365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

lauantai

23

kesäkuu 2018

0

COMMENTS

Kesäkuun parhaat

Written by , Posted in Lifestyle

ida365 dr martens

kesäkenkäpläänit – Suomen kesä, u know 

× Pihlajasaari. Vitsit siinä on ihana lomasaari. Lomasaarelta se tuntuu siksi, että vartin laivamatkan jälkeen tuntuu, kuin olisi kauempanakin reissussa. Saarelle saapuessa vastassa on hiekkaranta jolla ottaa aurinkoa ja pidemmälle käppäillessä voi etsiä kivan piknik-spotin kallioilta. Saaresta löytyy myös ravintola, joten omien eväiden pakkaaminen ei ole välttämätöntä. 

× Freskan siivous. Ihana Marta pesi mun ikkunat ja siivosi sillä aikaa, kun olin töissä ja töiden jälkeen hoitamassa asioita. Kun pitkän päivän jälkeen pääsin takaisin kotiin, meinasin itkeä ilosta, kun kotona oli niin siistiä ja raikasta. En voi kuin suositella lämmöllä. Tykkään kyllä siivota, mutta nyt on ollut niin kiireistä, että ikkunoiden pesu tuntui ihan loputtoman uuvuttavalta ajatukselta kaiken muuttohässäkän  ja remontin jälkeen. Lämmin kiitos Freskalle siis tästä luksuksesta. 

× Ruisrock-suunnitelmat! Onneksi tajuttiin varata airbnb joskus ennen joulua, joten majoituksesta ei tarvitse tässä vaiheessa enää stressata. Silloinhan kaikki hotellit olivat jo toki buukattuina… Luultiin olevamme ajoissa, mutta ehei, jotkut muut olivat olleet vielä aikaisemmin liikenteessä.   

× Loma part 1: Kroatia calling! Oon ikuisuuden haaveillut pääseväni Kroatiaan ja nyt sitten vihdoin olis lähtö. Täällä lähtöportilla parhaillaan näpytellään koneita Marin kanssa. Lomalla olis tarkoitus olla myös somelomalla eli mama, jos en vastaa viesteihin niin ollaan vaan jätetty puhelimet hotellihuoneeseen. Tekee takuulla niiiin hyvää! 

× Suostumus2018 -kansalaisaloite. Tuntuu hullulta, että lakia määrittää vain väkivalta ja sen uhka, eikä suostumus. 

All black tuntuu niiiiin omalta – oon kai huomaamattani ollut aika tyttömäisissä vetimissä viime aikoina ja huppari, nahkatakki ja maiharit tuntuivat niiden jälkeen ihanan kotoisilta

× Astrologilla käyminen. Vitsit miten mielenkiintoista ja jännää! Joskus vuosi pari sitten olisin pyöritellyt silmiä nykyiselle next level huruminälleni, mutta nyt kerron suvereenisti niillekin astrokäynnistä, joiden tiedän vastustavan ajatusta ihan totaalisesti. Uusia näkökulmia ja reflektoitavaa! Oman tähtikartan opettelu on jotenkin ihan maagisen kutkuttavaa. 

× Tallinnan reissu. Oli hemmottelua, seikkailuja ja lepoa hyvässä suhteessa. Miten sen aina unohtaakin, että Tallinna on niin ihana ja niin ihanan lähellä? 

× Frantsilassa käyminen. Seurustelin lukioaikoina Hämeenkyrössä asuvan pojan kanssa enkä silti ikinä tullut käyneeksi Frantsilassa. Mikä vääryys! Hämeenkyrön kiinnostavuus nousi mun mielessäni nyt ihan uudelle tasolle, Frantsilan Hyvän olon keskus ja Kehäkukka-ravintola ja -puoti olivat ihastuttavia. Tästä mun pitää kirjoittaa myöhemmin tarkemmin ja jakaa kuviakin reissusta. 

Lisää luettavaa:

keskiviikko

20

kesäkuu 2018

4

COMMENTS

En pitkää enkä hyvällä mut mietinpähä kumminki

Written by , Posted in Musiikki

paperi t kaikki on hyvin albumi

paperi t kaikki on hyvin albumi

Paperi T – Kaikki on hyvin 

Ok, en oo kuunnellut viime perjantain jälkeen mitään muuta. En mitään, vaikka tässä on tullut Beyoncen ja Jay-Z:n yhteisalbumikin ulos ja kaikkea.

Itkettää ja naurattaa yhtä aikaa, kun tuntuu, että tää on jotenkin niin oikea levy tähän hetkeen. Vaikka tuntuu ironiselta sanoa näin, niin suorastaan ironinen levy tähän hetkeen. 

Molemmat sinkut, nimikkobiisi ja Paniikki ovat soineet aika paljon tän alkukesän aikana ja nyt oon kuunnellut vaan kerta kerran jälkeen albumin seitsemättä biisiä, Yli. Vähän ollut turhautunut ja haikee levyn ekaa biisiä kuunnellessani ja sit myös hymyillyt ajatukselle, että joku ajattelee, että Kaikki on hyvin olis kepee ja ilonen. Mmm niiin. Kai sen niinkin voi ajatella. Sinä jne. on jäänyt mieleen myös, vaikka säpsähdänkin joka kerta, kun se loppuu. 

kuva: x 

Lisää luettavaa:

tiistai

19

kesäkuu 2018

0

COMMENTS

DARE TO CARE

Written by , Posted in Muoti

DARE TO CARE

Kuluneen vuoden ja varsinkin viimeisen puolen vuoden ajan mediassa on ollut hyvin esillä todella tärkeä aihe, nimittäin jokaisen oikeus omaan kehoon. Aihe on ihan hullun tärkeä eikä siitä voi puhua liikaa. Ymmärrän kyllä, että aihe kuin aihe alkaa tuntua raskaalta kun siitä puhutaan joka puolella, mutta siksi tarvitaankin lisää keskustelunavauksia ja uutisia, juttuja ja konkreettisia tekoja arjessa. Tulee sellainen olo, että jos kaikki me too -keskustelu ja sen myötä syntyneet keskustelut nyt jäisivät, niin ne, jotka ovat rohkeasti tuoneet omia kokemuksiaan esille, olisivat tehneet sen ”turhaan”. Tällaiset uutiset saavat niskavillat pystyyn ja tulee sellainen olo, ettei mikään 1400 € sakko voi mitenkään olla riittävä rangaistus. 

Siispä: jatketaan keskustelua. Ystävien kanssa. Työpaikoilla. Sosiaalisessa mediassa. Kumppanien kanssa. Kotona. Julkisesti. Silence is not golden. 

dare to care elise

rfsu elise1933 collection

Vuosi sitten lanseerattu RFSU:n vaatemerkki ELISE (joka on saanut nimensä RFSU:n vuonna 1933 perustaneen Elise Ottesen-Jensenin mukaan) on konkreettinen & arkisen helppo keino ottaa kantaa body rights ja post me too -keskusteluun. ELISE-malliston myyntituotot, niin kuin kaikkien muidenkin RFSU:n tuotteiden tuotot, ohjataan kokonaisuudessaan RFSU:n työhön kehon oikeuksien puolesta Pohjoismaissa ja eri puolilla maailmaa. Työhön kuuluu muun muassa kansainvälistä mielipidevaikuttamista ja seksuaalikasvatusta.

Nopeasti lukaistuna nuo asiat voivat kuulostaa itsestäänselviltä, mutta kun ottaa huomioon, miten lähellä olevissa maissa kiistellään esimerkiksi edelleen aborttioikeudesta ja kamppaillaan seksuaalivähemmistöjen kohtaamaan väkivaltaa ja häirintää vastaan, tajuaakin, miten tärkeää työtä mielipidevaikuttaminen ja seksuaalikasvatus ovat. Kasvatuksesta ja koulutuksesta kaikki muutos lähtee. 

see something wrong do something right

ELISE RFSU DARE TO CARE

Koko mallisto on myynnissä elise1933.com -osoitteessa sekä Helsingissä Uudenmaankatu 4-6:n pop up -myymälässä kahden viikon ajan. Pop up -myymälä on auki 15.6.–29.6. arkipäivisin klo 9–16.

Kaikki malliston vaatteet ovat unisex-mallisia (mulla on päälläni XS-kokoiset t-paidat), puuvilla on GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa ja vaatteet on valmistettu Fair Wear -järjestön Code of Conductin mukaisesti – jes. Katukuvassa tänä keväänä näkyneet feministisillä sloganeilla varustetut t-paidat ovat nekin super, mutta en ole voinut olla ajattelematta, että miten ristiriitaista on pitää päällään sellaista paitaa, jonka slogan on mahdollisesti vahvassa ristiriidassa t-paidan valmistusolojen kanssa – tai vähintään sen kanssa, ettei niistä valmistusoloista ole mitään takeita. Loistavaa, että ELISE-malliston suhteen valmistusolot ja matskut on nekin kunnossa – sekä ihmisten että ympäristön suhteen. 

elise 1933 dare to care t shirt

Dare to care:

www.elise1933.com 

(paidat saatu)

Lisää luettavaa: