365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

keskiviikko

21

syyskuu 2016

12

COMMENTS

Esse — probioottinen ihonhoito 1/2

Written by , Posted in Kauneus, Luonnonkosmetiikka

Kävin tämän vuoden alussa, maaliskuussa, elämäni parhaassa kasvohoidossa Tarjan luona Ihohoitola Lupauksessa. Sen lisäksi, että Tarja on mahtava tyyppi, joka todella keskittyy asiakkaaseensa ja haluaa löytää parhaat mahdolliset yksilölliset hoitorituaalit asiakkailleen, on Tarjan käyttämät luonnonkosmetiikan hoitolatuotteet loistavia. Minulle hoito tehtiin Esse-sarjalla*, josta olenkin lupaillut postausta jo puolisen vuotta ja nyt se vihdoin tulee! 

Tämän postauksen kirjoittaminen ei sitten lopulta ollutkaan ihan pikku juttu; halusin nimittäin kirjoittaa aiheesta mahdollisimman kattavasti mutta samalla helposti lähestyttävästi ja totesin jo heti alkuun, että minun pitäisi selvitellä asioita aika paljon, että ymmärtäisin mistä Essessä ja probioottisessa ihonhoidossa on todella kysymys.

Olen nyt ehtinyt testata hyvän liudan tuotteita (sekä itse ostamiani, että pari testiin saamaani) ja koska olen valehtelematta tykännyt jokaisesta, on tämä hyvä hetki kertoa sarjasta tarkemmin teillekin.

Esse on eteläafrikkalainen täysin luonnollinen ihonhoitosarja, jonka ihonhoitofilosofia perustuu tieteen uusimpiin löydöksiin ihon mikrobiomitutkimuksen saralla. Esse-sarjan on perustanut paljon tutkimustyötä tekevä kemisti Trevor Stey

Esse – probioottinen ihonhoitosarja

Meissä jokaisessa on biljoonia mikrobeja. Tuhannet eri mikrobilajit ihollamme ja elimistössämme muodostavat oman kokonaisuutensa, joka vaikuttaa mm. terveyteemme. Mikrobeja on olemassa hyviä ja huonoja ja ne ovat vastuussa myös ihomme terveydestä. Iho on suoja meidän ja ympäristömme välillä. Sen tehtävänä on sitoa itseensä kosteutta ja suojella meitä ulkopuolisilta haitoilta, kuten saasteilta, säteilyltä ja kemikaaleilta – ja kumpaankin näistä tarvitaan mikrobeja.

Esse kehittää sarjaa jatkuvasti tieteen kehittymisen seurauksena ja on jo nyt onnistunut luomaan tuotesarjan, jonka avulla on mahdollista luoda iholle sellainen ympäristö ja tila, joka suosii hyvien mikrobien kasvua. Ihon optimaalinen terveys on siis kiinni miljoonista ihossa ja sen pinnalla elävistä mikrobeista. Ympäristöä voidaan parantaa prebiooteilla, joilla ruokitaan ihon hyviä mikrobeja, jotta ne voisivat syrjäyttää huonot mikrobit. Jos ihossa on mikrobinen epätasapaino, iho saattaa esimerkiksi olla punainen, kireä tai tulehtunut. 

Useimmat meistä yhdistää probiootit (jotka ovat hyviä mikrobeja) suoliston terveyden ylläpitämiseen ja näin onkin, mutta probiootit ovat myös yhteydessä ihon terveyteen. On todettu, että esimerkiksi Lactobacillus-bakteerin ja -uutteen ulkoinen käyttö parantaa huomattavasti akneihoa ja ekseemaa. Probioottiset ihonhoitotuotteet parantavat ihon luontaisen suojabarriäärin toimintaa ja ehkäisevät näin myös ihon ikääntymistä. 

Essen ihonhoitofilosofiassa yhdistyy probioottisen ihonhoidon lisäksi oikeanlaisen ympäristön luominen hyville mikrobeille ja niiden kasvulle ja se tapahtuu prebioottien sekä ihanteellisen pH-tasapainon ylläpitämisen avulla. 

Minusta itsestäni tuntuu, että probiootit ihonhoidossa ovat tulevaisuudessa vielä isompi juttu, mitä ne nyt ovat. Se, että probiootteja aletaan käyttää vasta nyt ihonhoitotuotteissa, johtuu tieteen kehityksestä ja siitä, että elävien probiootteja on tosi vaikea saada säilymään elävänä kosmetiikassa. Tästä kannattaa lukea tarkemmin Katja Kokon blogista. 

Kiteytettynä Essen ihonhoitofilosofiaan kuuluu: 

– PREBIOOTIT, joilla ruokitaan hyviä mikrobeja, jotta nämä voisivat kasvaa. Prebiootteja ovat näissä tuotteissa mm. Inuliini (sikurin juuresta saatava prebiootti), a-glucan-oligosakkaridi, Baobab-hedelmän malto (sisältää runsaasti bakteereja ravitsevia mikroravinteita), Yacon-juuri (100% kasvimehu) ja Lactid Acid eli maitohappo (avainasemassa ihon kosteutustekijänä). Nämä ovat pitkäketjuisia sokereita, joita opportunistiset bakteerit eivät voi käyttää ravinnokseen, mutta hyvät mikrobit voivat. Opportunistinen = normaalisti harmiton, mutta tietyissä olosuhteissa sairautta aiheuttava 
PROBIOOTIT (esim. Lactobacillus-bakteeri), joita on lisätty osaan tuotteista parantamaan ihon suojabarriäärin toimintaa ja hidastamaan ikääntymistä
pH-TASAPAINON YLLÄPITÄMINEN, joka on oleellisessa osassa optimaalisen mikrobiympäristön luomista. Kaikkien Esse-tuotteiden pH on 4.5-5.5 välissä
LUOMULAATUISUUS; kaikilla tuotteilla on luomusertifiointi takaamassa, etteivät tuotteet sisällä iholle haitallisia kemikaaleja ja toksiineja, jotka häiritsevät ihon mikrobitasapaino

Fokuksena Esse-tuotteissa on säilyttää tuotteiden avulla ihon mikrobinen monimuotoisuus ja edistää hyvien mikrobien kasvua. Osa Esse-tuotteista siis sisältää prebiootteja, osa eläviä probiootteja (kalliimmat avaintuotteet), probioottiuutteita ja osa on tätä hoitorutiinia ja ph-tasapainoa ylläpitäviä tuotteita. 

Huh, nyt kun taustat on kerrottu, on hyvä sulatella hetki tätä informaatiota – julkaisen huomenna postauksen, jossa kerron käyttämistäni tuotteista ja todella mielenkiintoisesta Sensitive-sarjasta, josta on ollut iso apu mm. aknen ja ekseeman hoidossa. Onko joku teistä jo testannut Esseä? 


Esse-tuotteita myydään vain maahantuoja verkkokaupassa* sekä hoitoloissa, joiden henkilökunta on käynyt Esse-koulutukset. Esse-tuotteilla on Ecocert-sertifikaatti, ne ovat vegaanisia eikä tuotteita tai raaka-aineita testata eläimillä. Lisäksi tuotteissa ei käytetä laisinkaan vettä – vesi on korvattu rooibooksella, joka on eteläafrikkalainen punapensastee ja ominaisuuksiltaan rauhoittava.

Esse kuuluu mukaan afrikkalaiseen reilun kaupan järjestö ”PhytoTreda Africa”:an, joka tarkkailee tuotteissa käytettyjen villikasvien keräilyn eettistä kestävyyttä ja varmistaa, että kerätyistä kasveista maksetaan maaseutuyhteisöille reilu palkkio. Ja kaiken tämän päälle Esse on yrityksenä hiilineutraali. Huh, miten hyviä juttuja!

Lähteet: The Human Microbiome ProjectTiede 06/2009, Helsingin Yliopisto 06/2016,
Natcos Nordic 12/2015, Helsingin Sanomat 01/2016, Esse-koulutusmateriaali
* -merkityt affiliate-linkkejä

Lisää luettavaa:

12 Comments

 1. Q
  • ida365 ida365
 2. Anni
  • ida365 ida365
   • Anni
    • ida365 ida365
 3. Jenni
  • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *