Kaunis Airbnb-kämppä Pariisissa

matkailu
2 kommenttia

Juhuuu, toka lomapäivä ja kaikki pakolliset hommat DONE!

Vietin eilisen kokonaan kotona; poistuin kämpästä vain viemään roskia, hahhaa. En edes vaihtanut yöpaitaa pois päältäni. Mun agendallani oli hoitaa pois alta mm. kirjanpitojutut, laskutus, kodin siivous, pyykkien pesu ja lukemattomat blogimailit ja onnistuin siinä aika hyvin. Tänään tuntuu siis oikeasti siltä, että olen lomalla. Lomalla ekaa kertaa vuosiin!!

Palasin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä reissultani Pariiisiin ja koska toisessa kaupungissa asuva ystäväni oli kylässä Helsingissä asuvan kaverini luona, hengailin koko päivän heidän kanssaan ja hoidin loput työhommat yöllä. Taisin sulkea läppärini puoli kuusi aamuyöllä, siihen mennessä kaikki jutut oli hoidettuna. Ihan kuin olisin joku yläasteikäinen, silloin loman kovin juttu oli just se että pystyi valvomaan aamuyöhön asti.

Airbnb kokemuksia Pariisi

Mutta nyt vähän Pariisista! Yövyin mitä ihanimmassa Airbnb-kämpässä reissullani. Matka oli pääosin työreissu, mutta jäin vielä yhdeksi yöksi omakustanteisesti Pariisiin, jotta pääsisin nauttimaan kaupungista, jossa olen viimeksi käynyt Disneyland-visiitin yhteydessä. Silloin olin niin pieni, etten edes päässyt kivoimpiin laitteisiin, eli muistikuvat Pariisista ovat jokseenkin hatarat…

Pariisi-visiittini aikana Pariisissa juhlittiin itsenäisyys-/kansallispäivää ja ilmeisesti sen takia monet airbnb-asunnot ja hotellit olivat varattuina. Kävi tuuri ja löysin ihan täydelliseltä alueelta (Republiquen ja Templen metroasemien läheisyydestä, kolmannelta alueelta) itselleni suloisen Airbnb-kämpän.

Airbnb asuminen

Alya's airbnb Paris

Olen alkanut tosissani miettiä oman kodin ostamista ja koska tiedän, että mun kriteereillä ja sijaintitoiveilla ei löydy mitään kovin suurta kotia, olin ihan superinnoissani tämän Pariisi-kotini säilytysratkaisuista ja sisustuksesta ylipäätään. Riippuu kyllä tosi paljon asunnosta, mutta vitsit että tykkään tuollaisista kaikista koloista ja muista, joihin voi asentaa hyllyjä ja kaappeja. Tässä asunnossa oli hyvin hyödynnetty kaikki tuollaiset kolot ja syvennykset; niistä oli tehty kaappeja ”piilo-ovilla” ja hyllypaikkoja.

Airbnb

Kylppäri oli suloisen pieni mutta siisti ja selkeä ja mikä parasta, siellä oli amme! En tiedä onko amme niin käytännöllinen mitä ajattelen sen olevan, mutta vitsit, se on kyllä mun ikuisella haavelistalla. Oli pakko käydä ostamassa Lushista kylpypommi ekana iltana.

Pariisi airbnb-asunto

Raidallinen paitamekko

Olin reissussa yksin, mutta kämppään olisi helposti mahtunut toinenkin. Pienessä kaksiossa on siitä järkevä tilaratkaisu, että vaikka ruokapöytä on olohuoneessa, on keittiö niin iso että sekin tuntuu erilliseltä huoneelta. Makuuhuoneessa on parisänky ja periaatteessa varmaan olkkarin sohvallakin voisi nukkua joku, jos siitä sopisi erikseen kämpän vuokraajan kanssa. Airbnb-tietojen mukaan asunto on kahdelle.

Kaunis airbnb Pariisi

Airbnb kokemuksia

Tämä tuoli!! Ihana. Ja noi lattiat myös.

Tämä oli mulle neljäs kerta kun yövyin Airbnb-kämpässä mutta eka, kun yövyin itsekseni. Koska koko reissu varmistui niin viime tingassa, ei valinnanvaraa asuntojen suhteen enää ollut paljoa. Kun spottasin tämän kämpän, mietin hetken, uskallanko varata sitä, sillä arvosteluja oli ennen mun varausta vain yksi. Löysin kuitenkin helposti majoittajan linkedin-profiilin ja varmistuin mm. sen perusteella, että vuokraaja on oikea ihminen.

Ja niin tietysti olikin, mutta kun Helsingistä kämppää etsiessäkin on helppo törmätä huijareihin, tuli sellainen olo, että kantsii tässäkin yhteydessä vähän selvitellä. Asunto vastasi täysin kuvia ja kuvausta ja vaikka omistaja ei ollut itse Pariisissa, sain avaimet kämppään vaivatta ja uloskirjausajan suhteen oltiin joustavia. Kaikki meni siis täydellisesti! Yksi viinilasi meni kyllä vahingossa hajalle, mutta sain sen anteeksi…

Airbnb majoittuminen Pariisissa

Airbnb

3rd eme Paris

Alyan ihana koti löytyy täältä. Jos siis suunnittelet matkaa Pariisin, suosittelen kurkkaamaan! Sijainti on täydellinen ja vaikka asunto sijaitsee vilkkaalla ja kiinnostavalla alueella, on itse asunto rauhallinen tokan kerroksen kämppä jonka ikkunat ovat ”parkkipaikalle” tms, eivät siis suoraan kadulle. Mun varatessa matkaa hinta oli 65€ yöltä, mutta päälle tuleva siivousmaksu ja Airbnb:n palvelumaksu nostivat loppusummaa jonkin verran. Nyt hinta näyttää olevan yötä kohden hieman kalliimpi, mutta se varmaan vaihtelee ajankohdan mukaan. Asunnon sijaintiin, kuntoon ja siisteyteen nähden hinta on oikeasti tosi edullinen verrattuna moneen muuhun saman alueen asuntoon, hotelleista nyt puhumattakaan.

Näiden neljän Airbnb-kokemuksen jälkeen en voi kuin suositella. Kaikki yöpymiset ovat menneet nappiin, ei mitään valitettavaa. On jotenkin tosi kiva yöpyä jonkun kotona ja tähän mennessä olen päässyt yöpymään tosi kivasti sisustetuissa asunnoissa, jotka inspiroivat paljon geneerisiä hotellihuoneita enemmän. Onko teidän kokemukset yhtä positiivisia tai ootteko ylipäätään majoittuneet airbnb-asunnoissa? Palaan parin Pariisi-vinkin kanssa myöhemmin, löysin mm. aivan ihanan aamupalapaikan!

Lisää luettavaa

Kokkola-vinkit

Museokierros Tallinnassa

ida365 tallinna kirppisvinkit

Tallinnan parhaat second hand -putiikit & kirpparit

Giungano – Amalfi – Salernon alue

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Ihana kämppä! Mä oon tähän mennessä majoittunut vain kerran airbnb huoneessa, ja se stoori meni niin että meitä vastassa olikin keski-ikäisen naisen sijaan känninen mies. Humalatila oli sitä tasoa, ettei tyyppi edes aamulla muistanut talossa olevan muita kuin hän itse (mun ja kaverin lisäks oli viel joku toinenkin porukka…) :D Sillon pelotti hulluna, mut nyt jo uskaltauduin varaamaan uusia airbnb kämppiä tulevalle reissulle, kun oon kaikilta muilta kuullut vaan hyvää. Saa nähdä mitä tästäkin tulee :D

    1. Siis apua, eihän! KAUHEETA! Laitoitte varmaan rehellistä palautetta vuokraajalle, jotta muutkin tietäis mikä meno..? Huh huh. Tylsää että airbnb-kokemukset alkoi tollaisesta.

      Toivon todella että jatkossa on kivemmat kokemukset eikä jää airbnb-kokeilu tähän!