365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

maanantai

29

elokuu 2016

14

COMMENTS

Tuhoa tämä kirja

Written by , Posted in Lifestyle

* Yhteistyössä WSOY & Asennemedia

Tuntuu ihan älyttömän pahalta tuhota kirjaa, jonka nimi ei muuhun kehotakaan; en olisi ikinä arvannut, että mussa herää tällaisia fiiliksiä! 

Keri Smithin Tuhoa tämä kirja on vihdoin saatu Suomeen myös suomenkielisenä. Alkuperäinen Wreck This Journal on tuttu vuosien takaa, olen joskus ostanut sen lahjaksi – tuota alkuperäistä teosta on muuten myyty miljoonia kappaleita, joten se lienee tuttu osalle teistäkin? Sivujen tuhoamisidea nauratti kirjaa lahjaksi ostaessa, mutta nyt kun sain kirjan omiin käsiini ja olen päässyt toteuttamaan tuhoamisfantasiaa, tuntuu tämä vain ihan todella väärältä! Tuhota nyt ehjä ja uusi kirja!! 

Kummallinen ristiriita tässä kyllä on, sillä olen aina ollut se tyyppi, joka piirrustelee luennoilla luentopaperit täyteen kuvioita ja merkkailee kuvastoihin toivetuotteet (oli kyseessä vaatteet tai aiemmin lelut). Olen huomaamattani sotkenut tärkeitäkin papereita puhelimessa puhuessani ja samalla johonkin pöydällä olevaan paperiin piirrellessä – miksi sitten tuhoamiseen tarkoitetun kirjan tuhoaminen ja sotkeminen tuntuu niin pahalta? Siksikö, kun siihen on lupa? Onneksi tuhoamisen voi suorittaa kauniistikin. 

Onko ”Tuhoa tämä kirja” tuttu teille? Sen idea on tuhota kirjan sivuja mitä kekseliämmin tavoin; yhdelle sivulle neuvotaan sotkemaan ruokaa, yhdelle painelemaan kaikkea tahmeaa, yhdelle piirtämään mahdollisimman pitkä yhtenäinen viiva. Yksi sivu pitää repiä irti, toinen taitella lennokiksi ja kolmas myydä. Kirja tulee heittää alas mäkeä, ottaa mukaan suihkuun ja antaa kaverinkin osallistua sotkemiseen. Kirjasta tulee lopulta omistajansa näköinen, tuntuinen ja hajuinen teos. 

Löysin nopeasti kirjasta ne sivut, jotka kiinnostavat mua kaikista eniten; sellaiset, joihin voi suhtautua visuaalisesti, eli ne, jotka eivät ihan oikeasti tuhoa koko kirjaa, hahaa! Vanha swappailija minussa heräsi eloon, sillä mun teki mieli kaivaa glitterit, paljetit ja muut askartelumateriaalit säilöstä ja alkaa tuhertaa oikein antaumuksella. 

Onneksi sotkeminen ja tuhoaminen voi tosiaan olla myös kaunista. Tämä aukeama oli kaikkea valkoista varten. Tussia, kynsilakkaa ja steariinia. 

En ole hetkeen ollut todella vihainen, joten tämä sivu on täyttämättä… 

”Revi tämä sivu irti. Pane se taskuusi. Anna sen mennä pesuun. Kiinnitä sivu takaisin paikoilleen.” En suosittele kenellekään, ellet halua vaatteisiisi valkoisia irrotettavia palluroita… ja pesukoneeseesi… ja lattiallesi… Viereiselle sivulle piti imeyttää tuoksua; minun kirjani tuoksuu nyt aivan kanelilta.

Mustikoita! Hahaa, todellinen mustikkaläiskätesti. 

Inspiroiduin tuosta lehtien prässäämisestä niin, että laitoin toisen kirjan väliin prässääntymään parit luonnonkukat. En tiedä mitä niistä keksin, mutta prässätyt kukat näyttävät kauniilta. Hmm, mitähän tälle sivulle pitäisi tehdä, jotta sen saisi myytyä…? 

En ole vielä vienyt kirjaani suihkuun tai heittänyt sitä ikkunasta, mutta niin on tehnyt ainakin Paju snäpissään, iik! Ehkä minä pitäydyn tässä omalta tuntuvammassa ”kauniissa tuhoamisessa”, hurjimmat tuhotkoon hurjemmilla tavoilla. ”Tuhoa tämä kirja” löytyy edullisimmin täältä, hintaan 11,50 €. Ei paha, vaikka tuhottavaksi joutuukin – kantsii pitää mielessä vaikka lahjaideana. Voin vaan kuvitella miten erilaisia lopputuloksia tämän kirjan kanssa syntyy tekijä iästä ja visuaalisuudesta riippuen.

Onko ”Tuhoa tämä kirja” tai sen englanninkielinen versio tuttu teille? Haluaisitteko saada oman kirjan tuhottavaksenne? Jos joo, niin klikkailkaapa itsenne instaan tykkäämään tähän liittyvästä kuvasta. Arvon kolme kirjaa tuhottavaksenne! 

Lisää luettavaa:

14 Comments

    • ida365 ida365
    • ida365 ida365
  1. Paju
  2. Kk
    • ida365 ida365
  3. Elli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *