365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

perjantai

20

huhtikuu 2018

7

COMMENTS

Kristallit kosmetiikassa – testissä KORA Organics & Leahlani

Written by , Posted in Kauneus, Luonnonkosmetiikka

Musta tulee salee mummona sellainen, että taskuista tipahtelee erilaisia taikakiviä ja höpisen kaikille kristallien energioista, luen tarot-kortteja, kuljen leopardimekossa ja käytän superkirkasta huulipunaa. Ja joogatunnin jälkeen juon lounaalla kuohuvaa. 

Kivijutuista voi olla takuulla montaa mieltä; ehkä voisin joskus kirjoittaa niistä enemmänkin, mutta musta on niin hauskaa, että kristalleja on alettu hyödyntää myös kosmetiikassa! On monta luonnonkosmetiikkasarjaa, joissa käytettävä vesi on energisoitu kristallien läpi – en ole varma uskonko sen tekevän vedelle yhtikäs mitään niin, että se vaikuttaisi iholla asti, mutta hei, ei siitä takuulla mitään haittaakaan ole. Joten let there be magic 

KORA Organics ROSE MIST

Juuri Suomessa lanseeratun KORA Organicsin tuotteissa kaikki käytettävä vesi on energisoitu ruusukvartsien läpi ja tuotesarjan ainoassa konkreettisessa meikkituotteessa, highlighterissa, on murskattua ruusukvartsia. Siis tuomassa sitä hehkua iholle. Niin siistiä!

KORA Organicsista kirjoitan myöhemmin lisää, kunhan olen ehtinyt testailla sarjaa perusteellisemmin, mutta mainittakoon että se on hehkuvan Miranda Kerrin luotsaama ja kehittelemä brändi. Miranda on itse ilmeisen sitoutunut sarjaan eikä vain toimi sen kasvona, kuten voisi helposti ajatella. Olen ehtinyt testata muutamia tuotteita ja olen jo tässä vaiheeessa aivan myyty – tämä vaaleanpunaisessa putelissa oleva Balancing Rose Mist on yksi suosikeistani. 

Tykkään eniten siitä, että sumu tulee tuosta putelista ohuena ja kevyenä mistinä niin, että tätä voi huoletta käyttää kesken päivän kosteuttamaan ihoa tai vaikka meikkaamisen jälkeen kiinnittämään meikkiä ilman että tarvitsee pelätä kasvovesipisaroita iholla. Käytän tätä kasvojen pH-tasapainon ylläpitoon, mutten niinkään meikinpuhdistuksen viimeistelyyn (kuten vanulapulle tai musliiniliinalle kaadettavia kasvovesiä). 

 KORA Organics kasvovesisuihkeet mistit

KORA Organicsin valikoimiin kuuluu kolme mistiä; tasapainottava ruusu, energisoiva sitrus ja rauhoittava kamomilla. KORA Organisin jälleenmyyjänä toimii Suomessa Stockmann ja jos olen ymmärtänyt oikein, tuotteita pitäisi löytyä Helsingin lisäksi muistakin isoista kaupungeista. Oletteko bonganneet Tampereen Stockalta? Hinta on tarjouksessa 27,90 €, normihinta 34,90 €. 

Koska suihke on hyvin hienojakoista, ainakin tässä vaiheessa tuntuu, että tuote on varsin riittoisa. Saas nähdä, raportoin tarkemmin myöhemmin riittoisuudesta! 

Leahlani Bohemian Ruby Balancing Toner

Toinen ihastuttava vasta testiin päätynyt sarja on Leahlani, jota Jolie myy. Leahlani on havajilaista luonnonkosmetiikkaa, joka tehdään käsin pienissä erissä.

Kuvan Bohemian Ruby -kasvovesi on aivan ihana; olen käyttänyt kuluneet viikot yksinomaan tätä. Kosteuttaa ja rauhoittaa ihoani ja tuntuu sopivan sille hyvin – tämä on suunnattu kuivalle ja ärtyneelle iholle ja juuri sitä ihoni on talven jäljiltä. Sarjasta löytyy myös Leahlanin Citrus & Citrine -kasvovesi, joka uudistaa ja kirkastaa ihoa. 

Kauniiseen lasipuhallettuun lasipulloon pakatussa kasvovedessä on ihana ylläri pullonpohjalla; pikkuinen pala ruusukvartsia. Koska well, mitäs muutakaan? Tuotetta suositellaan ravisteltavaksi ennen käyttöä ja ilmeisesti ruusukvartsin palan on tarkoitus myös auttaa ainesosia yhdistymään oikein ennen suihkimista. Leahlanin Bohemian Ruby -kasvoveden hinta on Joliella 43 €. 

Onko tuttuja sarjoja nämä kaksi, KORA Organics ja Leahlani? 

* linkit ovat affiliate-linkkejä. 

Lisää luettavaa:

torstai

19

huhtikuu 2018

8

COMMENTS

Täydellinen pari: raakajuustokakku & vaaleanpunainen vappujuoma

Written by , Posted in Ruoka

Freixenet

* Kaupallinen yhteistyö, Freixenet & Asennemedia  

Ai itku, toivottavasti kohta alkaa paistaa aurinko – mun suunnitelmissa on nimittäin tehdä töitä Marin aurinkoisella parvekkeella tämä päivä. Nyt alkaa pikkuhiljaa tuntua keväältä kun ei enää tarvitse paksua kaulahuivia ja kengätkin on jo vaihtuneet kevyempiin.

Käsittämätöntä, että nyt ollaan jo huhtikuun loppupuolella ja että kohta on toukokuu – ja vappu. Poikkeuksellisesti mulla on jo jotain suunnitelmiakin! Oon aika usein ollut siinä tilanteessa, että päätän vappumeininkini vasta just ennen juhlapäivää ja aika monesti sitä on joutunut sopeutumaan ja muuttamaan suunnitelmia lennosta, kun Suomen kevät ei teekään piknik-suunnitelmista mahdollisia.

Tarkkoja suunnitelmia ei nytkään ole, mutta tärkein on selvää; tiedän, keiden kanssa vietän vapun, jääkaapissa on kylmää vaaleanpunaista (!) kuohujuomaa ja pakkasessa raakakakku – kaikki on siis erittäin hyvin. 

Freixenet Italian Rosé Sparkling Extra Dry

Freixenet Rosé kuohuva vaaleanpunainen

Täydellinen vappukakku on raaka, sillä sen voi tehdä ajoissa valmiiksi ja jättää pakkaseen odottelemaan vappupiknikkiä. Piknikin voi hyvin kattaa vaikka olkkarin lattialle, jos niikseen tulee. Vapun spesiaalein juoma on vaaleanpunainen; Freixenetin Italian Rosé Sparkling Extra Dry -uutuus. Ihana uutuus viime vuonna julkaistun proseccon rinnalle. 

Vaaleanpunainen pullo kaipaa kaverikseen vaaleanpunaisen kakun, joten tällä kertaa kehittelin kakun juoman sävy mielessäni. Vadelmainen raakajuustokakku on täydellinen kaveri kuivalle, mutta hedelmäiselle ja kukkaisalle kuohuvalle. Pakko muuten hehkuttaa, että tämä on takuulla helpoin raakakakku jonka reseptin olen jakanut blogissa; kaikki raaka-aineet löytyvät lähikaupasta eikä valmistusvaiheita ole montaa. Tarvitset vain kunnollisen blenderin. Ehkä jämerällä sauvasekoittimellakin pärjää? 

Vadelmainen raakajuustokakku

Helppo vadelmainen RAAKAJUUSTOKAKKU
(halkaisijaltaan n. 18 cm irtopohjavuokaan) 

Pohja:

n. 3 dl pekaanipähkinöitä 
vajaa desi eli n. 10-13 kpl pehmeitä taateleita (hedelmähyllyltä)
reilu ripaus himalajansuolaa tai merisuolaa

Täyte:

n. 5,5 dl cashewpähkinöitä (liota vähintään 5h, mieluiten yön yli)
3 luomusitruunan mehu + 1 luomusitruunan kuori 
2 tl aitovaniljajauhetta 
n. 1,5 dl juoksevaa kookosöljyä
1/2 dl – 1 dl hunajaa 

3 dl (tai enemmän) kotimaisia vadelmia (joko tuoreita tai pakkasesta) 

Poista tuoreista taateleista kivet ja blendaa pohjan ainekset sekaisin blenderissä. Taputtele irtopohjavuokaan, johon olet laittanut leivinpaperin pohjalle ja laita vuoka hetkeksi pakkaseen. 

Purista sitruunoiden mehu ja raasta yhden sitruunan kuori talteen. Suosi luomusitruunoita, kun kuori käytetään kuumentamattomana. Lämmitä kookosöljy juoksevaksi (sulaa tosi nopsaa, varo kuumentamasta turhaan) ja blendaa kaikki täytteen raaka-aineet vadelmia lukuunottamatta sileiksi blenderissä. Voit joutua lusikoimaan massaa blenderin reunoilta välillä, jotta saisit siitä ihan sileää. Jos massa tuntuu liian paksulta, voit lisätä n. ruokalusikallisen vettä. Säädin hunajan määrää huomattavasti pienemmäksi kuin muissa samankaltaisissa resepteissä, eli kannattaa maistella massaa tässä vaiheessa; jos haluat makeamman raakakakun, lisää hunajaa tai muuta makeutusta (esim. kookosnektaria). 

Paseeraa vadelmat, eli painele lusikalla siivilän läpi niin, että siemenet jäävät siivilään. Jos vadelmat ovat pakkasvadelmia, sulata ne ennen tätä. Kaada 2/3 täytteestä pohjan päälle, tasoita pinta ja laita kakku pakkaseen. Heitä lopun täytteen sekaan paseeratut vadelmat, pyöräytä tasaiseksi vaaleanpunaiseksi massaksi ja kaada loppu seos vuokaan. 

Anna jäähtyä pakkasessa muutaman tunnin ajan – tai vaikka yön yli, niin kakun valmiutta ei tarvitse arvailla. Ota sulamaan reilusti ennen tarjoilua, sillä kakku on parasta sulaneen. Marille tämä kyllä maistui jäisenäkin, hahaa. 

Tämä resepti on mukaelma Syötävän hyvä -blogin ja Sugar Universen resepteistä. 

Vadelmainen raakajuustokakku

Parhaat koristukset on yksinkertaiset. Pari oksaa tuoretta timjamia ja pieni kourallinen pensasmustikoita. 

Freixenetin Italian Rosé Sparkling Extra Dryta kuvaillaan kuivaksi, keskihapokkaaksi, hedelmäiseksi ja marjaisaksi. Sekä kukkainen – se on monien muidenkin suosikkiviinieni tai -kuohuvieni kuvauksissa. Tykkään usein kukkaisista ja parfyymisistä kuplivista, eikä tämä uutuus ole poikkeus. Marjaisuus taasen on kuvaus, jonka perusteella en valitsisi pulloa ensisijaisesti, mutta tässä yhteydessä sekin toimii. Ehkä juuri siksi tämä sopii hyvin hapokkaan juustokakkutyypisen raakakakun kaveriksi? 

Viralliset ruokasuositukset Freixenetin Italian Rosé Sparkling Extra Drylle on vähärasvaiset kalat, äyriäiset ja salaatit – en epäile ollenkaan.  

Freixenet Italian Rosé Sparkling Extra Dry

Vaikka väri on vaaleanpunainen, ei Italian Rose ole missään nimessä makea. Täydellinen lahjapullo (vappuviemisien lisäksi toimii vaikka valmistujaislahjana tai äitienpäivänä äidille), kuten viime vuonna julkaistu sisarensakin. Hintaa on 14,94 € ja olen spotannut tämän jo useammastakin Helsingin Alkosta, mm. Kampin ja Kruununhaan myymälöistä. Saatavuus on helppo tarkistaa täältä ennen kauppareissua. 

Vaikka tämä sopiikin hyvin raakakakun kaveriksi, väittäisin, että vaaleanpunainen kupliva rosé on parhaimmillaan just silloin, kun Spotifyssa pyörii kepeimmät fiilistelybiisit ja lisätään vielä vähän huulipunaa ennen juhlapaikalle lähtöä. Aperitiivina siis, jostain kauniista lasista nautittuna. Kippis! 

Valviran ohjeistuksen mukaisesti alkoholia ei saa kommentoida, muut kommentit tervetulleita. Joko teillä on vappusuunnitelmia? 

Lisää luettavaa:

keskiviikko

18

huhtikuu 2018

0

COMMENTS

Kaikki on hyvin

Written by , Posted in Muoti

beige villakangastakki

Viime viikonloppu meni nopsaa Tampereella. Olin juhlimassa tädin viiskymppisiä ja kaiken skumpalla kippistelyn jälkeen päädyttiin vielä serkuskatraan kanssa – minnekäs muuallekaan kuin – Klubille tanssimaan. Tunsin itseni ekaa kertaa vanhaksi niillä tutun tahmeilla tanssilattioilla, joissa oon tanssinnut ties kuinka monet illat niin maailman onnellisimpana kuin sydän hajallakin. Ilahduin, kun vessoissa on yhä Plastic Camerasin tarroja. Vitsit siitäkin on jo ikuisuus!

Ehkä noiden tarrojen spottaaminen sai mut tajuamaan miten monta vuotta tuolla on luuhattu ja miten erilaista elämää elin vaikka silloin viitisen vuotta sitten puuhailtiin noiden kamerahommien parissa. Aika tosi erilaista. On se elämä kyllä ihan erilaista kuin vaikka kolmekin vuotta sitten, mutta noista ajoista tuntuu olevan ikuisuus. 

Alkuviikko meni normaalia arkea tiukemmilla aikatauluilla ja nyt oon taas Tampereella. Alkuvuodesta en käynyt täällä varmaan reiluun kuukauteen, mutta nyt on taas monta reissua tiedossa niin töiden kuin omien menojenkin vuoksi. Huomenna teen töitä etänä täältä käsin, etätyömahdollisuus on ehdottomasti yksi mun työni parhaista puolista. Ja on tietty ihan parasta tehdä duunia yhdessä Marin kanssa tavallisena arkipäivänä – nytkin näpytellään molemmat koneitamme tässä keittiönpöydän ääressä. 

Ehdin jo hetki sitten sanoa ääneen jollekin ystävistäni, että jes, tuntuu että tästä keväästä ei tule yhtään niin kiireistä kuin vuosi sitten, mutta mitä vielä! Olen saanut sumplittua itselleni sellaiset ohjelmat ja aikataulut, että pikkuisen hirvittää. Mun keväät tuntuvat kyllä poikkeuksetta olevan tällaisia; yllättäen ihan täynnä ohjelmaa. 

Konkreettisesti suurimman säädön aiheuttajasta kerron pian kyllä teillekin, iik! Hoidan ensin siihen liittyviä säätöjä valmiimmaksi ja kerron sitten, kun alkaa tuntua todelliselta. 

takki – Samsøe & Samsøe, farkut – second hand (Levi’s), nilkkurit – Vagabond,
laukku – A.P.C., huivi – Weekday, aurinkolasit –  Nividas 

Tänään villakangastakissa tuli hetkittäin ihan liian kuuma, huivin sai tunkea laukkuun kokonaan. Onneksi kohta saa ehkä jo sanoa heipat talvitakeille – jos ei pysyvästi, niin ainakin osittain. En malta odottaa kevyempään takkiin siirtymistä – leather jacket weather, I’ve been missing u! Ehkä kohta uskallan uhmata merituulta ja alkaa polkea paikasta toiseen – nyt mun uus fillari majailee mun minieteisessä. Hahha, ihan järjetöntä, mutta en ole raaskinut viedä sitä vielä ulos, kun en ole hankkinut satulansuojaa sadekelejä varten. 

Kivaa keskiviikkoiltaa tyypit! x 

Lisää luettavaa: