365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

lauantai

21

heinäkuu 2018

2

COMMENTS

Keskeneräisyyden sietämistä

Written by , Posted in Sisustus

ida365 koti

Jihuuu, mun kesäloma osa 2 starttasi juuri!  (◡‿◡✿)

Istun junassa matkalla kohti Tamperetta, käyn siellä moikkamassa vanhempiani ja starttaamassa lomani. Olen huomannut, että maisemanvaihdos heti loman alussa tekee mulle todella hyvää, vaikka usein loman alussa tekisikin mieli olla hetki kotona ja järjestellä paikkoja. Jos jään kotiin, en pääse lomafiilikseen heti, joten parempi jättää kodin järjestely ja sisustaminen suosiolla elokuuhun.

ida hanhiniemi

Muutin nykyiseen kotiini jo aikapäiviä sitten, mutten vieläkään ole ehtinyt tehdä edes niitä välttämättömimpiä hankintoja! Käytännössä olen vain järjestellyt olemassa olevat tavarani uuteen tilaan sekä myynyt ja lahjoittanut turhat jutut eteenpäin. Luonnollisestikaan ihan kaikki ei sopinut uuteen kotiin (vanha ruokapöytä lähti 9 vuoden jälkeen uudelle omistajalle, sillä täällä on baaripöytä kiinteänä, yksi hylly päätyi työpaikalle kun en enää halunnut sitä jne) ja toisaalta multa puuttuu jotain juttuja täältä, jotka vanhassa kodissa olivat kiinteänä sisustuselementtinä, työpöytä esimerkiksi.

ida365 uusi koti

No Fear t-paita Sugar

Tarvitsisin keittiön baaripöydän ympärille korkeat tuolit jotta voisin syödä siinä muutenkin kuin seisten ja kutsua ystäviä illalliselle. Eteiseen tarvitsisin jonkin kaappi-/hylly-/työpöytäsysteemin, jotta tavarani eivät olisi aivan hujanhajan ja jotta saisin vaatekaapit niille suunnattuun käyttöön kaiken tavaran säilömisen sijaan. Haluaisin myös siirtää pöytäkoneen siitä keittiönpöydän päädystä pois johonkin fiksummalle paikalle… 

Nämä kyllä ehtii sitten alkusyksystäkin, joten mennään kesä nyt sitten pienessä kaaoksessa. Kivempi fiilistellä nyt ja hankkia sitten jotain sellaista, minkä todella haluaa. 

Freska kotisiivous kokemuksia

Olenkohan hehkuttanut teille tarpeeksi, miten fiksua oli, että tämän viimeisimmän muuttoni hoiti muuttofirma (jaa, olen näköjään hehkuttanut ainakin täällä)? Se oli ihan täydellistä ja ne eurot jotka siihen satsasin, olivat fiksuimmin käytettyjä euroja ikinä. Säästyttiin perheriidoilta, kipeytyneiltä seliltä ja koko muutto oli hoidettu 1,5 tunnis. Aiiivan parasta. 

Toinen muuttoa hulluna helpottanut asia oli siivous ja sen ulkoistaminen. Muutin sellaisessa vaiheessa kevättä, että en oikeasti olisi edes ehtinyt muuttaa; kaikki deadlinet paukkuivat samoilla viikoilla ja oli ties mitä sovittua ohjelmaa, tilaisuuden järjestämistä ja työkuviota. Onneksi tajusin, että ihan kaikkea ei tarvitse tehdä itse ja jos kerran tuntuu siltä, niin miksi en panostaisi ulkopuoliseen apuun helpottaakseni omaa arkeani?

Kotimainen siivouspalvelu Freska tarjosi mulle tuparilahjaksi siivouksen ja ikkunoiden pesun kun mun kämpän pintaremontti valmistui ja pääsin purkamaan useita viikkoja muuttolaatikoissa olleet tavarat vihdoin paikoilleen. Se tuntui ihan älyttömän ihanalta ja sellaiselta lahjalta, jonka jälkeen miettii, että miten en ole tajunnut tämän hienoutta aiemmin. 

Kai muhun on iskostunut sellainen ajatus, että jos jotain osaa, se pitää tehdä itse. Mutta miksi ihmeessä? Aikaa on rajallisesti ja jos jokin juttu vie enemmän kuin antaa, sen voi aivan hyvin ulkoistaa jos elämäntilanteen kannalta niin on parempi. Onhan se hitonmoista luksusta, että kotona käy siivooja – ja sellaista luksusta, johon mulla ei olisi varaa eikä haluakaan panostaa kuukausitasolla, mutta kerran pari vuodessa esim. ikkunoiden pesun suhteen todellakin. Tällaisen ulkoistamisen myötä mulle jää enemmän aikaa tärkeämmille asioille. 

Jossain toisessa hetkessä ikkunoiden pesu ja muuttosiivouksen hoitaminen itse olisi mennyt terapiasta ja meditatiivisesta tekemisestä, mutta kevään kaaoksen keskellä ajatus ainoastaan ahdisti, joten olin maailman onnellisin kun koti oli siivottu putipuhtaaksi ikkunoita myöten työpäiväni aikana. 

Kurkkailin Freskan hintoja ja normaali siivous mun kotiini maksaisi n. 68 € (2 tuntia, alle 40m2). Ikkunoiden pesuun pitäisi varata 2h lisää, eli kokonaissumma on tähän asuntoon ikkunoiden ja perussiivouksen osalta 136 € – ja kotitalousvähennyksen jälkeen ainoastaan 68 €! – , kun seuraavan kerran tilaan ikkunoidenpesun. Tarkemmat hinnat voit kurkata täältä

Pesun saa muuten myös omilla pesuaineilla, jos sellaiset järjestää siivoojaa varten eikä halua maksaa lisämaksua pesuaineista ja -tarvikkeista; tällöin siivous siis voidaan tehdä ekopesuainein, mikä on mielestäni loistava juttu. 

Mun kodin siivosi ihana Marta, jonka kanssa vaihdoin ennen töihin lähtöä muutaman sanan. Hänestä tuli välittömästi luotettava ja lämmin fiilis, joten jätin kotini hyvillä mielin hänen huomaansa. Kun palasin töiden jälkeen kotiin, ikkunat kimalsivat puhtauttaan ja erityisesti kinkkiset ja erittäin likaiset ikkunankarmit ja sisäosat olivat todella paljon siistimmät, kuin aamulla töihin lähtiessäni, vaikka arvelin, ettei niihin vuosia pinttynyt lika ja kaupunkipöly lähtisi mihinkään. Tiskialtaat kiilsivät ja kaikki pinnat oli supersiistit. Vaikka olen aika näppärä siivooja itsekin, en olisi saanut yhtä siistiä jälkeä, kuin Marta tuossa ajassa sai.

Huomasin myös sellaisen hauskan jutun, että kun siivous oli jonkun toisen tekemä, onnistuin pitämään tavarat oikeilla paikoilla paljon normaalia pidempään! En siis saanut kaaosta aikaiseksi samalla tahdilla mitä yleensä, sillä toisen siivoamisjälkeä arvosti näemmä omaa enemmän. 

kotona

365 days with ida

Hyvin eletty kirja

Uusi koti ja uudet nurkat ovat tuntuneet ihan älyttömän ihanilta. Ihan kuin ylimmässä kerroksessa olisi helpompi hengittää, kuin maantasossa asuessa. Valkoiset lautalattiat tuntuu omilta ja vaikka kämppä on näillä helteillä sauna, en viitsi valittaa, kun sisälle lankeavat auringon säteet tekevät kaikesta niin paljon kauniimpaa. En edes tajunnut, miten hämärä mun aiempi asuntoni oli, vaikka sielläkin oli kaksi isoa ikkunaa ja korkeat huoneet. 

Kiinnostaako teitä sisustusjutut? Olen pohdiskellut muutamia sisustushankintoja ja mietin, josko jakaisin niitä tännekin. Esim. niiden keittiöntuolien suhteen kuulisin mieluusti teidän ajatuksianne, etenkin jos teistä jollain sattuisi olemaan kokemuksia just niistä tuoleista joita olen harkinnut. 

Lisää luettavaa:

maanantai

16

heinäkuu 2018

0

COMMENTS

Helteisiä ajatuksia

Written by , Posted in Muoti

Vitsit mikä keli! Niin hullun kuuma, pyöritään ihan samoissa lukemissa kuin taannoisella Kroatiankin reissulla. Melkoista luksusta ja viime kesän jälkeen jotenkin niin ansaittua. 

Oon ollut reissun jälkeen töissä ja oon vielä tämänkin viikonkin ennen kuin mun loma part 2 perjantaina starttaa. Oon silti larpannut lomaa huolella nämä viimeiset pari viikkoa: oon tehnyt töitä lähiravintolan terassilla, pitänyt pidennettyjä viikonloppuja ylityötunteja pois käyttämällä, käynyt kasvohoidossa töiden jälkeen ja sanonut kyllä kaikkiin seikkailuihin. Tuntuu ihanalta, oikeasti ihan siltä kuin olisi lomalla, kun työpäivän jälkeen on nyt kesällä paljon helpompaa irtautua työmoodista tavalliseen verrattuna. 

Tämän perusteella työt heinäkuussa eivät ole näköjään yhtään hullumpi idis. Toimistolla on hiljaisempaa kuin normaalisti, joten lomalarppaus on mahdollista. 

ida365 split

ida365 kroatia

mekko & laukku – Other Stories, kengät – Vagabond, aurinkolasit – Nividas, korvikset – second hand 

Nämä kuvat on Kroatiasta, napattu loman ainoana harmaana päivänä, mutta näihin tuli silti aika hauskat sävyt. Lähdettiin tuona päivän Bracin saarelta seikkailemaan Splitiin ja vaikka keli näytti ankealta, oli ihan yhtä kuuma kuin muinakin päivinä.

Koska viime kesä (ja tuntuu että sitä aiemmatkin) oli niin viileä, ei multa löytynyt kesän alussa kaapista kuin pari lyhyttä hellemekkoa – tämä midimittainen menee onneksi näinä helteisimpinä päivinä toimistollakin, kun ei ole mitään asiakaspalavereita tai virallisempia tapaamisia. 

musta midimekko

ida hanhiniemi

ida hanhiniemi

Ihania hellepäiviä, toivottavasti tekin nautitte näistä hetkistä olitte töissä tai lomalla. Kone pysyy nyt varmasti tavallista enemmän kiinni ja hyvä niin – veikkaan, ettette tekään päivystä koneella kovinkaan ahkerasti? Palataan asiapitoisemmalla sisällöllä kun ilmat viilenee aavistuksen.

Toivon teille ihan sairaan kivoja kesäseikkailuja – hyviä hetkiä yksin ja yhdessä. Jos ette keksi tekemistä, niin pukekaa päälle uikkarit, napatkaa hyvä kirja tai lehti ja pyyhe kainaloon ja karatkaa päiväksi (tai vaikka vain muutamaksi tunniksi) jollekin saarelle tai rannalle. Veden lähellä oleminen rentouttaa hulluna! xxx 

Lisää luettavaa:

sunnuntai

15

heinäkuu 2018

1

COMMENTS

Eettistä muotia alennuksessa

Written by , Posted in Lifestyle

Tämä on siitä loistava aika vuodesta, että monet eettiset & ekologiset verkkokaupatkin tyhjentävät varastoja ja myyvät halvemmalla edellisen sesongin tuotteita – nyt jos koskaan voi tehdä loistavia ja edullisia alelöytöjä eettisyydestä tinkimättä. Alla muutamat täsmävinkit! 

Terhi Pölkki ale

Olen haaveillut noista ihanista ruffle-sandaaleista siitä asti kun näin ne ekan kerran ja nyt ne olis alessa, myös korolliset versiot. Myös nämä kengät on tosi nätit, sopisivat hyvin syksyynkin. 

R-Collection ale

Kurkkaa klassisen kauniit silkkitopit ja -paidat: tämä on superkaunis ja monikäyttöinen (myös Katjan suosikki!). Tämä valkoinen puuvillapaitapusero löytyy multakin ja on muuten ihan täydellinen työvaate siistimpiin tilaisuuksiin: se on siisti ja skarppi, muttei arka, eli sitä on siis helppo pestä. Myös kuvan Lucy-silkkimekko on sekin -30% alennuksessa! 

Arela ale

Arelan Blanche-kimono sekä mustana että valkoisena on aivan ihana! Tässä vaiheessa vuotta neuleet ei innosta, mutta jos olis fiksu, ne ostais nyt alesta ensi talvea ajatellen. Tämä Vienna-mekko on ihan sairaan kaunis, sopiskohan tuo mulle…

Samuji ale

Samujin alet ovat aina ihan älyttömän hyvät. Monet tuotteista näyttävät olevan jo sold out, mutta helmiä on edelleen tarjolla! Tämä ihana lyhyt toppi on tehty kauniista kankaasta ja Sienna-mekko olisi täydellinen kesäreissumekko. 

R/H ale

Mua niiiiin surettaa, että kuvan Shangri-mekko on myyty loppuun XS:nä… Tuo on ihan älyttömän kaunis livenä ja menis niin arkeen kuin juhlaankin. Luna-mekon selkämys viehttää myös ja Cocoa x R/H -colleget

LUMI ale

Frida-laukku on ihana, samoin tämä multakin löytyvä Verna bucket bag


Näiden lisäksi kannattaa kurkata myös TRE:n alet, Nudgen alet ja Weecosin alet. Ja Month of Sundaysin alessa olevat neuleet – jotka eivät helteellä tietty tunnu ajankohtaisilta, mutta syksy ja talvi on kuitenkin pitkät joten…. Ootteko bongailleet muita hyviä eettisiä/ekologisia aleja? 

Lisää luettavaa: