365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

torstai

1

lokakuu 2015

12

COMMENTS

Kurkumajuoma pelastaa! / Golden milk -resepti

Written by , Posted in Hyvinvointi, Ruoka

Kun mulle tulee sellainen olo, että oon tulossa kipeäksi, otan heti kaikki kepulikonstit käyttöön. Lisään ruokiin enemmän valkosipulia (parasta syödä sitä raakana, esim. itsetehdyn guacamolen tai avokadopastan kaverina), teen inkivääristä raastettua teetä, syön hunajaa, juon lämpimiä juomia, syön tyrniä, vedän c-vitamiiniöverit, juon pakuriteetä, tuplaan hetkeksi sinkkimäärän, syön kasviksia ja välttelen kaikkea missä on sokeria ja nyt viimeisimpänä olen alkanut tehdä kurkumajuomaa. Olin törmännyt tähän usein ties missä, mutta ajatellut, että tuon on pakko olla pahaa. :-D Kurkumahan on vahva, mutta hyvä mauste ruuanlaittotarkoituksissa, mutta ajatus lämpimästä kurkumajuomasta ei houkutellut. 

Sain kuitenkin pari viikkoa sitten Ruohonjuuresta reseptin Golden milkiin, eli kurkumamaitoon ja päätin kokeilla. Ja hitsit, tämähän on hyvää! Ei yhtään sellaista, mitä pitää nieleskellä varovasti ja juoda vain terveyssyistä; tämä oikeasti maistuu hyvältä. 

Ensin tehdään kurkumatahna kurkumamaitoa varten ja sitten keitellään maito. Koko hommaan menee n. 10 minuuttia. 

Kurkumatahna:

0,6 dl kurkumajauhetta 
0,5 tl mustapippuria
1,25 dl vettä 

Sekoita kaikki aineet pienessä kattilassa, laita levy keskilämmölle ja sekoita koko ajan, kunnes seoksesta muodostuu paksu tahna. Tahna valmistuu nopeasti, varo käräyttämästä sitä. Säilytä tahna jääkaapissa. 

Mulla ei todellakaan ollut noin paljoa kurkumajauhetta jäljellä (hyvää luomukurkumajauhetta saa mm. Punnitse & Säästästä ja Ruohonjuuresta), joten sävelsin vähän. Pienennä vaan määriä, jos kurkumaa ei oo noin paljoa kaapissa. 

Kurkumamaito:

2,5 dl mantelimaitoa
1 tl kookosöljyä
1/4 tl kurkumatahnaa
hunajaa makeutukseksi

Sekoita kaikki aineet (paitsi hunaja) kattilassa. Käännä levy keskilämmölle, älä kiehauta ja sekoittele koko ajan. Loppuvaiheessa lisää hunajaa makeutukseksi. 


Oon koonnut aiemmat flunssasta parantumisvinkit tähän postaukseen: Kuinka parantua flunssasta nopeasti?. Se on noussut hauskasti nyt syksyn tullen taas suosioon, saa jakaa kommenttiboksiin omat vinkit flunssan helpottamiseksi. :-) Oletteko te testanneet kurkumamaitoa? Jos muuten ihmettelette, että miksi ihmeessä mustapippuria, niin lukaisepa täältä

 

Lisää luettavaa:

12 Comments

  1. Emiliee
  2. Terhi
    • ida365 ida365
  3. Anna
    • ida365 ida365
    • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *