365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

perjantai

24

heinäkuu 2015

10

COMMENTS

Blondattujen hiusten hoito luonnonkosmetiikalla

Written by , Posted in Kauneus, Luonnonkosmetiikka

Laitoin hiuksiini raitoja toukokuussa. Se oli eka kerta viiteen vuoteen, kun värjäsin (=vaalensin) hiuksiani. Ylioppilasjuhlistani asti ollaan menty omalla värillä, mutta kaipasin siihen jotain muutosta ja raikkautta – viidessä vuodessa alkaa kaivata muutosta, vaikka oma väri onkin kaikista helpoin ja näyttää takuulla kantajalleen sopivalta. 

Olen käyttänyt muutamaa muotoilutuotetta lukuunottamatta vain luonnonkosmetiikkaa hiustenhoidossa keväästä 2013 ja käytän yhä edelleenkin, mutta huomaan kaipaavani hiuksilleni nyt ihan järjettömän paljon enemmän hoitoa! Blondatut hiukset ovat kuivat ja imevät kaikki hiusöljyt itseensä niin tehokkaasti, että olen saanut monta vuotta kestäneet hiusöljyt vihdoin käytettyä loppuun :-D Shampoon suhteen en ole kaivannut muutoksia, mutta hoitoaineen täytyy olla todella tehokas, että saan tämän helposti takkuuntuvat pehkon harjattua suihkun jälkeen. Olen etsinyt myös hiuksiin suihkutettavia hoitoaineita avuksi, sillä pelkkä suihkussa pois pestävä hoitoaine ei tunnu riittävän. 

 

Tangle Teezer on ihan välttämätön raidoitettujen hiusten kanssa. Sen avulla hiukset saa harjattua hellävaraisesti auki. Tangle Teezereitä saa nykyisin aika monesta tavaratalosta, mutta verkossa niitä myy ainakin kotimainen Beauty Pop Up. Sen valikoimissa on vaikka mitä muutakin spessumpaa, jota ei ihan joka kaupasta löydy.  

Olen joutunut lipsumaan luonnonkosmetiikka-linjaltani ja ostamaan hopeahoitoaineen, jotta raidat pysyisivät viileinä. Käytän tätä tehohoitona silloin tällöin, ehkä kaksi kertaa kuukaudessa.  Rahuan hiusnaamiosta olenkin kirjoittanut aiemmin, siitä voi lukea enemmän täältä. Tämä luonnollinen tehohoito tekee hiuksista ihanan pehmeät ja kiiltävät ja vaikka se on kallis, tuntuu hoito jokaisen euron arvoiselta. (Pst, tarjouksessa Biodellyllä hintaan 44,93€ *!) Täydellinen käsitellyille hiuksille, kosteuttaa ja hoitaa riittävästi vaikka onkin täysin luonnollinen tuote. 

Hiusten harjaamisen apuna olen käyttänyt Unique Haircaren Leave-in Conditioneria, joka tuoksuu ihanalta ja helpottaa hiusten selvittämistä. Olen ostanut omani Tampereelta Keidas by Lumosta, mutta tuotetta saa myös esim. Biodellyltä. * Tämä on hyvä perustuote, mutta veikkaan että tämä toimii vielä paremmin värjäämättömissä hiuksissa. Kaipaan vähän enemmän hoitavuutta näille kuiville latvoille. Plussaa siitä, että suojaa hiuksia myös lämpökäsittelyn aikana! Tätä siis aina alle ennen föönaamista tai kihartamista. Toinen hyväksi havaittu hiuksiin jätettävä hoitoaine on Laveran hoitosuihke *. Kirjoitin siitä aiemmin täällä

Blondatuissa hiuksissa on myös toinen puoli kaiken tuon hoitotarpeen ohessa: niitä on paljon helpompi käsitellä ja muotoilla. Kiharat pysyvät hiuksissani nyt paljon paremmin, kun blondattu karkea hius taipuu ja pysyy sellaisena ihan erilailla, mitä oma, luonnollinen hius. Tarvitsen paljon vähemmän hiustuotteita mitä ennen: muutama suihkaus Less is Moren Elderflower (seljankukka!) -suolasuihketta kuiviin hiuksiin, vähä puristelua ja voilà! Jos taas teen kiharat, en tarvitse alle kymmentä muotoilutuotetta, vaan pieni sipaus Less is Moren Mascobado-geeliä ajaa asiansa. Less is Moren tuotteita myy verkossa Greenlips ja Tampereelta niitä voi ostaa Keidas by Lumosta

Onko ruudun toisella puolella muita, joilla on käsitellyt hiukset mutta kaapit täynnä luonnonkosmetiikkaa? Oletteko löytäneet hyviä tuotteita hiustenhoitoon? 


*-merkityt affiliate-linkkejä

Lisää luettavaa:

10 Comments

 1. katria
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365
 2. IkuuS
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *