365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

keskiviikko

27

tammikuu 2016

7

COMMENTS

Wakkanai sushi / Rovaniemi

Written by , Posted in Ruoka

Terkkuja Rovaniemeltä! Tai nyt jo oikeastaan junasta – kylläpä meni nopeasti tämä minivisiittini mummolaan. 

Lensin varhain sunnuntaiaamuna Rovaniemelle ja nyt istun pitkän päivän junassa Tampereelle. Onneksi ostin läppärin pari viikkoa sitten, niin voin käyttää tämän ajan hyödyksi tekemällä töitä ja vastailemalla sähköposteihin. Ajattelin myös lueskella Fabulan avulla KonMaria – siivous ja järjestelyinspiraatiota kaivataan muuttoa ajatellen, heh.

Ja hei tamperelaiset; voipi olla että viikonloppuna alan myydä mun huonekaluja pois, pysykää kuulolla jos kiinnostaa! Muutto isosta kaksiosta pieneen yksiöön nimittäin vaatii kompromisseja :-D Omistan tällä hetkellä esimerkiksi kolme pöytää, joista vain yksi lähtee mukaani Helsinkiin. Uutta kotia ei ole vielä löytynyt, mutta mulla on loppuviikosta näyttöjä sovittuna pariin tosi ihanaan; eiköhän se pian löydy siis. 

Tähän väliin mulla ois jakaa yksi Rovaniemi-vinkki, nimittäin Wakkanai Sushi. Valtakatu 23:sta löytyvä Wakkanai-sushi yllätti iloisesti. Tosin sitä odotinkin, sillä tiesin Millan käyneen täällä ja huomasin Hannamarin tykänneen paikasta Facebookissa. Ihanaa, kun voi tehdä etukäteen pientä salapoliisin työtä, ei tarvitse mennä ihan sokkona testailemaan uusia paikkoja vieraalla paikkakunnalla.  

Tilattiin äidin kanssa alkupalaksi miso-keittoa leipäjuustolla, herkullista. Maka Sushin misokeittoon tottuneena jäin tosin kaipaamaan pikkuisen chiliä tai jotain tujakkuutta, mutta muuten keitto oli todella herkullista. Leipäjuusto sopi hyvin annokseen. Kuten kuvista näkyy, kattauksessa oli panostettu kotimaiseen suunnitteluun; kattauksessa oli Marimekot ja Iittalat sulassa sovussa vaalean puun kanssa. 

Tilattiin sekä nigiri-annos että lajitelma erilaisia susheja ja herkuteltiin ne puoliksi. Siika-nigirit olivat todella herkullisia, mutta grillattu lohi-nigiri vei voiton. Se oli just eikä melkein. Ja listan prosecco sopi täydellisesti sushien kaveriksi. Palvelu Wakkanaissa oli todella ystävällistä ja tuli sellainen fiilis, että Rovaniemen kokoisesta kaupungista tuskin löytyy tätä parempaa sushipaikkaa – vai kuinka on? 

Wakkanai sushi
Valtakatu 23, Rovaniemi

Lisää luettavaa:

7 Comments

  1. jennie
    • ida365 ida365
  2. Janniina
  3. Hele
    • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *