Päivä Napolissa

matkailu
3 kommenttia

Mietin ensin, että kokoaisinko vain yhden postauksen verran kuvia Italiasta, mutta kauniita kuvia on niin mieletön määrä ja vinkkejäkin sen verran, että ehkä kuitenkin kivempi jakaa nämä Italia-vinkit pariin osaan.

Olin kuukausi sitten Italiassa viiden päivän lomalla. Eka päivä ja yö vietettiin Napolissa, jonka jälkeen suunnattiin kohti Salernoa ja Giuganon kylää ja majapaikkaamme Domus Laetaa, jonne olimme varanneet tokan yön majoituksen (yhden ihanan Emilian suosituksesta, NIIN suuri kiitos!). Sinne päästyämme totesimme, ettemme voi mitenkään löytää lähialueilta mitään yhtä upeaa ja päätimme yön yli nukuttuamme viettää tulevatkin yöt Domus Laetassa ja seikkailla sieltä käsin Amalfille ja lähialueille.

Täydellinen päätös, mutta nyt kuitenkin ekana Napoliin.

Ida365 Napoli Italia vinkit

Napolin kattojen yllä, mukana tärkeimmät: kamera & vesipullo 

Ida365 Napoli Italia

 

Napolia vinkkejä

 

Napolia, Italia matkavinkit

Päivä Napolissa

Napolissa vietetyn päivän jälkeen taisin sanoa ääneen, että vaikka loma loppuisi nyt, olisin onnellinen ja saanut lomalta jo sen, mitä toivoinkin. Napolissa oli helppo viihtyä – olen kuullut, että Napolia joko rakastaa tai inhoaa ja yhden Napolissa vietetyn päivän perusteella kuulun ehdottomasti ensimmäiseen porukkaan. Oli helppo viehättyä kauniista sisäpihoista, vanhoista rakennuksista ja siitä, miten paljon kapeille kaduille mahtui elämää. Rosoisuudesta ja välittömän oloisesta tunnelmasta.

Kyselin ennen reissua matkavinkkejä ja joku ei-niin-Napoli-fani varoitteli että joka paikassa on kämäistä ja graffitteja on kaikkialla, että älä odota liikoja. Ja mitä vielä, musta nuo olivat juuri niitä yksityiskohtia, jotka tekivät vanhasta kaupungista kauniin ja eläväisen. Ymmärrän kyllä, että Napoli ei ehkä miellytä tyyppiä, joka etsii jotain kliinistä, siistiä, uutta ja harkittua, sillä Napoli on kaikkea muuta – ja juuri siksi niin viehättävä ja kiinnostava.

 

Vinkit Napoliin Italiaan

 

Napolivinkit blogi

 

Kirkko Napoli

Kun kurkistelee sisäpihoille, näkee kaupungin ihan eri tavalla. Välttele ruuhkaisimpia ostoskatuja ja poikkea pikkukujille. Jos kirkon ovet on auki, kannattaa ehdottomasti astua sisään – ovat Italiassa upean övereitä kaikkine yksityiskohtineen.

Ida365 Napoli-vinkit

 

Ida365 Napoli Italia vinkit

 

Napolin paras pizzeria L'Antica Pizzeria da Michele

Napolin paras pizza

Syö maailman paras Margherita L’Antica Pizzeria da Michele -pizzeriassa (Via Cesare Sersale 1/3). Kaiken jonottamisen arvoista, eikä kannata säikähtää ulkona olevaa jonoa, sillä mukaan napattuna pizzat saa parissakymmenessä minuutissa.

Pizzavaihtoehtoja on listalla vain kaksi (jep! Marinara ja Margherita) ja pizzat maksoivat 5 € kappale. JEP.  Moni on sitä mieltä, että tämä on kaikista Napolin legandaarisista pizzerioista se parhain.

Napoli ida365

Largo San Martino - Napolin parhaat näkymät

 

Largo San Martino - Napolin parhaat näkymät

Yhden päivän aikana voi ehtiä pitää kahtaa eri asua, varsinkin, jos kaataa päällensä take away -espressot. 

 

Napolin kauneimmat näkymät

Kannatti kivuta illalla Largo San Martinolle, sieltä oli upeat näkymät Napolin ylle. Ylös päästyään voi hetken hengähtää penkeillä kaupungin valoja ihaillen tai käydä syömässä jossain lähellä olevassa ravintolassa. Erityisen hyvä iltapuhde, vaikka askelia kertyikin reippaasti ja puhelimen mukaan noustuja kerroksia kertyi 56. Suosittelen myös valitsemaan kengät vähän fiksummin kuin minä – takaa avoimet korkosandaalit ja mukulakivikadut ja epätasaiset portaat eivät ole kovin hyvä yhdistelmä iltahämärässä.

Hyvä kalaravintola

Kipuamisen jälkeen päädyttiin sattumalta illalliselle Baccalaria-nimiseen ravintolaan (Piazzetta di Porto 4), jota on helppo suositella. Tuoretta kalaa, hyvää leipää ja talon viini oli erinomaista – ja ravintolassa oli pääosin vain paikallisia. Reissumme sijoittui off seasonille, joten se, että jossain ei tuolloin ollut turistirysää, ei välttämättä ole validi tieto, jos matkustaa lomasesongin aikana.

Lisää ravintolavinkkejä Napoliin kantsii kurkata Janin Sivumaku-blogista.

 

Caffe Gambrinus – täydellinen kahvihetki Napolissa

Jos olet vain päivän Napolissa, syö aamupalaa Caffé Gambrinuksessa (Via Chiaia 1/2, P.zza Trieste e Trento) ja fiilistele menneille vuosikymmenille pysähtynyttä tunnelmaa upeassa miljöössä. Ilahduin kaikista pienistä yksityiskohdista; kauniista logosta serveteissä, upeista marmoripatsaista, menun jäätelöannoskuvista ja upeista ysärikoristeita hedelmäsalaatissa.

Nauratti, kun paluulennolla spottasin täysin sattumalta Ferranten Napoli-sarjan neljännestä kirjasta kohdan, jossa ollaan syömässä Gambrinuksessa. Mäkin oon ollut, hihkuin itsekseni.

Kahvi oli taivaallisen hyvää ja paikka ihan superihana. Hintatasoltaan vähän kalliimpi, mutta söimme kyllä aamupalaa aika pitkän kaavan kautta.

Edullinen ja siisti airbnb Napoli

Kiva ja halpa airbnb Napolissa

Meillä oli Napolissa Airbnb-kämppä joka sijaitsi Piazza Giovanni Boviolla kauniissa vanhassa talossa. Majoitus oli pieni huone isolla parvekkeella ja ainoa miinus oli, että kylppäri ei sijainnut huoneen yhteydessä, vaan majoitushuoneiston käytävällä – tosin se oli oma, ja muilla samassa huoneistossa omissa huoneissaan majoittuneilla oli myös omat kylppärinsä.

Tuossa airbnb:ssä ei ollut mitään ihmeellistä, mutta sieltä ei myöskään puuttunut mitään – sijainti oli täydellinen ja näkymä parvekkeelta ihana, joskin vilkas. Jos ei ole tarkoituksena hengata huoneistossa ja syö aamupalansa mieluusti kahvilassa, voin suositella – majoitus oli varsin edullinen n. 58 € / yö.

Lisää luettavaa

Kokkola-vinkit

Museokierros Tallinnassa

ida365 tallinna kirppisvinkit

Tallinnan parhaat second hand -putiikit & kirpparit

Giungano – Amalfi – Salernon alue

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    1. Se on pari vuotta sitten ostettu Urban A:sta, samsoe&samsoen silkkipaita! :-)