365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

tiistai

16

tammikuu 2018

8

COMMENTS

Puolessa välissä tammikuuta

Written by , Posted in Lifestyle

Olin loppuvuodesta tyytyväisenä, jotenkin tosi odottavalla ja varmalla tuulella. Tiesin, että vuodesta 2018 tulee hyvä ja ihan oikeasti tuntui siltä, että vuosi vaihtuu. Jotenkin tosi konkreettisesti, eri tavalla mitä koskaan aiemmin.

Eka viikko meni alkanutta vuotta fiilistellen ja ihan konkreettisestikin töihin palatessa; en lomaillut jouluna pyhiä enempää, mutta koska tein välipäivät töitä etänä, tuntui arjen alkaminen vähän samalta kuin lomalta paluu. Vuoden ekalla viikolla kuuntelin äänikirjaa, luin jokaisen mahdollisen vuosihoroskoopin ja kirjasin ylös alkaneen vuoden tavoitteita. 

Sitten jostain käsittämättömästä syystä olinkin tokan viikon ihan ahdistunut. Jouduin välillä puremaan hammasta oikein kunnolla ja pidättelemään itkua ihan ihmeellisinä hetkinä. En haluaisi myöntää, mutta kriiseilin vähän synttäreitä ja sitä että tulisin täyttämään 27, vaikka mitä hittoa, sehän on ihan täysin ok ikä. 

green home book

Voi olla että kriiseilyt liittyvät myös siihen, että tiedän että mun täytyy jossain vaiheessa muuttaa pois tästä kämpästä ja haaveilen, että löytäisin seuraavaksi kodikseni ihan ikioman kodin, mutta jännittää, ehtiikö oikeanlainen koti löytyä ennen kuin pitäisi muuttaa vai muutanko välissä vielä jonnekin vuokralle.

Kämppää ostaessa on kyllä huomattavasti tarkempi kaikesta kuin vuokra-asuntoa etsiessä, ja huomaan että olen tottunut ihan tosi hyvään tässä nykyisessä kodissani – tämän sijainti on täydellinen ja vaikkei asunto vastaakaan ihan täysin haaveitani, on se varsin toimiva ja tilava yksiöksi. Kämppiä katsellessa ja näytöissä käydessä olen tajunnut, millainen tuuri mulla kaksi vuotta sitten kävi tämän kyseisen asunnon kanssa. Vaikka asunto löytyikin lopulta fb-ryhmästä ja vuokranantaja paljastui kaverin kaveriksi, olen vieläkin tosi kiitollinen kaikista vinkeistä joita silloin sain, kun olin muuttamassa Helsinkiin aivan lennosta. 

tammikuu

Mutta nyt, kun synttärit oli ja meni, olo onkin tyyni. Ehkä määrittelemätön alkuvuoden ahdistus ei liittynytkään mitenkään ikään. Ehkä se liittyikin siihen, että ajattelin naiivisti, että kun vuosi vaihtuu, niin keskeneräiset asiat valmistuvat ja ne jutut, joihin olen toivonut muutosta, muuttuvat. Mutta eihän se tietystikään mene niin.

Koetan olla murehtimatta liikaa niitä asioita, joihin en voi vaikuttaa ja luottaa siihen, että kaikki menee just niin kuin pitääkin. Olen huomannut että mulle suurimpia stressin aiheita on sellaiset jutut, joiden tavoitteita tai deadlineja tai varmuutta en tiedä millään tasolla tai joita en voi edistää mitenkään itse; kaikki epävarmat suunnitelmat tekee musta levottoman ja ehkä myös ahdistuneen, jos sellaisia asioita on kerralla monta. Ehkä epävarmuuteen totuttelu tekee isossa mittakaavassa jotain hyvääkin? Ja ehkä se fiilis jo tosiaan helpotti. 

synttärikukat

Synttäreiden jäljiltä olo on tosi hemmoteltu ja vaikka joka vuosi mietinkin, pitäisikö piilottaa Facebookista synttärit, niin onneksi en tehnyt niin nytkään – jokainen onnittelu tuntuu niin kivalta. 

Huh, semmoista mielessä just nyt. Nyt kone kiinni niin kuin olisi jo – palataan pian muihin juttuihin. Koetan kirjoittaa Instagramin yksityisviesteissä käymistäni keskusteluista innostuneena muovipostausta viimeistään viikonloppuna ja ensi viikolla jaan mun lemppariarkireseptin, joka sopii hyvin alkuvuoden freesausfiiliksiin. Toivottavasti teidän tammikuun alku on ollut kiva. (。◡‿◡) ♪♬

Lisää luettavaa:

8 Comments

    • ida365 ida365
    • ida365 ida365
  1. Ilona
  2. ida365 ida365
  3. Ira
    • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.