Kesäkuulumisia

kirjat, lifestyle
6 kommenttia

Tämä on mun viimeinen lomapäivä, huomenna koittaa paluu arkeen. Tuntuu hyvältä, loma on ollut sopivan pituinen tähän hetkeen. Olen saanut etäisyyttä arkeen ja työjuttuihin ja vaikka lomailua voisi tietysti aina jatkaa vähän pidempään, niin vähän jo odotan sitä, että saan taas arkirytmistä kiinni.

ida hanhiniemi

Kesäkuulumisia

Ollaan tehty kivoja juttuja loman aikana sekä levätty ja palauduttu, ihan vaan oltu. Ei ollut mitään isoja suunnitelmia ja hyvä niin, eniten kaipasin sitä, ettei olis aikatauluja eikä hirveästi ennakkoon sovittua ohjelmaa. Ollaan tanssittu ystävien häissä, nähty kummankin perheitä, käyty mökillä heittämässä talviturkit järveen ja käyty päiväreissulla Hangossa (Cigale & Fourmi oli ihana! Löydettiin täältä pari kaunista ruukkua kotiin) ja samalla reissulla Tammisaaressa (YLP:n pizzat ja paikan fiilis olivat reilun tunnin jonotuksen arvoiset).

Ollaan tavattu ystävien pienokainen, juhlittu polttareissa ja babyshowereissa, tutustuttu pikkuisen Lenni-kissan kanssa ja annettu unirytmin muuttua myöhäisemmäksi. Ollaan kippistelty valmistumiselle ja kihlauutisille. On ollut ihania huolettomia kesähetkiä ja kepeyden rinnalla aaltoilevaa surua. Tämä voi olla isoäidin viimeinen kesä, hän on tosi huonossa kunnossa, on ollut jo pitkään. Onneksi ollaan ehditty nähdä kesän aikana.

Olen hankkinut vihdoin kirjastokortin! Olen asunut Helsingissä kohta 8 vuotta ja nyt sain aikaiseksi hoitaa asian. Asuin Tampereella asuessani hetken pääkirjaston vieressä ja sain sinä aikana niin paljon sakkoa myöhästymismaksuista, että vieläkin vähän hävettää – ehkä siksi oon lykännyt kortin hankintaa, mutta uskon että onnistun pitämään laina-ajoista tällä kertaa kiinni paremmin. Mulle tuli lämpimän nostalginen fiilis, kun lainasin ekat kirjat uudella kortillani tovi sitten – kirjastokortti ja lähikirjasto olivat lapsuudessa mulle tosi tärkeitä. Muistan yhden kesän, jolloin lainattiin siskon kanssa aina repulliset kirjoja ja parin päivän päästä käytiin palauttamassa luetut kirjat ja lainattiin lisää. Uskon, että luettiin suurin osa sen pienen kirjaston nuorten ja lasten kirjoista parissa kesässä.

Lainasin lähikirjastosta heti neljä kirjaa, joista olen lukenut kohta kolme ensimmäistä – kaikki sellaisia, jotka ovat goodreadsissa olleet tovin mun ”Want to read” -listalla. Helmi Kekkosta, Reetta Aaltoa ja Jenny Offillia.

ida365 blogi

Kirjoja, jotka jäävät mieleen tältä kesältä: Valérie Perri – Vettä kukille. Tämä oli ihana kesäkirja: hyvällä tapaa selkeä ja sulava, kauniin melankolinen olematta ahdistava. Sain tämän pr-kappaleena kustantajalta. Tuomas Kyrö – Aleksi Suomesta. Huh, tämän toivoisin jokaisen suomalaisen lukevan. Millaista on kasvaa maassa, jossa ei tule kuuluneeksi joukkoon ihonvärinsä takia? Millaisia jälkiä kiusaaminen ja rasismi jättävät, mitä niistä seuraa? Miksi joku tahtoo muukalaislegioonaan? Millaista Ukrainan puolustaminen käytännön tasolla on? Muun muassa näihin sain vastauksia tämän luettuani. Hurja, mutta tärkeä ja ajankohtainen teos. Laura Kolbe – Keho – matkoja ikään, mieleen ja minuuteen. Tätä lukiessa mietin, että olisi ihana kuulla ajatuksia tästä vaikka äidiltä ja anopilta, jos lukevat kirjan joskus. Ajatuksia suhteesta omaan kehoon ja ulkonäköön, ikääntymisestä, naiseudesta – ja siitä, millaisten mallien parissa kukin meistä on kasvanut.

Olen nähnyt tänä kesänä kaksi elokuvaa teatterissa, Aftersunin ja Barbien, viihdyin kummankin parissa erinomaisesti.

Me ollaan laitettu kotia pikkuhiljaa ja nyt kesällä kevään kiireiden jälkeen ollaan ehditty taas ottaa aikaa asioiden vertailulle ja taustatutkimusten teolle – oleellinen osa uuden hankkimista, etenkin kun kyseessä on pitkäikäisiä hankintoja. Hankittiin meille parvekkeelle sisalmatto sekä olkkariin villamatto. Ihanaa! Nyt olohuone on paljon kutsuvampi ja yhteneväisempi pehmoisen maton ansiosta. Parvekkeesta tuli kliseisesti yksi ylimääräinen huone kesäkaudelle, kun saatiin sinne matto, joka tekee parvekkeella oleilusta mukavempaa. Parvekkeen ilme siistiytyi maton ansiosta huomattavasti, sillä vaikka lattialaatat ovat hyvässä kunnossa, ne ja seinät kaipaisivat pientä freesausta. Pitää selvittää ja miettiä, voisiko seinille tehdä jotain pientä siistimistä vaikka ensi keväänä.

Oon ollut aivan fiiliksissä Bay Studiosin online-pilateksesta. Julia on loistava ohjaaja ja tallenteiden estetiikka, treenien vaihtelevuus ja selkeys miellyttävät mua kovasti.

tuomas kyrö -aleksi suomesta arvostelu, värinokkonen

Tää kesä on maistunut mansikoilta, kirsikoilta, herneiltä ja mustikkapiirakalta. Kesäkeitolta, ahvenilta, uusilta potuilta ja Fasellin gluteenittomalta pizzalta. Jääteeltä, jääkahvilta ja vichyltä.

Mietin, että voisin pian päivitellä, miten 5 uuden vaatteen vuosi -haasteen kanssa menee. Tätä juttua kirjoittaessani en ollut ihan varma, aionko haastaa itseni näillä ehdoilla, sillä tiedostin, että mulla on jotain uusia hankintoja listallani ja voisi olla, etten löytäisi niitä käytettynä. Onneksi haastoin, tämä on ollut tosi kiinnostavaa. On ollut myös tosi kiinnostavaa seurata mm. Nooran ja Emmin ajatuksia haasteeseen osallistumisesta.

Tomaatin taimet ovat olleet hyvä kesäprojekti, vaikka voi olla, ettei saada yhtäkään tomaattia tänä vuonna. Pitänee aloittaa ensi vuonna aiemmin, nyt siirrettiin taimet ehkä liian myöhään parvekkeelle. Nukkatyräkki sen sijaan ampui runsaasti siemeniä tänä kesänä ja ollaan saatu monta nukkatyräkkibabya kasvamaan!

Käytiin Tampereella lounaalla Bistro Viljassa ja olipas ihanaa syödä pitkästä aikaa ravintolassa, jonka listalta löytyy monta omalla ruokavaliolle sopivaa annosta. Me jaettiin Potut pottuina -annos sekä Parmigiana di Melanzane -annos, jotka molemmat sai vegaanisena ja gluteenittomana. Ruoka oli oikein maukasta, ravintola oli rento ja konstailematon, palvelu lämmintä ja listalla oli myös kattava valikoima alkoholittomia juomia.

✩₊˚.⋆☾⋆⁺₊✧

Odotan elokuulta: mahdollisesti kahden ystäväpariskunnan esikoisten syntymää, Lorden keikkaa Flow-lauantaina, ystävän valmistujaisjuhlia ja toisen ystävän kolmekymppisiä. Arkeen palaamista, elokuun iltoja ja paljon uutta luettavaa.

Lisää luettavaa

Meikkipussin päivitys syksyyn ja hyvää tekevä kuivakuppausrutiini

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

ida365 asunnon myynti

Miten asunto myydään? Kokemuksia ja tietoa asunnon myymisestä välittäjän avulla

Rakkauskirje Kalliolle

Rakkauskirje Kalliolle

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Olipa ihanaa lukea sun kesäkuulumisia, kuulostaa mukavalta kesältä. Mulla alkaa kesäloma vasta nyt, niin kesä on tuntunut jotenkin pidemmältä kun on koko ajan vain odottanut elokuuta ja lomaa.

    Ja kiitos kirjevinkeistä, menivät taas kaikki mun lukulistalle! Aleksia Suomesta olenkin jo kuunnellut puolison kanssa autokirjana, todella ajatuksia herättävä.

    P.S. En ole hetkeen lukenut sun tai kenenkään blogeja, mutta nyt tämän postauksen jälkeen kävin lukemassa muutkin viime aikaiset postauksesi ja olipa jotenkin ihanaa lukea hyviä ja pitkiä kirjoituksia, tiiviiden IG-postauksien sijaan! Niissä kun ei aina pääse niin syvälle asiaan tai ainakaan aiheessa ei voi viipyillä ja käännellä jokaista kiveä rauhassa, kun on jo kiire seuraavaan ja merkkimäärät hoputtavat pysymään tehokkaana ja rönsyilemättä liikoja.

    Ihanaa loppukesää ja alkavaa elokuuta, kiitos ajatuksistasi ja kirjoituksistasi! ✨

    1. Voi Anni, ihana kun luit ja jätit kommentin! Vaikka nään, että blogiini klikkaillaan ja tekstejäni luetaan, niin on tää ihan erilaista kuin ennen senkin puolesta, että lähes kaikki vuorovaikutus on siirtynyt instan puolelle, mutta siellä muiden ajatukset ja viestit katoaa. Ja just kuten kirjoitit, instassa pitää typistää kaikki ja olla myöskin tosi kärkäs tai terävä ja nopea ja säännöllinen, jotta sanoma erottuisi ja algoritmi suosisi – ja musta ei ehkä ole siihen :D pehmeys ja hitaus kiinnostaa enemmän.

      Oi ihanaa että sulla on kesäloma vielä käynnissä! Ihan parasta! Siis musta ois joskus kivaa olla elokuu kokonaan lomalla, mut voi olla että ainakin nykyisessä työssä se on mahdotonta, kun niin moni kontaktihenkilö lomailee heinäkuun, joten se on se fiksuin valinta itsellekin. Ihanaa että kesä on tuntunut pidemmältä.

      Aleksi Suomesta on joo todella hyvä. Ja kiva että muut vinkit ilahdutti! Ihanaa lomaa, kiva kun kommentoit <3

  2. Olipa kiva lukea pitkästä aikaa oikein vanha kunnon kuulumispostaus! Kuulostaa ihanalta kesältä. Asun ulkomailla, ja jotenkin kaikkien pienten arkisten Suomi-kesän juttujen, herneenpalkojen, aamu-uintien, metsäpolkujen ja sen sellaisten, arvostus on tässä kasvanut kohisten. Kaikkea hyvää loppukesään!

    1. Ihana kuulla ja miten kiva että kommentoit! On ollut tosi ihana kesä, sopivassa suhteessa lepoa ja seikkailuja. Ah voi, uskon sen! Ja ehkä just tollaiset pienet ”kesäitsestäänselvyydet” muuttuu tosi arvokkaiksi kun muualla ne ei ookaan niin itsestäänselvästi saatavilla. Toivottavasti sulla on kans ollut ihana kesä. Suloista elokuuta!

  3. Olipa ihana lukea tätä postausta, blogit ja muutenkin hitaammat sisällöt on vaan parasta! <3 Olis tosi mielenkiintoista lukea päivityksiä 5 vaatteen vuosi haasteen tiimoilta, kun itsekin sitä koittaa soveltaa.

    Tälläset kuukausikatsaukset on aina kivoja lukea, kun teen sitä itsekseni vähän samaan tapaan; mikä oli tässä kuussa kivaa tai ei, mitä ylipäänsä tapahtui ja mitä odottaa seuraavassa kuussa. Se auttaa kans itseä hahmottamaan ajankulua paremmin, tai sitä, että jatkuvasti tapahtuu hyviä asioita. Joskus helposti muuten taantuu sellaseen "arki rullaa ja mitään ihmeellistä ei tapahdu", niin sit lyhyt reflektointi helpottaa muistamaan mitä kaikkea hyvää arjessakin on. :)

    Jännä huomata, miten alitajuisesti muodostaa tuntemattomista ihmisistä käsityksiä. Sun blogia ja instaa useamman vuoden seuranneena olin hetken ihan "häh, miten sulla ei oo voinut olla kirjastokorttia!", vaikka en tietenkään tunne sua. Ehkä yhdistelmä omaa aktiivista kirjaston käyttöä (jo senkin takia, että jos kirja on mun, en saa aikaiseksi luettua, mutta eräpäivän "paine" pitää mut lukemisessa kiinni), sulta poimittuja kirjasuosituksia ja puhe vaatelainaamoista on vaikuttanut siihen? Tekee hyvää jäädä itselleen kiinni tollasista oletuksista, niin muistaa taas pitää itseä paremmin hereille tarpeettomien ennakkoluulojen suhteen.

    Kiitos kun postaat!

    1. Kiitos kun luit ja kommentoit Milja!

      Hahaa, ekana kommentoin tota kirjastokorttiasiaa: siis jep, älä muuta sano! Kyllä mäkin oisin veikannut että mulla on kirjastokortti, jos vaan seuraisin somen kautta mua :D Ihan ihmeellistä, että oon pärjännyt ilman. Oon ollut viime vuodet onnekas, kun oon saanut lainailla ystävien kirjoja ja oon ostanutkin jonkin verran kirjoja. Oon myös saanut pr-kappaleita luettavakseni kustantamoilta ja hetki sitten tein kaupallisia kamppiksiakin yhden kustantamon kanssa, eli yhteistyön puitteissa lukuun saadut kirjat ovat kerryttäneet kirjakaapin sisältöä nekin. Ja sit vielä useampi tuttu on kirjoittanut viime vuosina kirjoja ja ne on tietysti halunnut hankkia itselleen.

      Tästä syystä oon lukenut viime vuodet paljon uutuuskirjoja ja siksi mulla on varmasti monta hyvää vanhempaa teosta lukematta. Ja siksi on niiiiiin ihanaa omistaa pitkästä aikaa kirjastokortti! Oon aivan innoissani ja tavoitan lapsuudesta tutun kutkuttavan tunteen kun etsin luettavaa kirjaston hyllyistä.

      Välillä on kyllä hyvä saada muistutuksia siitä, että sitä huomaamattaankin synnyttää ihmisistä olettamuksia somen perusteella, vaikka ihan oikeasti some on aina vaan pintaraapaisu kaikesta. Vaikka sen tiedostaa, niin sitä on välillä tosi vaikea muistaa! Ja että ne voi olla just näinkin ”mitättömiä” asioita mut oletuksia yhtä kaikki :D

      Ja oon ihan samaa mieltä tuosta asioiden reflektoimisesta ja kuukausikatsauksista: kun listaa kivoja juttuja, tajuaa, mitä kaikkea on tapahtunut. Samasta syystä kirjoitan myös päiväkirjaa; sit on kiva palata kaikkeen mitä on miettinyt ja tapahtunut.

      Ja hei joo, palaan kyllä vaatehaasteen suhteen lähiaikoina! :) Kiva kuulla että sulla on kans vaatteisiin liittyviä pohdintoja käynnissä.