365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

maanantai

22

tammikuu 2018

4

COMMENTS

Veriappelsiinirisotto

Written by , Posted in Ruoka

Tein sitten elämäni ensimmäistä kertaa risottoa! Olen joskus ollut kaverin seurana kokkailemassa risottoa, mutta en ollut vielä koskaan aiemmin valmistanut sitä alusta asti itse – luulin että se on tosi vaikeaa ja että siinä menee helposti pieleen, mutta kauden hehkutetuin risotto, veriappelsiinirisotto, olikin helppo ja nopea valmistaa. Täydellinen arki-illan upgreidaukseen tai  viikonloppuna viinilasillisen kanssa nautittavaksi. 

Mukailin paria eri reseptiä oman makuni mukaan, mm. Natan appelsiinirisoton ohjetta silmällä pitäen. 

Veriappelsiinirisotto (tästä riittää pääruuaksi 2-3:lle) 

1 veriappelsiini (mieluiten luomu, sillä kuorikin käytetään)
2 salottisipulia
3 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
3 dl valkoviiniä
2 rkl timjamia
1 l kasvilientä (1 l vettä + 1 kasvifondi tai kasviliemijauhetta purkin ohjeen mukaan)
raastettua pecorinoa
1 rkl luomuvoita
suolaa
pippuria 

Raasta veriappelsiinin kuori (pese hyvin ennen raastamista) ja purista sen mehu valmiiksi. Nypi tuoretta timjamia valmiiksi.

Tarvitset kaksi kattilaa: valmista toisessa kasviliemi ja pidä liemi lämpimänä (1 litra kiehuvaa vettä + 1 kasvifondi tai kasviliemijauhetta tai kasviliemikuutio) samalla kun kuullotat toisessa kattilassa silputut sipulit oliiviöljyssä.

Lisää kuullotettujen sipulien joukkoon risottoriisi ja kuullota noin minuutti kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini sekoittaen riisejä samalla hellävaraisesti (esim. nuolijalla tai ohuella puukauhalla). Anna viinin imeytyä ja lisää raastettu veriappelsiinin kuori sekä mehu ja timjami. Ala lisätä kasvilientä pienissä erissä; anna edellisen nestemäärän imeytyä ennen kuin lisäät seuraavan. Hämmennä mahdollisimman vähän, mutta varo ettei riisi ala tarttua kattilan pohjaan. 

Kun riisi on kypsynyt pakkauksessa olevan keitto-ohjeen mukaisesti ja kaikki kasviliemi imeytynyt, lisää joukkoon voi ja raastettu pecorino ja mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoile höyryvän kuumana! 

Lisää luettavaa:

4 Comments

    • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.