Hyvästit

lifestyle
42 kommenttia

Huh. Jännää.

Jos mä olen jotain oppinut tässä viimeisten vuosien aikana, niin kuuntelemaan itseäni. Tekemään päätöksiä. Luovuttamaan niiden asioiden suhteen joihin en itse voi vaikuttaa. Ja uskomaan siihen, että joissakin asioissa kannattaa vain luottaa omaan fiilikseen muiden mietteistä välittämättä. Siihen liittyen mulla onkin uutisia teille.

Tein kuukausi sitten ison päätöksen ja irtisanoin itseni Re:fashionilta. Jännitti ihan hulluna soittaa Iinalle puhelu, vaikka olin miettinyt asiaa jo jonkin aikaa ja omassa mielessäni päätös oli selvä. Mulla oli silti hieman ristiriitaiset fiilikset, koska tykkään kaikista Re:fa-tytöistä niin kovasti ja tiesin että lähtöni aiheuttaisi jonkin verran hämminkiä portaalillekin. Ollakseni ihan rehellinen, musta tuntuu etten mä aivan täysin sovi Re:fashionin konseptiin. Jos mietitään tarkasti, niin en kyllä sopinut Indiedaysinkään konseptiin enää niitä viimeisiä kuukausia kun kaikki vähänkin samantyyliset bloggaajat vaihtoivat alustaa. Vaikka portaaleissa ei tietenkään ole kyse siitä, että kaikki bloggaajat ovat samantyylisiä (eihän siinä olisi mitään järkeä), koen, että ajatusten ja tyylin pitää silti sopia yhteen. Oli tosi helpottavaa lukea hetki sitten Hunajaista-Riikan blogimuutosta, samaistuin niin paljon hänen mietteisiinsä (vaikkakaan meillä ei ole Re:fassa koskaan ollut mitään vähimmäispostausmääriä, jotka ovat joillain bloggaajilla portaalista tai lehtitalosta riippuen ihan törkeitä). 

Ihan parin päivän päästä (jos kaikki menee hyvin tekniikan kanssa) blogini siirtyy osoitteeseen ida365.fi ja jatkan siis tästä eteenpäin miltei itsenäisenä bloggaajana. Ekaa kertaa sitten vuoden 2010 – silloin olen viimeksi bloggaillut omillani, ilman portaalin tukea. Huh miten jännää!! 

Kun perustin ensimmäisen blogini (mun ja Lindan yhteinen fashi ON!) vuonna 2007, en todellakaan ajatellut että bloggaamisesta tulisi mulle joskus työ. Vuodesta 2011 olen kuitenkin bloggaillut portaalien alla palkattuna bloggaajana 365 days with Ida -blogillani, joka on muuten ensimmäinen blogeistani joka on ihan ikiomani. Vaikka toisaalta, kai mä Puukkohupparitytöissäkin olin se aktiivisempi osapuoli, heh.

Nyt jännittää, sillä luovun portaalin tarjoamasta tuesta (sekä henkisestä että teknisestä, apua, ymmärränköhän enää yhtään mitään html-koodeista), kiinteästä kuukausipalkasta (joka on mahdollistanut sen, etten ole tehnyt muita töitä ekan opiskelusyksyn jälkeen) ja siitä tunteesta, että kuulun jonnekin. Mutta mä tiedän että tää on oikea päätös, mun ei oo hetkeen ollut näin helppo olla. 

Ihan tähän ei mun uutiset lopu, noin kuukauden päästä tulette kuulemaan kenen kanssa teen jatkossa yhteistyötä mun sisältöyhteistöiden suhteen, mutta se ei oikeastaan tee suurta muutosta mihinkään. Mun ei vain tarvitse itse käyttää aikaa siihen että myyn kamppiksia, vaan joku muu myy ja ehdottaa mulle sopivia – joihin lähden jos siltä tuntuu. Mun pitää funtsia kaikkia bannerimainosasioitakin uudelleen – Indiedaysilla ollessani mainokset (välillä kamalan rumatkin) mahdollistivat blogin säännöllisen päivittämisen ja sen, ettei mun ole tarvinnut tehdä opintojen ohella muita töitä – kun bloggaamisesta saa palkkaa, siihen haluaa panostaa. Ja puhun nyt nimenomaan banneripaikoista joita mulla ei Re:fashion-aikana ollut. Katsotaan mihin päädyn. 

Huh miten raskasta on pitää salaisuuksia! Onneksi pääsin vihdoin kertomaan teille. Nyt mua odottaa ihan uudet haasteet esim. blogin ulkoasun suhteen, että koettakaa kestää jos joku juttu ei näytä uudessa osoitteessa ihan heti siltä miltä pitäisi. Kuulin nähkääs just ettei mun ulkoasua voi siirtää uuteen osoitteeseen…….. apua. Voi siis hyvinkin olla että ekat päivät elellään sekamelskassa, niin kuin konkreettisissakin muutoissa aina. Parhaiten pysytte kärryillä seurailemalla blogini facebook-sivuja, lupaan infota siellä jos asiat ei sujukaan niin, miten toivon. Ja tietysti instagrammista saa kiinni (@ida365).  

Re:fashionilla ollaan niin superkivoja, että blogi on luvattu ohjata tästä osoitteesta suoraan uuteen – kenenkään ei siis pitäisi eksyä tässä siirrossa. JÄNNITTÄÄ! 

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. jee, hyvä sinä, ihan mahtava uutinen!! :-* itsenäinen bloggaaminen on aina aidointa, vaikka Re:fashion kiva portaali onkin! ja tsemppiä ulkoasun kanssa säätämiseen :’–D se on ehkä ainoa asia, jonka takia ois välillä kiva saada jotain teknistä apua…

  1. KIIIITOOOS!!!!! <3 i know, onhan se kyllä tavallaan vaikka täytyy sanoa etten koe että refa tai id ois vaikuttaneet mun sisältöihin. aina saa kieltäytyä, jos joku juttu ei tunnu omalta :-) mutta silti – nyt ulkoasustakin saa just semmoisen millaisen haluaa (HEHEHEH IN MY DREAMS mun pitää ostaa joltain uus layout että saan mitä haluan) jne jne jne! JÄNNÄÄ!

  1. KIIIITOS ihana Taru!!!!! <3 Niin jännäää. EN KESTÄ!! huhhhu, onpa vapautunu olo kun vihdoin sain kertoo!

 2. Tsiisus että pelästyin otsikkoa, kun luulin hetken että lopetat kokonaan bloggaamisen! :-D

  Päivittyykö Bloglovinille automaattisesti tää url?

  1. pitäis päivittyä! tai viimeksi päivittyi, pienellä viiveellä – sitä pitää itse pyytää näet :-)

 3. hieno naikkonen! niin sitä pitää. hyvä & rohkea veto. vie varmasti pitkälle. jeess!

  1. <3!! kiiitos ihana nainen. tää oli jännittävä päätös mutta nyt on helppo olla – päätös on siis oikea.

 4. Mahtavaa ja vaikuttaa jo ennen virallista muuttoa oikealta päätökseltä :)

 5. onko tää aprillipilaa… :–D noh oli tai ei, kaikkea hyvää! ja varmasti oikee päätös jos siltä tuntuu. t. blogisi lukija vuodesta 2011

  1. no höh, EI? ei nyt oo aprillipäivä hölmö! :-D

   kiitos! ihanaa kuulla että täällä on konkareita mukana – mut siihen vedoten en tajua miks luulisit tätä aprillipilaksi ;–)

 6. mä oon melko varma et lukijat ei kelaa portaalia minään muuna kuin lukualustana, siinä missä bloggarit asettaa niille mitä ihmeellisimpiä merkityksiä. :D okei joo on toki eri asia olla bloggari hesarilla vs. cosmopolitanissa mut id ja refa on musta totaalisen neutraaleja. siksi tää uutinen tuntuu tosi oudolta ja ymmärrän et joku lukija kelas aprillipilaa…

  1. Haaa, siis kyllä mäkin ymmärrän täysin ton, ettei sillä lukijalle oo välttämättä suurta merkitystä – mut nythän teidän pitäis lukijoina koettaa asettua mun rooliin ja miettiä miten eri asioita portaalin alla oleminen merkkaa mulle kuin teille :-) just kiinteetä palkkaa, teknistä ja henkistä tukea, yhteisöä. Ja toisaalta myös sitä, että jos joku noista asioista ei oo kunnossa, niin sit pitää tehdä valintoja ja vaihtaa muualle vaikka lukijasta se vois tuntua oudolta kun ei nää kulisseihin. Right?

 7. haha apua, mäkin ehdin säikähtää tota otsikkoa ensin :-Ddd tsemppiä kaikkiin ulkoasusäätämisiin ja muihin!

  1. hei KIITOS ihana!! <3 ei musta kyllä hetkeen pääse eroon, no way!

 8. usein sen vaan TIETÄÄ, kun jonkin asian pitää muuttua ja sit onkin niin helpottavaa, kun vihdoin osaa tehdä päätöksen ja lähtee muuttamaan juttuja. tsemppiä kaikkeen, hyvät tyypit pärjää aina! <3

 9. Iiks, täällä meinas kans iskee sydäri, että onko tämä blogin loppu, liian dramaattinen otsikko :D Mutta huhhuh, selvisin säikähdyksellä :) Oikein paljon muuttotsemppiä, hyvin se menee! :)

  1. Hahaa voi ei :—D vähän dramaattinen otsikointi ehkä joo tosiaan, hups! ja kiitos, mä toivon kanssa :-)

 10. Pakko sanoo, että mä en oo ees tajunnu ettet oo enää Indiedaysilla. Wtf. No mutta, onnea anyways, kandee tehä niinkun itestä tuntuu parhaalta, enkä usko että tosiaan lukijoihin kamalasti vaikuttaa muutto, niinkun jotkut tuolla sanokin jo…

  1. :D:D: ohhhoh, no nyt kyllä täytyy sanoa että aika hyvin :-D oon kuitenkin ollut refalla nyt ööö 7 kk?

 11. Vähän kieltämättä ihmettelin miksi alunperinkään lähdit refashioniin kun et mielikuvissani vaikuta sen tyyliseltä. Mutta enhän minä lukijana noista portaaleista tiedä, olisi kiva kuulla vähän suoremmin että mikä niissä portaaleissa voi bloggaajaa haitata? Ihan kun ei ole mitään käsitystä itsellä.

  1. Aika hyvin tuumailtu :–) En kieltämättä itsekään koe olevani täysin Re:fa-tyylinen, mutta Indiedaysiin verrattuna Re:fashion vaikutti tosi hyvältä ja fiksulta konseptilta. Ulkoasut ja kaikki ovat olleet mun makuuni ja bannerimainonnan puute, vaikka jollain tapaa en konseptiin istukaan.

   Ehkäpä mä voisin kirjoittaa myöhemmin postauksen aiheesta!: -)

 12. aivan superia!!! ihanaaaa ida <333 oon tosi iloinen sun puolesta! minä en mee minnekään, oli mukana portaali tai ei :—))

 13. Ainakin mulle lukijana (ja ehkä siksi, että itsekin bloggaan) on aika selvää, millainen brändi Indiedaysilla ja Re:fashionilla on. Jälkimmäisellä minun silmissäni huomattavasti parempi, mutta ei kumminkaan kovin Ida365-tyylinen. :) Eli fiksu päätös! Muutenkin olen iloinen siitä suuntauksesta, että Suomen blogimedian tyyppisten toimijoiden myötä itsenäinen bloggaaminen on helpompaa. Ettei kaikkien tarvitse olla jonkin lehden tai portaalin alla – sellainen kumminkin vaikuttaa kovasti mainostajien valintaan ja vaikka mihin. Toivon, että bloggaajat olis entistä tarkempia siinä, millaisten yritysten tuotteita suosittelevat ja esittelevät, kun postauksilla on yllättävänkin suuret vaikutukset ostopäätöksiin. Onneksi niin moni ekologisempi ja eettisempikin firma tajuaa nykyään panostaa blogimarkkinointiin ja -yhteistöihin, jotta on enemmän valikoimaa. :)

  1. Vooi että, ihana kuulla että ollaan näin samoilla linjoilla – mäkin koen että bloggaajan ja portaalin brändien yhteen sopimisella on paljonkin väliä. :-) Ei se varmasti kaikille lukijoille tunnu mitenkään merkitykselliseltä, mutta itselle tuo asia on nykyisin kyllä suuressa mietinnässä.

   Ja oon ihan samaa mieltä noiden portaalien brändeistä :-) Re:fashion olisi voinut olla enemmänkin mun näköinen, mutta ainakaan se ei vielä ole lähtenyt sellaiseen suuntaan että se oikeastaan tukisi mun blogin suuntaa – siksi on fiksumpaa lähteä omilleen. Indiedaysin jälkeen Re:fa vaan oli kovin luonteva kokeilu.

   Ja jep, olen kyllä samaa mieltä! Ja on siistiä että esim. Stella on osoittanut omilla liikkeillään esimerkkiä meille muille. Ikävä kyllä suurimmat portaalit saa eniten mainostajia sisällöstä riippumatta – toivottavasti fiksut yritykset jossain vaiheessa tajuavat, että on paljon kannattavampaa tehdä yhteistyötä oikeasti yrityksen brändiin sopivien bloggaajien kanssa, kuin niiden, joilla on vain eniten lukijoita. Ehkä suunta on jo pikkuisen menossa tuohon, että kontaktoidaan kiinnostavat ja sopivat bloggaajat eikä ajatella pelkästään kävijämääriä (joka ei kerro mitään siitä, näkeekö oikea asiakassegmentti mainoksesi vaikka sen näkisi kuinka moni).

   Ja jep, tuo on ihan mielettömän hyvä juttu!! :-) Vitsit tuli hyvä mieli sun kommentista, ehdin jo ihmetellä että eikö portaalilla oo muka mitään väliä lukijalle.

 14. Muutos on aina uuden alku ja siitä saa varmasti taas uutta puhtia eteenpäin :-) Innolla jään odottamaan!

  1. No älä muuta sano! Muutos on kyllä hyväksi, huh miten kivaa ja jännittävää!:–)

 15. Mä ymmärrän hyvin sua. Itse bloggailin hetken ruotsalaisen portaalin alla (glossfashion) ja mulla oli koko ajan huono fiilist siitä. Jostain syystä tuntui, että olin menettänyt taiteellisen vapauden. Tsemppiä uuteen blogiin!!

  1. Uh, ymmärrän!! Ja muistan ton vaihdon, aika nopee piipahdus oli ;-)

 16. Olen huomannut jostain syystä alkaneeni vierastaa portaaliblogeja. En sitten tiedä, lieneekö kyseessä joidenkin blogien teennäisyys ja yksinkertaisesti vaan ennen kovin mielenkiintoisen asian muuttuminen jokseenkin tylsähköksi ja kaavamaiseksi. Sä kuitenkin kirjoitat aina todella mukavasti, niin että postauksia on ilo lukea. :) Jään odottamaan jatkoa…
  Ja mitä kaikkeen koodailuun yms. tulee, kannattaa aloittaa jo nyt! Netti on pullollaan erilaisia koodausohjeita kaikentasoisille koodareille, mutta kaiken uuden opettelu vaatii aikaa.

 17. Itse Rosvot-portaalin juuri jättäneenä voin kompata päätöstäsi. Lukijamäärät tuplaantuivat ja kirjoitan juuri mistä ja miten haluan. Sydämen seuraaminen todellakin kannattaa.