365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

tiistai

12

tammikuu 2016

8

COMMENTS

Meikinpohjustus mineraaliprimereilla

Written by , Posted in Kauneus, Luonnonkosmetiikka

Everyday Mineralsin* valikoimiin tuli ennen joulua odotettu lisäys, nimittäin meikinpohjustusaineet! Primerit ovat varmasti tuttu juttu monelle, mutta täytyy sanoa, etten ole aiemmin törmännyt mineraalimeikkiprimereihin, siis meikinpohjustusaineisiin, jotka olisivat puuterimaisessa muodossa. Sävyjä on yhteensä kuusi, joista löytyy oikea jokaiselle ihonsävylle. 

Otin samantien testiini Yellow-meikinpohjustusaineen*, joka sisältää mm. bambu-uutetta, joka hillitsee ihon rasvoittuvuutta ja tekee siitä mattapintaisen, kuolleenmeren suolaa, joka ei kuivata, vaan nopeuttaa ihon paranemista ja hillitsee tulehduksia sekä seljanmarjauutetta, joka sisältää runsaasti antioksidantteja ja auttaa suojaamaan ja uudistamaan ihoa tehden siitä hehkuvan. Lisäksi keltainen sävy lupaa taittaa pois punaisuutta. 

Peach + Pink

Yellow + Blender-sivellin*

Levitän tätä Long Handled Kabukilla ohuen kerroksen koko kasvojen iholle. Aluksi en huomannut suurta eroa pohjustamattomaan ihoon, mutta pidemmällä käytöllä ero on ollut selkeä; olen pari kertaa unohtanut levittää tätä mineraalimeikinpohjustusainetta ja iho on alkanut kiillellä huomattavasti enemmän päivän mittaan kuin niinä päivinä, kun olen pohjustanut meikin. Jauhemainen primeri tasoittaa ihonsävyä kevyesti ja silottaa ihohuokosia. Minulle tärkein juttu on silti tuo meikin pysyvyys mattaisena, ihan täydellinen ominaisuus! En ole joutunut metsästämään puuteripapereita loppuneiden tilalle, kun iho ei ole rasvoittunut päivän mittaan yhtä helposti kuin ilman primeria. Ja parastahan tässä on tietysti se, että Everyday Mineralsin jauhemaiset meikinpohjustusaineet ovat 100% luonnollisia; ne eivät tuki eivätkä tasoita ihoa millään silikooneilla, toisin kuin monet muut primerit. :-) 

Yellow-sävy* on sopiva iholleni, sillä se tasoittaa punoittavia kohtia sen verran, että en ole hetkeen tarvinnut erikseen mint-korjausväriä (joka on kyllä tuotteena huomattavasti tehokkaampi). Olen testannut myös White-sävyn*, se tekee ihosta ihanan kuulaan. Väri ei mitenkään jää kasvoille, eli valkoista primeria käyttäessä ei tarvitse pelätä näyttävänsä kalpealta. Sävy sulautuu ihoon. Yellow ja White ovat myydyimmät Everyday Mineralsin sävyt ja sanoisinkin että ne sopivat parhaiten niille, jotka käyttävät mineraalimeikkipohjasävyjä 0-3. 

Peach-sävy* on sopiva aavistuksen ruskettuneemmille ja oliivi-ihoisille, niille, jotka käyttävät Everyday Mineralsin meikkipohjasävyjä 3-5. Pink-sävy* sopii hyvin kellertävälle iholle kirkastamaan ihonsävyä. Brown-sävy* sopii parhaiten ruskettuneelle iholle korostamaan päivettyneen ihon hehkua ja Rose* niille, jotka käyttävät mineraalimeikkipohjasävyjä 2-5. Tuota Rosea pitäisi testata joku kerta itsekin, sillä arkailen sen kokeilemista kun oma iho punoittaa helposti. 

Pohjustusaineiden hinta on 22,90€/4,8g. Ne ovat samankokoisia kuin meikkipohjat, mutta pakkaus kuluu hitaammin loppuun, sillä tätä ei tarvitse levittää kuin yksi ohut kerros siinä missä mineraalimeikkipohjaa voi kerrostaa helposti kahdesta viiteen kerrosta. Levittämiseen soveltuu samanlainen sivellin kuin meikkipohjallekin (Long Handled Kabuki*, Flat Top-sivellin*) tai esimerkiksi kuvien Blender-sivellin*, joka sopii myös puuterin, aurinkopuuterin ja poskipunan levitykseen. 

Käytättekö te primereita? Mulle nämä ovat suhteellisen uusi juttu. Vaikka olen meikannut ööö 13-vuotiaasta asti, en ole koskaan älynnyt että primerista voisi olla jotain hyötyä. Onneksi aloitin testailun luonnollisesta päästä. 

* -merkityt affiliate-linkkejä

Lisää luettavaa:

8 Comments

    • ida365 ida365
    • ida365 ida365
  1. Marju
    • ida365 ida365
  2. Rosa H

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *