365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

perjantai

4

joulukuu 2015

15

COMMENTS

Pientä joulufiilistä

Written by , Posted in Sisustus

* Yhteistyössä Asennemedia & Vallila Interior

Tuntuuko teistä siltä, että kun kuukausi vaihtui joulukuuksi, alkoi väsyttää heti tavallista enemmän? Vietän sängyssä aika paljon aikaa, vaikka unitutkijoiden mukaan sängyssä ei varmaan kannattaisi olla, kuin ainoastaan silloin kun on menossa nukkumaan. Minusta on kuitenkin aivan ihanaa löhöillä sängyssä vielä heräämisen jälkeen ja joskus iltaisin saatan lakata sängyssä kynnet samalla kirjaa lukien. Leffat ja tv-sarjat katson aina sängyssä loikoillen. Ja jotenkin nyt vuoden pimeimpään aikaan huomaan sängyn kutsuvan tavallistakin enemmän. 

Koetan aina rauhoittaa iltaan pienen hetken kiireettömälle iltapuuhailulle, lukemiselle ja käsien rasvaukselle. On aivan ihanaa pujahtaa puhtaisiin lakanoihin ja nyt talven tullen olen taas alkanut tuulettaa petivaatteita säännöllisesti parvekkeella; pakkasessa raikastuneita petivaatteita ei voita mikään. 

Yksiväristen valkoisten ja harmaiden lakanoiden lisäksi multa löytyy muutamat värikkäämmät lakanat, joista nämä Valillan Lumi-lakanat ovat uusimmat. Tykkään niiden valkovaaleanpunaisesta sävymaailmasta ja valkoiseen alulakanaan yhdisettynä ne näyttävät raikkailta ja ihanan talvisilta. Kun vaihdoin nämä lakanat harmaiden tilalle, tuli välittömästi jouluisempi fiilis, vaikka nämä eivät millään perinteisellä tavalla jouluiset olekaan. En juurikaan harrasta joulukoristeita tai laita kotiani joulukuntoon, mutta tällaiset pienet yksityiskohdat on mun juttu; talvisemmat lakanat, talvivalot ikkunassa, kynttilöiden polttelu, eukalyptuksen oksat ja pari yksittäistä joulukoristetta esillä. Joulufiilis ja siihen liittyvä rauha syntyy pienistä asioista. 

Lumi-tyynynpäälliset

Intouduin vaihtamaan makuuhuoneeni järjestystäkin suursiivousta tehdessäni. Siirsin vaaterekin ikkunanpuoleiselta seinältä lähemmäksi vaatekaappeja, jotta valo laskeutuisi kauniimmin huoneeseen. Karsin yöpöydältäni kaikki turhat kosmetiikkatuotteet ja lajittelin yöpöydän alla olleen lehti- ja kirjapinon kirjahyllyyn – nyt luettavaksi jäi vain uusimmat lehdet ja parhaillaan kesken oleva kirja. Makuuhuoneessa on nyt huomattavasti seesteisempi olo. Ilmankos sänky on tuntunut viime päivinä niin erityisen kutsuvalta…

Miksihän en ole aiemmin tajunnut tuoda kukkia myös makuuhuoneeseen? Täällähän ne ilahduttavat heti herätessä. Ostin viime viikolla ison oksan eukalyptusta, oksa maksoi vain kolme tai neljä euroa. Yhdestä isosta oksasta riitti kolmeen maljakkoon. Melkoinen budjettivalinta. Mietin, että löytäisinpä metsästä jonkun kivan oksan, jonka voisin laittaa maljakkoon ja siihen sitten pari koristetta roikkumaan joulun kunniaksi. Sitten mulla ois talvifiilistä lakanoiden, kukkien, kynttilöiden ja pienten koristusten verran. Mites te, laitattek0 te omia kotejanne joulukuntoon, varsinkin jos vietätte joulun perheen tai kumppanin perheen luona? 

Lisää luettavaa:

15 Comments

 1. Virva
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365
 2. satu
  • ida365 ida365
 3. saaru
  • ida365 ida365
 4. Inkeri
  • ida365 ida365
   • ida365 ida365
 5. Maria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *