Yasuragi – japanilainen kylpylä Tukholmassa

hyvinvointi
2 kommenttia

Voisi kuvitella, että tämä tilanne laittaisi haaveilemaan ulkomaanmatkoista ja vaihtuvista maisemista pahemmin kuin koskaan aiemmin, mutta yllätyksekseni huomaan, etten ole oikeastaan edes miettinyt asiaa. Tietysti toivon pääseväni seikkailemaan uusiin (ja lämpimiin) maisemiin taas jossain vaiheessa, mutta sen aika tulee sitten myöhemmin. Sopeutuminen on tapahtunut aika vaivatta.

Tämän vuoden aikana mielessäni on käynyt useasti yksi paikka, jonne uudelleen matkaamisesta haaveilen. Yasuragi. Tukholman keskustasta pienen bussiseikkailun päässä sijaitseva japanilainen kylpylä Yasuragi teki muhun lähtemättömän vaikutuksen.

Yasuragi Sweden

Voisiko joku tuoda Yasuragin Helsinkiin? Tai perustaa tänne vastaavanlaisen? Tällainen harmonien ja kauniita yksityiskohtia täynnä oleva kylpyläkokemus Suomesta uupuu ja siksi haaveilen reissusta naapurimaan palkittuun japanilaiseen kylpylään – oikeastaan aika hassua, ettei Suomessa ole mitään vastaavaa. Onhan meillä Yrjönkadun ihana uimahalli ja St. Georgen spa sekä ihania julkisia saunoja, mutta kokonaisvaltainen, tyylikäs ja minimalistisella tavalla ylellisen tuntuinen spa-kohde täältä puuttuu.

Kävin Yasuragissa loppuvuonna 2018 ja nämä kuvat ovat odottaneet julkaisua siitä saakka luonnoksissa. Lähdimme ystäväni Essin kanssa Yasuragiin hemmottelulomalle vuoden hektisimpään ja elämäni kenties kuormittavimpaan aikaan. Yasuragissa vallitseva seesteinen tunnelma auttoi rentouttamaan stressistä kippuralla olleen kropan lyhyessä ajassa.

Miksi kerron teille Yasuragista nyt, kun matkustamista ei suositella ja kun omasta visiitistäni on jo pari vuotta aikaa, enkä voi olla varma, ovatko kokemukseni linjassa nykytilanteen kanssa? Siksi, että tuntuu ihanalta lähteä pienelle mielikuvitusmatkalle takaisin Yasuragiin nyt, kun matkustamisesta voi vain haaveilla. Tämä reissuissa varmaan onkin parasta; koettuihin tilanteisiin ja vierailtuihin paikkoihin voi matkustaa mielessään yhä uudelleen ja uudelleen.

Yasuragi kylpylä kokemuksia

Saavuimme Yasuragiin kevyen lumisateen saattelemina marraksuun hämärässä. Olimme napanneet bussin Tukholman keskustasta ja vaihtaneet puolessa välissä matkaa toiseen ja alle tunnissa olimme perillä. Tulimme paikalle ajoissa ja onneksemme saimme hotellihuoneen käyttöömme useampi tunti ennen virallista saapumisaikaa. Vastaanotossa meidät toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi ja saimme japanilaiset yukatat, vapaa-ajan kimonot sekä uimapuvut ja sisäkengät käyttöömme. Kurkkasin uusimpia Yasuragin Instagram-tiliin tägättyjä kuvia ja vaikuttaa siltä, että yukatojen kuosi on muuttunut vierailumme jälkeen.

Olin pakannut omat bikinit mukaan, mutta paikan päällä selvisi, että jokainen vieras käyttää Yasuragista saatavaa uimapukua vierailun ajan. Se, että kaikilla oli samanlaiset uima-asut ja se, että kaikki liikkuivat sekä aamupalalla, illallisella ja saunaosastolta huoneisiin samanlaiset yukatat päällä, oli tavattoman rauhoittavaa. Kun aikaa ei kulunut oman vaatetuksen valitsemiseen ja kaikilla oli samanlaiset uima-asut, ei huomio kiinnittynyt muihin samalla tapaa kuin normaalisti. Takin ja uimapuvun saa itselleen vierailun jälkeen – olen käyttänyt omaa yukataani paljon kotona hengaillessani.

Yasuragi kimono yukata

Yasuragin spassa on valittavana ihania hoitoja ja jos vielä pääsen Yasuragiin uudelleen, menen ehdottomasti testaamaan jonkun, vaikka ilman erillisisiä hoitojakin spa-kokemus on mielettömän ihana.

Kylpylän allasosasto on uusittu pari vuotta sitten. Altaita on useita ja erilaisia saunoja pari. Marraskuussa lämmitetty ulkoallas oli ehkä se kaikista ihanin. Spa-osasto on iso ja siellä seikkailu oli yhdelle päivälle enemmän kuin tarpeeksi, siksi emme jääneet kaipaamaan erillisiä hemmotteluhoitoja.

Kun Yasuragissa yöpyy, saa osallistua erilaisille wellness-tunneille. Me kävimme rentoutumassa äänimaljarentotuksessa. Me yöyvyimme Yasuragissa yhden yön, mutta kylpylään voi tulla myös päiväksi ilman hotellipakettia.

Yasuragi allasosasto

kuva: Yasuragi

Minulla ei ole kuvia kuin hotellihuoneestamme ja käytävältä, sillä Yasuragin allasosasto on phone free zonea. Hotelli- ja kylpylävieraat tuntuivat kunnioittavan puhelin- ja kuvauskieltoa hyvin, vaikka instaa selaillessa tajuaakin, että ihan kaikki eivät ole kieltoa noudattaneet.

Kuvauskiellossa parasta oli se, että paikan päällä oli ihanaa yllättyä iloisesti kauniista yksityiskohdista ja tunnelmasta, kun niitä ei ollut voinut tutkailla ennen visiittiä muiden vierailijoiden Instagram-kuvista; sellaisia kuvia, joista tunnelma aidosti välittyisi ihan täysin, ei onneksi juuri ole. Yasuragi pitää kokea itse.

Yasuragi hotelli

Me söimme Yasuragin raakaruokaa tarjoilevassa kahvilaravintolassa pienen lounaan (muistaakseni jaoimme pari pientä annosta) ja spa-osastolla rentoutumisen jälkeen söimme hedelmiä ja joimme teetä hiljaisuudelle pyhitetyllä alueella.

Illalista söimme a la carte -ravintolassa. Illallinen oli ihan hyvä, mutta kuulimme myöhemmin sellaista suitsutusta Yasuragin Teppanyaki-ravintolasta, että seuraavalla kerralla varaisin illallisen sinne.

Ida365 yasuragi

Toivon, että voisin viedä poikaystäväni joskus Yasuragiin ja tiedän, että äitinikin haaveileen Yasuragista. Ehkä jonkun ajan päästä voi alkaa haaveilla, sitä ennen muistelen mun ja ystäväni reissua lämmöllä.

Lisää luettavaa

matalat ferritiinit oireet

Mielessä: matalat ferritiinit, rautainfuusio & Cyklokapron

Pehmeämpi ja joustavampi futon

Metsäkylvyssä

Kokemuksia futonista – liian kova patja?

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Oh, mitä?!? Miksi en ole kuullut tästä paikasta ennen. Tuonne on pakko päästä. Kiitos vinkistä!

    1. Oooh itku miten ihanaa että kuulit tästä nyt! <3 Yasuragi on ihana.