365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

perjantai

17

maaliskuu 2017

11

COMMENTS

Täydellinen kirkkaanpunainen huulipuna

Written by , Posted in Kauneus, Luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikan huulipunista on vaikea löytää kirkkaita, raikkaita sävyjä, sillä esimerkiksi kirkkaan oranssiin ja kirkkaanpunaiseen tarvitaan sellaisia värejä, joita ei luonnossa ole. Olen kaiholla kaipaillut MAC:n oranssinpunaista huulipunaa, joka oli muutama vuosi sitten ehdoton suosikkini – samanlaista ei yksinkertaisesti valmisteta luonnollisesti. 

Siksi jotkut luonnonkosmetiikkaa valmistavat brändit tekevät pieniä poikkeuksia 100%  luonnollisuuden suhteen huulipunien kanssa ja lisäävät niihin aavistuksen synteettisiä värejä, joita ei luonnonkosmetiikassa saa olla. Näin syntyvät huulipunat eivät tietysti ole enää luonnonkosmetiikkaa, mutta koska kaikki muu värejä lukuunottamatta on luonnollista, on tämä mielestäni ihan hyvä kompromissi niissä tilanteissa, kun oikeanlaista huulipunaa ei löydy täysin luonnollisena. 

Tällainen vaihtoehto on Hynt Beautyn Aria Lipstick sävyssä Red Fervor. Ah mikä sävy, tykkään tästä ihan hulluna! Mielettömän intensiivinen ja kirkas. 

Hynt Beauty luonnonkosmetiikka

Hynt Beauty Naturelle.fi

Kuten Hyntin muutkin huulipunat, tämä on todella kosteuttava koostumukseltaan – tästä syystä tämän kanssa on myös pakko käyttää huultenrajauskynää, sillä puna pysyy siten paljon paremmin paikoillaan. Koostumukseltaan ja raaka-aineiltaan puna on täysin luonnollinen lukuunottamatta mukana olevaa häivähdystä synteettistä väriä. Toki haluaisin ostaa kaikki huulipunani luonnollisina, mutta en koe, että tällainen kompromissi olisi paha juttu – ja takuulla parempi, kuin synteettinen puna, joka olisi toinen vaihtoehto kun haluaa kirkkaan huulipunan.

Naturellen verkkokaupassa lukee Tämän Aria Lipstickin kohdalla näin: ”Vegaani ja myrkytön huulipuna ei sisällä karsinogeenejä, synteettisiä säilöntäaineita tai muita ikävästi huulipunan koostumukseen vaikuttavia tekijöitä. ARIA-linjan Red Fervor kuitenkin SISÄLTÄÄ häivähdyksen keinotekoista väriainetta. Hynt Beauty ei yksinkertaisesti onnistunut luomaan tätä rohkeaa, imartelevaa ja sensuellia punaista sävyä ainoastaan luonnollisilla väriaineilla, kuten ARIA PURE -linjaa. ARIA PURE -linja EI sisällä lainkaan keinotekoisia väriaineita.” 

Hyväksyn tämän omassa käytössäni täysin, varsinkin kun se kerrotaan avoimesti ja selkeästi. 

Hynt Beauty Naturelle.fi

Puna näyttää hylsyssä aiiiivan eri väriseltä mitä huulilla – luulin, että tämä olisi tuollainen tumma viininpunainen, mutta eiii, sävy onkin kuvien mukaisesti kirkas punainen! Ehkä vähän vadelmainen? Hyntin tuotteita (joista siis suurin osa on 100% luonnonkosmetiikkaa) myy Suomessa Naturelle.fi, josta sain tämän punan testiin. Naturellella on myös oma kivijalkaliike Bulevardilla, jossa pääsee kokeilemaan sävyjä paikan päällä ja saa todella osaavaa palvelua.

Hynt Aria Lipstick Red Fervor

Hynt Aria Huulipuna Red Fervor

Suosikkini luonnonkosmetiikan huulipunista:

Absolution – 16 ”Poppy Red”

Zuii – Fire 

Zuii – Plum

Avril – Rouge Frank -huulipunakynä

Hämmennyin, miten vähän mulla on luonnonkosmetiikan huulipunasuosikkeja, vaikka käytän huulipunaa viikoittain, joskus päivittäin! Nykyisin mulla on enää yksi vanha synteettinen puna jota käytän silloin tällöin (sillä periaatteella että en halua heittää huulipunaa roskiin kun sitä on vielä jäljellä, oli synteettinen tai ei), kaikki muut ovat vaihtuneet luonnollisiksi. Kestää kyllä ikuisuuden siirtyä täysin luonnolliselle linjalle jos päättää käyttää synteettiset tuotteet ensin pois ja siirtyä luonnolliseen vaihtoehtoon aina tuotteen loputtua. Huulipunat ja kynsilakat kestää ikuisuuden! Vaikka tietty huulipuna varsinkin kerää vaikka mitä pöpöjä itseensä… Mutta joo-o, nämä suosikit ovat kyllä suosittelunsa ansainneet. Onko teillä samoja lemppareita tai suosikkeja joiltain muilta brändeiltä? 

– Osa linkeistä affiliate-linkkejä – 

Lisää luettavaa:

11 Comments

  • ida365 ida365
 1. Eve
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365
 2. Sanna
  • ida365 ida365
   • Sanna
    • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *