365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

perjantai

22

syyskuu 2017

6

COMMENTS

Lämmin nyhtökaurasalaatti kvinoalla ja viikunalla

Written by , Posted in Ruoka

Mulla on nyt meneillään kuivakaappien tyhjäyshaaste, sillä huomasin jokin aika sitten kokkaillessani, että kaapista löytyi vuonna 2015 vanhaksi menneitä kuivatuotteita… voi olla että ne eivät ole edes menneet miksikään, mutta tuli sellainen fiilis, että pitäisi käyttää noita kaapista jo löytyviä raaka-aineita useammin.

Huomaan helposti jumittavani samoissa, hyväksi havaituissa raaka-aineissa ja esim. viimeiset vuodet oon ostanut jatkuvasti kvinoaa ja sen takia kikhernepastat, riisinuudelit ja riisit ovat jääneet kuivakaappiin pölyttymään.

Ehkä pääsen jakamaan jotain kuivakaapin tyhjennys -reseptejäkin jos keksin jotain uutta, mutta tässä olis nyt yksi mun viime viikkojen suosikeista, nyhtökaurasalaatti kvinoalla ja viikunalla:

vata salaatti

lämmin nyhtökaurasalaatti kvinoalla

Nyhtökaurasta on tullut mulle kyllä vakkariraaka-aine, ostan sitä kaupasta silloin kun spottaan sitä. Se valmistuu nopeasti ja on helppo kasviproteiinin lähde monenlaisissa ruuissa. Ei mun useinkaan tee sitä mitenkään erityisesti välttämättä mieli, mutta se toimii tosi hyvin nopeissa arkiruuissa kunhan sen vaan maustaa kunnolla. Superhyvä keksintö! 

Viimeksi ostin maustamatonta Nude-nyhtistä ja paiston sen pannussa oliiviöljyn ja maapähkinävoin kanssa. Yksinkertaista mutta tosi hyvää. Kotimaiset kvinoat (SunSpeltin) maustoin kevyesti Herbamarella ja siinäpä sitten olikin tämän salaatin aikaavievimmät valmistelut. Tammenlehtisalaattia, kypsää avokadoa, basilikaa, granaattiomenan siemeniä ja sitruunalla maustettua rypsiöljyä ja pikkuisen balsamicoa. Päälle raastoin pecorinon jämät, menee tietysti ilmankin, mutta viikunat ja pecorino ovat melkoisen lyömätön yhdistelmä. 

Ayurvedisessä konsultaatiossa mun kehotyypille suositeltiin kahta lämmintä ateriaa päivässä kylmien ruokien sijaan, sillä lämpimät, mausteiset ja öljyiset ruuat sopivat paremmin vata-kehotyypille kuin kylmät salaatit ja smoothiet. Tiedän sen itsekin; jos syön töissä viileänä syyspäivänä lounaaksi salaatin, mulle tulee vain kylmä ja vilu, enkä ole yhtään niin energinen ja tehokas kuin jos olisin syönyt jotain lämmintä ja täyttävää. Jollain toisella se menee päinvastoin, niin, että lämmin ruoka vain väsyttää. 

Tällainen salaatti, jossa yhdistyy kylmä ja lämmin, on mulle mieluisin kombo, koska vaikka tykkäänkin syödä päivällä lämpimän ruuan, kaipaan sen kaveriksi myös jotain raikasta. Smoothieista en kyllä luovu, mutta ne eivät toimi mulle minään lounaan korvaajina kuin korkeintaan helteisinä kesäpäivinä. 

 

Lisää luettavaa:

6 Comments

    • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.