365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

sunnuntai

28

helmikuu 2016

11

COMMENTS

Hyvälle tuoksuva koti

Written by , Posted in Sisustus

Kiinnitin tänne muuttaessani heti huomiota siihen, että täällä tuoksui vanhalle talolle ja sille, ettei täällä ole hetkeen asunut kukaan. Runsas tuulettaminen ja pintojen pesu (sekä pattereiden taakse kertyneen pölyn putsaaminen) auttoi paljon, mutta halusin silti koettaa raikastaa uuden kotini tuoksumaailmaa. Ensihätään polttelin tuoksukynttilöitä, jotka antavat kevyen, mutta kivan tuoksun kotiin.

Olen havahtunut lähiaikoina siihen, että mun läheisissä on yllättävän monta hajusteherkkää ihmistä, joten suosin kynttilöidenkin suhteen mahdollisimman luonnollisia tuoksuja ja soijavahasta valmistettuja fiksumpia kynttilöitä. Olen löytänyt omat suosikkini Edblad-merkiltä, Dots-liikkeestä. En tiedä onko tuoksut itsessään täysin luonnollisia, mutta ainakin kynttilä on 100% soijavahaa ja palava sydän puuvillaa. Tuoksut eivät missään nimessä tunnu nenään keinotekoisilta tai esanssisilta, mutta alkuperästä ei ole tarkempaa mainintaa paketissa. 

Omat suosikkini: spruce (joulutuoksu!), haze mint ja grapefruit. Kuvissa isommat versiot, joilla hintaa 13,90€/kpl. Pienemmät maksavat muistaakseni 8,90€. Tuoksuvalikoima on laaja, aina clean whitestä makeaan mangoon ja kirpsakkaan gingeriin. Sain myös hetki sitten Moshilta ihania soijavahatuikkuja, joiden tuoksu tulee luonnollisista öljyistä. Omani tuoksuvat kanelille. Moshin tuotteita saa Tampereelta suloisesta Kimpure-myymälästä Koskikeskuksesta. Onko joku törmännyt näihin Helsingissä? 

Parhaan vinkin huoneilman raikastamiseen sain työkaveriltani; muutama tippa jotain raikasta eteeristä öljyä uuteen pölypussiin ennen imuroimista. Imuroinnin aikana eteerisen öljyn tuoksu levittyy suloisesti koko asuntoon. Toimii! Käytin itse Frantsilan Piparminttua*, sillä se tuo freesin ja luonnollisen tuoksun koko asuntoon. Oli ihanaa huomata eilen illalla kotiin tullessa, että oven avatessa tuoksui piparminttu, vaikka imuroinnista oli aikaa kaksi päivää. Piparmintulla on viilentävä ja raikastava vaikutus ja sitä käytetäänkin esimerkiksi. päänsäryn hoitoon. Ihana vinkki, enpä olisi itse tajunnut että eteerisistä öljyistä on näin moneen. Lisää vinkkejä eteerisien öljyjen käyttöön löytyy täältä

Kuulinpa eilen myös toisen imurointiin liittyvän vinkin; kanelia tai vaniljasokeria imuroimalla saa myös saman vaikutuksen, eli koko huoneeseen levittyvän tuoksun. En olisi keksinyt tätäkään itse, ihan mahtava vinkki! Pitää joskus testata. Onko teillä lisää hyviä vinkkejä huoneilman raikastamiseksi? 

* -merkityt affiliate-linkkejä. 

Lisää luettavaa:

11 Comments

 1. enni
  • ida365 ida365
   • enni
    • ida365 ida365
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.