Museokierros Tallinnassa

lifestyle, matkailu
1 kommentti

Ihanaa, kuinka moni on laittanut viestiä Tallinnan kirppissuosituksiin liittyen; ilmeisen monella on Tallinna-reissu suunnitteilla tälle kesälle tai tulevalle syksylle. Sitä ajatellen kokosin yhteen museosuosituksia Tallinnaan! Loman pituudesta riippuen Tallinnan reissulla ehtii hyvin kiertää useammankin museon, sillä välimatkat ovat suhteellisen lyhyitä.

Tässä omat suosikkini, saa mieluusti vinkata lisää museo- ja galleriavinkkejä, jos olen missannut jonkun kiinnostavan.

Fotografiska Tallinna

Fotografiska Tallinna kahvila
Fotografiska Tallinna

Telliskivi 60a/8, 10412 Tallinn
Aukioloajat: su-ti klo 9-23 ja ke-la 9-01(!! kyllä, ihan parasta)

Tallinnan juuri avattu Fotografiska oli ihana kokemus! Tykkäsin kaikista keskenään tosi erilaisista näyttelyistä kovasti. Omaksi suosikikseni nousi norjaisen valokuvaaja Anja Niemen In Character -näyttely (ihania pastellisävyjä ja pysähtynyt tunnelma) sekä suomalaisen Pentti Sammallahden (Far Country) upeat mustavalkoiset kuvat ihmisistä ja eläimistä. Eläinkuvat ei yleensä puhuttele mua mitenkään suuresti, mutta näissä oli onnistuttu ikuistamaan hetkiä niin taitavasti, että jäin tuijottelemaan yksittäisiä kuvia pitkäksi aikaa.

Lipun hinta oli 14 €.

Vinkki: pidä parin ekan näyttelyn jälkeen tauko ja syö illallista Fotografiskan ylimmän kerroksen ravintolassa tai nauti drinkki kattoterassilla. Myös alakerran kahvilasta saa pientä syötävää ravintolan ollessa kiinni (kääretorttu oli syntisen hyvää).

Fotografiskan ravintolan aukioloajat: lounasta klo 12-15:30, drinkkejä & naposteltavaa klo 15:30-18, illallista klo 18-23

Kumu Tallinna

Kumu Tallinna

kumu taidemuseo tallinna

Kumu

Taidemuseo Kumu

Weizenbergi 34 / Valge 1, 10127 Tallinna
Aukioloajat: ti–ke 10–18, to 10–20, pe–su 10–18

Kiasma-tyyppinen taidemuseo Kumu sijaitsee n. puolen tunnin kävelymatkan päässä Tallinnan vanhasta kaupungista. Me napattiin Bolt-sovelluksella taksi (joka maksoi jotain 3-4 €), lähellä sijaitsevan Kadriorgin palatsille ja käppäiltiin sieltä sitten Kumuun. Ratikallakin olisi kyllä päässyt paikan päälle, mutta lämmin suositus tuolle Boltille, toimi meidän reissulla tosi näppärästi ja luotettavasti.

Kumussa on 15.9. asti Tommy Cashin ja Rick Owensin Viattomat ja kirotut -näyttely. Myös virolaisen taiteen klassikot kantsii fiilistellä.

Lipun hinta oli 8 €.

Vinkki: Kumussa vieraillessasi käy myös Kadriorgin puutarhassa ja museossa sekä pienessä japanilaisessa puutarhassa. Käy samalla reissulla lounaalla tai illallisella toukokuussa avatussa Old Boy Mary-Jane -ravintolassa ja tilaa useampi erilainen annos jaettavaksi pöytäseurueen kesken.

Kadriorg palatsi ida365
Kadriorg palatsi Tallinna

Kadriorgin palatsi

EKKM – Viron nykytaiteen museo

North pst. 35, Tallinn, 10415
Aukioloajat: huhtikuusta joulukuuhun ti-su klo 12–19

Täällä olen käynyt viimeksi useampi vuosi sitten, mutta uskoisin, että on yhä vierailun arvoinen!

EKKM:ään on vapaa pääsy.

Robert Doisneau Juhani Kuus Dokfoto

Juhan Kuusi Dokfoto-keskus

Brick 60a / 5 (ex-B1), 1. kerros (samoista ovista kuin Pudel-baarin sisäänkäynti, mutta suoraan oikealla)
Aukioloajat: ma-su klo 12-16

Juhan Kuusi Dokfoto-keskuksessa on 18.8. asti Robert Doisneaun valkokuvanäyttely. Mustavalkoiset Pariisissa otetut kuvat ovat koskettavia ja kauniita, täynnä elämää. Näyttely on pieni, mutta ehdottomasti fiilistelyn arvoinen.

Pääsylippu maksaa 5 €.

Lisää luettavaa

Meikkipussin päivitys syksyyn ja hyvää tekevä kuivakuppausrutiini

Kesäkuulumisia

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

ida365 asunnon myynti

Miten asunto myydään? Kokemuksia ja tietoa asunnon myymisestä välittäjän avulla

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Kadriorgissa on myös Mikkelin museo. Se on vastapäätä Kadriorgin palatsia. Siinä on eriaiheisia näyttelyitä. Pieni museo jonka katsastaa nopeasti.