365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

maanantai

15

toukokuu 2017

13

COMMENTS

Paras kasvipohjainen jugurtti x 2

Written by , Posted in Ruoka

Tykkäsin lapsena tosi paljon jugurtista (vaikka inhosinkin sitä loppua, joka kuivahtaa jugurttipurkkiin ja jonka isä aina puristi miltei tyhjästä purkista ulos, ettei mitään menisi hukkaan). Söin jugurttia kausittain;  välillä oli hedelmäpommi-kausi ja välillä banaanijugurtti oli parasta. Sitten löysin turkkilaisen jugurtin, enkä enää muuta kelpuuttanutkaan. Viimeiseen pariin vuoteen en ole enää ostanut kovin usein turkkilaista jugurttiakaan, kun olen tajunnut, ettei maitotuotteiden syöminen oikein sovi mulle. En ole ehdoton esimerkiksi ulkona syödessäni tai jos syön kylässä jotain, mutta kotiin en osta jugurttia tai maitoa koskaan. Suurilta osin siksi, että ei tarvitse! Kasvipohjaiset jugurtit ovat löytäneet pysyvän paikan mun ostoskorista, vaikka jugurtinkulutus onkin vähentynyt lapsuudesta, hehe.

Mun kaikkien aikojen suosikkini on Yosan Greek Style – se on ensimmäinen kasvipohjainen jugurtti, jonka koostumus on mielestäni kiva (tarpeeksi paksu) ja jossa ei kuitenkaan ole mitään ylimääräistä; ei palmuöljyä, sokeria tai muita makeutusaineita. Yosan Greek Style on parhaimmillaan hunajan, cashew-pähkinöiden ja pensasmustikoiden kanssa, mutta se menee ihan sellaisenaankin välipalana. Käytän tätä myös paljon ruuanlaitossa, esim. creme fraichen korvaajana tortilloissa ja piirakoissa kermaviilin sijaan. Kestää hyvin kuumentamista siis.

Yosa Greek Style kasvipohjainen jugurtti

Raaka-ainelista näyttää tältä: vesi, täysjyväkaura, rypsiöljy, kookosöljy, tapiokatärkkelys, perunaproteiini, perunatärkkelys, sakeuttamisaine (ksantaani), happamuudensäätöaine (omenahappo), hapate.

Suomen markkinoille on vihdoin saapunut myös kookospohjainen jugurtti! Happy Cocon Coconut Yoghia saa kolmessa eri maussa (natural, mango & vanilla) ja spottasin nämä jo omasta lähikaupastani, mutta ymmärtääkseni ovat myös Ruohonjuuren ja Ekolon valikoimissa. Ostin ekana testiin tuon maustamattoman version ja ainakin tämä on hyvää. Makeaa, mutta hyvää. 

Happy Coco! Coconut Yoghi jugurtti

Happy Cocon maustamaton Coconut Yoghin raaka-ainelista on todella yksinkertainen: kookosmaito, tapiokatärkkelys, vegaaninen jogurttihapate. Makunsa puolesta tämä on omaan makuuni sen verran makea, että en usko että söisin tätä viikoittain, kuten Yosan Greek Styleä. Mutta makeuden puolesta tämä onkin täydellinen arkiherkku marjojen kanssa, mutta aika tervellinen sellainen, sillä tässäkään ei ole lisättyä sokeria. Koostumus on todella lohkeava, suorastaan paksu, muttei kuitenkaan liian tuhti. Toimisikohan tämä leivonnassa rahkan sijaan? 

Parhaat kasvipohjaiset vegaaniset maidottomat jugurtit

Lämmin suositus kummallekin. Mulla kesti hetki tottua kasvipohjaisiin jugurtteihin, sillä eihän maku tietystikään ole tismalleen sama kuin maitopohjaisissa jugurteissa (eihän se kuulukaan olla), mutta nyt en enää mieti asiaa oikeastaan koskaan. Mitkä on teidän suosikkinne vegaanisista jugurteista? Olen utelias kokeilemana uutta enkä takuulla ole maistellut kaikkia markkinoilla olevia kasvipohjaisia jugurtteja. 

Lisää luettavaa:

13 Comments

    • ida365 ida365
  1. Sari
    • ida365 ida365
  2. enni
    • ida365 ida365
  3. Sanna
  4. mari.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *