Tervetuloa takaisin arkeeni, Kanebo 38

kauneus
28 kommenttia

… tai siis Sensai 38? Ilmeisesti nimeä on vaihdettu jo jokin aika sitten. Johtuukohan se siitä, että Kanebo oli kuulemma Japanissa ihan perusmarkettikosmetiikkaa eikä yhtään niin ylellistä ja kallista mitä meillä Suomessa? No, ei nimellä väliä, kunhan maskara toimii. Ja pysyy! Ja sitähän tämä tekee.

Suurin osa käyttämästäni kosmetiikasta on luonnollista ja sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, mutta en ole löytänyt kriteerejäni täyttävää luonnollista ripsiväriä. Vaikka luonnollisuus ja ekologisuus ovat mulle tärkeitä arvoja, en jaksa joka päivä stressata sotkeentuneista silmämeikeistä tai kaivella peiliä jatkuvasti ja tarkastaa, onko ripsari paikoillaan. Sitä pääsee niin paljon helpommalla jos voi luottaa siihen että meikki pysyy. Onneksi ripsiväri on meikeistä ainoa, joka ei pelaa luonnollisena mun toiveiden mukaan. Muiden meikkituotteiden kohdalla ei tarvitse tehdä kompromisseja. 

Ripsivärittä. Mun ripset ei oo lyhyimmästä päästä mutta koska ne ovat tosi vaaleat, ne eivät pääse oikeuksiinsa ilman ripsiväriä.

Sensai 38 Volumising. Tässä on kivan kaareva harja ja tällä saa nätin tuuheat ripset ilman kökköjä. Katsokaas vaikka: 

Sensai 38 ei lähde sateessa eikä hikoillessa ja se pysyy vaikka luomet tuppaisivat rasvottumaan. Huraa! Olen viimeiset pari vuotta kärvistellyt normiripsareiden ja luonnollisten ripsareiden parissa ja iltapäivällä on pitänyt korjailla silmämeikkiä. Turhaa, jos voi ostaa hyvin pysyvää ripsiväriä joka tekee saman mitä toivon muiltakin ripsiväreiltä: tuuheuttaa luonnollisesti ja tuo ripsiin pituutta. Voitte varmaan kuvia katsomalla todeta, että tämä todella tekee sen :-) 

Hetki meni että muistin miltä tämän putsaaminen tuntuu – en onneksi ole koskaan tottunut käyttämään silmämeikin poistoaineita joten lämpimällä vedellä poistaminen tuntuu minusta helpolta. Ripsiväri lähtee siis murusina pois yli 38-asteisella vedellä. Siksi tämä pysyy niin hyvin. Helpointa ripsarin irrottaminen on suihkussa kun väri saa hetken pehmentyä lämpimässä vedessä. 

Onko täällä muita kolmekasin nimeen vannovia? 


*translation: best. mascara. ever. 

Lisää luettavaa

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

herkan ihon luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Kesäiset luonnonkosmetiikkasuosikit

moi forest kokemuksia

Moi Forest tuo metsän hyvät mikrobit iholle

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Käytän melkein pakosta vain 38-mascaroita, koska ne ovat ainoita, jotka pysyy mun ripsissä. Tosin Max Factorilla ja Artdecolla on pari vesiliukoista ripsaria, jotka pysyy hyvänä kahdeksisen tuntia, mikä on mun silmissä saavutus. Luonnonkosmetiikan puolelta olen kokeillut melkein kaikkia Suomesta saatavia merkkejä ja jokainen niistä on itsellä ihan hirveä suttaaja, silmän aluset mustat alle kahdessa tunnissa.:( Valitettavasti massaan ei ilmeisesti voida laittaa niitä aineita, jotka sitoisivat värin parhaiten ripsiin kiinni. Olen löytänyt silti yhden luonnollisen ripsarin, joka pysyy siistinä useita tunteja ja se on iHerbistä tilattava Honeybee Gardensin Truly Natural Mascara Black Magic. Mitään kamalan näyttäviä ripsiä sillä ei saanut, mutta pysyi kokeilemistani parhaiten, mutta ei tietenkään mitään 38 pysyvyyttä. ;)http://www.iherb.com/Honeybee-Gardens-Truly-Natural-Mascara-Black-Magic-0-2-fl-oz-6-ml/25054#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=mascara&rc=106&sr=null&ic=10

  1. Oooh, kiiitos infosta Jonna! Mä taidan nyt hetken pysytellä tässä, mutta onpa kiinnostavaa tietää sun suositus ja parhaaksi testaamas tuote jos taas innostun kokeilemaan luonnollisempia vaihtoehtoja. :-) Terre docin ripsari on kans musta pysynyt ihan jees, ehkä just jopa 8h, mutta illalla silmänaluset oli mustat… en tahdo että ripsivärin käyttö on näin hankalaa, mieluummin sitten ostan sen synteettisen vaihtoehdon kuin tunnen oloni epävarmaksi.

 2. Hei mun pitäs kokeilla tota! Hyvä ripsari on ollut hakusassa jo pitkään, täytyy käydä ostamassa joku päivä :-)

 3. Täällä myös yksi kolmekasin nimeen vannova – rasvoittuva iho yhdistettynä roikkuluomiin laittaa ripsarin todella koetukselle!
  Yksi huono puoli kolmekasissa tosin on: olen huomannut että ripseni harvenevat aina huomattavasti sitä käytettyäni. Yleensä poistan ripsarit illalla lavuaarin yllä ikään kuin ”vetämällä” ripsivärit irti ripsistäni. Tuo vetäminen on varmastikin syy ripsikatooni, mutta koska olen aamusuihkuttelija enkä halua 38-asteista vettä silmänympärysiholleni, tuo on toistaiseksi ainut keino päästä ripsareista eroon.
  Kaikki mitä rakastin – Eeva taisi tosin vinkata jostain mainiosta meikinpoistoaineesta, joka pureutuisi myös kolmekasiin!

  1. Joo, se on testien testi ja kolmekasi on ainoo mikä sen läpäisee :-)

   Voiei, oikeastiko!? Kai se hankaus tai repiminen saattaa vaikuttaa… Mä en ole huomannut tuollaista mutta enpä ookaan kolmekasia käyttänyt muutamaan vuoteen vaikka ennen vannoin tämän nimiin. Ja hei joo, Eevalla oli kyllä kolmekasi-postaus jossa tais olla joku öljy vai mikähän se putsari oli? Kantsii kurkkaa se!

 4. täällä on yksi kolmekasin vakkarikäyttäjä ! en oikeastaan koskaan ole käyttänyt mitään muuta ripsaria. kokeilin joskus muutamia vesiliukoisia mitä oon saanut, mutta ne vain suttasi ja mun silmät ei kestä mitään meikinpoistoaineita, joten muut vedenkestävätkin on pannassa. joskus amislukio-aikoina meikkikurssilla laitettiin jotain normiripsaria ja poistaessa silmät melkein turposi kiinni ja oli seuraavat paripäivää ihan tomaatit, hups !
  onneks on kolmekasi, voi mennä elokuviin katsomaan draamaakin näyttämättä sen jälkeen pandalta !! hehssssss

  1. OOoooh noniin!:-D Munkin ripsarikokeilut on aikanaan siirtyneet tosi nopeesti Kaneboon lumeneista sun muista mut nyt on ollut tämmönen pidempi aikakausi että oon käyttänyt vesiliukoisia ja testaillut vaikka mitä ripsareita, luonnollisia ja synteettisiä.

   Onpa hyvä et on kanebo, kun on herkät silmät :-)

 5. Sain ekan Sensain 38:n äidiltä synttärilahjaksi alkuvuodesta, ja nyt en ole muuta käyttänytkään, enkä todellakaan aio palata normiripsareihin. Tää on vaan niin paras :—) Pitää vaan muistaa lentokentiltä yms. ostella tax freesta näitä varastoon niin pääsee vähän halvemmalla t. pihi :-D

  1. Haaa, ihana!:-) Ja joo niin pitää, on kyllä vähän kallis. Hullareilta yms saa usein tuplapaketteja yhden hinnalla tms, mutta ne on niitä ihan taviksia ja mä tykkään enemmän tästä tuuheuttavasta versiosta!

 6. Kauniit ripset sulla! :–) Onks tossa ripsarissa sellainen silikoniharja vai ihan basic?

 7. Toi on kyllä ihan mahtavaa ripsaria! Mutta mulla benecosin luonnollinen ripsari kyllä pysyy hyvin :o minkälaisia kokemuksia sulla on?

  1. Mulla ei kyllä pysynyt tarpeeksi hyvin Benecos :-/ Enkä tykkää sen voimakkaasta ”tuoksusta” joka saa silmät vähän vuotamaan vettä. Se Benecosin maskara on musta ihan ok luonnonkosmetiikan ripsariksi mutta kyllä se mulla on sotannut alaluomet aina pitkän päivän jälkeen. Mutta niin sottaa kaikki muutkin luonnolliset ja Lumenet ja muut.

 8. Mulla on sama juttu, että kaikki muu on luonnonkosmetiikkaa mutta ripsivärinä käytän tuota sensaita. Kovasti haluaisin käyttää luonnollisempaa ripsiväriä, mutta mulla on tosi herkät silmät, jotka ärsyyntyy kun niihin varisee yhtään ripsaria päivän aikana (ei riitä siis edes allergia-testattu vaan pelkästään varisematon) ja mikään muu ei ilmeisesti varise tarpeeksi vähän kuin sensai. Ärsyttää kyllä maksaa niin paljon synteettisestä meikkituotteesta, mutta minkäs teet…
  Ja mä tykkään tuosta kans, että tää ripsiväri lähtee murusina, kun mun kuivat silmänaluset tykkää imaista normaalit leviävät ripsarimassat itteensä oikeen kunnolla eikä niitä meinaa saada puhtaiksi. :D

  1. Noniin, kohtalotoveri! :-)

   Mäkin haluaisin, mutta minkäs teet jos ei markkinoilla vaan kertakaikkiaan ole luonnollista ja pysyvää vaihtoehtoa. Aika pieni kompromissi jos yksi tuote meikkipussista ei ole luonnollinen ;-) Tosin on mulla siis kyllä paljon huulipunia jotka ei oo luonnollisia, mutten osta enää lisää synteettisiä vaan käytän nuo loppuun ja panostan vaikka Zuiin puniin jatkossa.

 9. Ei oo kyllä näitten sensain ripsareiden voittanutta! Kaikki kolme eri harjamallia toimii ihanasti eikä maskara sotke ollenkaan. :) Ensimmäiset meikkikokeilut mamman meikkipussilla yli 10 vuotta sitten oli just näillä kanebon ripsareilla :> Vähän korkeamman hinnan takia on joskus tullut kokeiltua vesiliukoisia markettiripsareita, aina oon kuitenki tyytyväisenä palannut kolmekasiin! Toivottavasti näitten valmistusta ei lopeta ikinä ^.^

  1. Hihii ihana! :-D mä muistan kans että äiti on ostanut mulle joskus nuorena ja Kaneboa kun ei oo halunnut että alkaisin meikata halvoilla meikeillä jotka näyttävät sotkuiselta päivän lopuksi. Aika kivasti aateltu ja nyt vihdoin taas palaan tähän!

   Ootko käyttänyt sitä pidentävää versiota? Mun mielikuvan mukaan se jotenkin kuivahti muita nopeammin purkkiinsa tms, siks päädyin ostaan tän tuuheuttavan nyt!

 10. Hihii! Samat on ajatuksen luomuripsareista, ostin kokeilumielessä Benecosin ripsarin ja tuntuu, ettei väri edes kuivu ollenkaan ripsissä. Tulee melkein joka päivä treenattua ja hikoiltua niin kyllä sensai on ainut, mikä toimii, jos on samanlainen laiskimus kuin mä ja haluaa pestä vaan vedellä silmämeikit!

  P.S. Näin sut viime viikolla viilettämässä pitkin Uudenmaankatua! Totesin mun poikaystävälle, että tossa meni mun girl crush! :-D

  1. Noniiiin, kohtalotovereita siis! :-) Ja siis joo, Benecosista vähän sama fiilis vaikka oon kyllä surkeampiakin ripsareita kokeillut. Sensai on kyllä super!

   Ja eikä!! HUHHU! <3__<3 kukaan ei oo aiemmin tituleerannu mu girl crushiksi, iik!

 11. mun äiti on aina käyttänyt kanebo 38:a joten olen koko elämäni siihen ollut tarrautuneena! cliniquella on vastaava jolla saa ehkä hieman näyttävemmät ripset ja se on lähes yhtä hyvä mutta kyllä kanebo silti voiton vie kestävyydessään

  1. No se on kyllä äärettömän hyvä kapistus!! Ja mulle tuli ihan hetki sitten uutena tietona että muutkin merkit valmistaa samantyyppisiä, what?! :-D kreisii. saa nähdä uskallanko koskaan testaa…

 12. Kannattaa testata neitsytkookosöljyä kolmekasin poistamiseen, toimii ainakin mulla täydellisesti!! Aluksi huuhtasee lämpimällä vedellä ja sitten pyyhkäsee öljyisellä vanulapulla niin ei tarvi nyppiä ollenkaan.

  1. Oho! :-O aika jännää, vois testaa vaikkei vedellä pesu oo ollu mulle ongelmallista. Hyvä vinkki niille ketkä inhoaa nyppimistä ;-)

 13. Äidin jalanjäljissä täälläkin ollaan Kaneboa/Sensaita alettua käyttämään! Mulle tämä ripsari tulee olemaan ikuisesti Kanebo :-D Välillä on tullut testattua myös muita ripsareita, viimeksi Isadoran Volume & Curl, joka lähtee myös suihkutellessa samantyyppisesti pois kuin Kanebo, ei ihan lastuina mutta kuitenkin. Ei tarvitse poistoaineita, joita inhoan käyttää. Hyvin toimiva ripsari, mutta vanhetessaan alkoi ripsuttelemaan pieniä kökköjä naamaan päivän mittaanh. Syksyksi ostin taas Kanebon!

  1. Nonniin, meitä on vissiin useampia hahaa! :-D

   Hei jooooo siis itseasiassa Maj:lta kuulinkin tuosta viikonlopun reissulla, se sano että se ois kans hyvä ja hänellä ripset ainakin näytti mahtavilta. En silti ihan heti vaihtais kaneboa ite kun tän taas löysin ;-)