina vain Helsingistä. 

Lakrids! Toin näitä Köpiksen reissulta tuliaisiksi perheelle ja maistelin itsekin; chililaku oli törkeän hyvää. 

Kusmi Tea on sekin kulttituote, ihanissa peltipurkeissa olevaa irtoteetä. Ostin paketillisen testiin, katsotaas ovatko maineensa veroisia.

Juteltiin liikkeen toisen omistajan, Tonin, kanssa siitä, miten mahtavaa on että ihmiset ovat löytäneet pikkuputiikit Lahdessa ja miten tärkeää on tukea just noita pieniä makeita kauppoja, jotta meillä olisi jotain muutakin kaupunkikuvassa kuin vain ketjuliikkeitä. Allekirjoitan tuon ajatuksen ihan täysin ja olenkin ottanut omaksi tavoitteekseni tarkastella Tampereen tarjontaa tänä keväänä ja kesänä entistä tarkemmin; haluan löytää kaikki ne siistit pienet tapahtumat, paikat ja putiikit (ja otan mielelläni vinkkejä vastaan jotta voin myös jakaa parhaimmat blogissa).

Tätä henkeä puhkuen ostin Petit St Louisin oman brändin ekopuuvillasta Bangladeshissa eettisesti valmistetun collegen.

Siistiä, että vaateteollisuudesta alkaa kuulua jotain yksittäisiä hyviä merkkejä myös niistä maista, joissa yleisesti ottaen työolot ja palkat ovat surkeita. Tämä paita on valmistettu sitoutumattoman Fair Wear Foundationin säädösten mukaisesti (college tehty Stanley & Stella -merkin alle). Mm. Nudie jeans, Acne, Haglöfs ja Filippa K noudattavat samaa säädöstä. Listalle kuuluu 120 brändiä joiden toimintaa ja kehittymistä FWF tarkkailee ja raportoi. FWF takaa perusihmisoikeuksien toteutumisen työpaikalla, sen, ettei ketään pakoteta töihin, kieltää lapsityövoiman käytön ja sallii työntekijöiden kuulua työntekijäjärjestöihin. Se tarkkailee, että työehtosopimukset ovat reiluja palkan ja työaikojen suhteen. Työntekijät voivat olla yhteydessä suoraan Fair Wear Foundationiin, jos jokin on pielessä. Lisätietoja täältä, kannattaa katsoa informatiivinen video. 

Support your local. 

PETIT ST LOUIS
Rautatienkatu 18
Lahti
——–

ma-pe 11:00 am – 6:00 pm
la 11:00 am – 3: 00 pm
facebook / verkkokauppa

Lisää luettavaa:

14 Comments

    • ida365 ida365
  1. jessbou
    • ida365 ida365
  2. Enni
  3. Elisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *