must-have basic wardrobe pieces

muoti
19 kommenttia
Koulukaverini Linda laittoi mulle pari päivää sitten viestiä facebookissa, oli törmännyt sattumoisin mun blogiin ja ehdotti kasaamaan postauksen vaatekaapin peruspilareista ”tim gunn’s 10 essential elements: must-have basic wardrobe pieces”-tyyliin. Minähän innostuin kunnolla ja hetken mietittyäni tiesin mitkä on mun mielestä vaatekaapin peruspilareita ja koska suurin osa niistä löytyy omasta vaatekaapista, aloin toteuttaa tätä omien vaatteitteni avulla. Kokosin kasaan ne vaatteet, jotka mielestäni tulee löytyä jokaisen vaatekaapista – kantajan tyylisinä tietysti.

mth5555 copy

musthave1

1. Trenssi, ehdoton hankinta täksi kevääksi kun tarjonta on laajaa, mutta joka tapauksessa klassisin kevättakki. Tänä keväänä trenssejä saa pastellisävyissäkin, mutta itse pitäydyn tuossa vaaleassa trenssissäni. Kunhan saan pesetettyä sen, vaihdan siihen klassisemmat tortoise shell –napit, ne odottavat jo laatikossa viime syksyltä! 

2. Jakku joka sopii useaan eri asukokonaisuuteen, arkeen ja juhlaan. Omani sopii lähes kaiken kanssa, se on ollut päälläni sukujuhlissa, baarissa sekä koulussa – kertoo jotain sen monikäyttöisyydestä. Jakku tuo olemukseen ryhdikkyyttä, oli se tehty collegesta tai oli se minkä värinen tahansa.

3. Nahkatakki, tällä hetkellä ehdottomasti bikerjacket. Kollaasin takki on Very by Vero Moda:n, Asokselta. Omasta vaatekaapistani puuttuu nahkainen bikerjacket, havaintoja sellaisesta otetaan vastaan! (Odotan ihan mielettömästi että JC:n mokkanahkainen bikerjacket tulisi alennukseen…. Olen odottanut sitä puoli vuotta…. Toivotonta?) Oma nahkatakkini on pari kokoa liian suuri, ja siksi jäänyt viime aikoina käyttämättä. Ostin sen kai yhdeksännellä luokalla ja ajattelin että koko 38 on hyvä niin äitikään ei voi valittaa takin lyhkäisyydestä mitään – harmi vaan että se koko ei ole yhtään sen pidempi kuin 34:kään, ainoastaan LEVEÄMPI. Hyvä yritys kuitenkin?

 

musthave2

4. Paita, joka muuntuu moneksi. Itselleni tämä tarkoittaa sitä, että paidan voi pukea niin arkeen kuin juhlaankin asusteita vaihtamalla. Omani on Piia Hännisen. 

5. Perustoppi/t-paita, helppo yhdistää farkkujen ja hameiden kanssa – näitä tarvitaan aina. Omia suosikkejani ovat meleeratut yksilöt – valkoinen ja kylmään taittuva vaaleanpunainen ovat etsinnöissä, puuvillaisena kiitos!

6. Tunika/arkimekko, tällä haen sellaista monikäyttöistä vaatetta(taas, monikäyttöisyys on näiden vaatteiden ydin), jonka voi pukea eri tavoin. Omani on monien vaatekriisiaamujen pelastaja, se menee aukinaisena pitkien toppien kanssa ja kiinni ollessaan se toimii sopivan pitkänä paitana pelkkiin trikoolegginseihin yhdistettynä.

7. Neuletakki joka menee mekkojen, hameiden ja farkkujen kanssa. Mulla olis tähän kohtaan useampikin neuletakki, esimerkiksi musta pitkä perusneuletakki sopisi tuon raidallisen tilalle yhtä loistavasti. Raidallinen nyt vain näyttää niin paljon kivemmalta kuvissa :-D

 

musthave3

8. Pikkumusta on aivan ehdoton! Sellainen mekko, jota ei tunnista samaksi vanhaksi luottomekoksi kunhan asustaa sen erilailla. Omani on ostettu 4-5 vuotta sitten H&M:ltä (kyllä, ja on pysynyt moitteettomassa kunnossa!) ja toimii sekä kesäisin että talvisin. Mustasta mekosta oli vaikea saada edustavaa kuvaa, mutta kangas on tuollaista aavistuksen verran kiiltävää ja melko jämäkkää, malliltaan mekko on varsin yksinkertainen. 

musthave4

 

9. Farkut, joissa on oikeanpituiset lahkeet ja imarteleva leikkaus. Tätä kategoriaa voisi hieman laajentaa, mustat ja tummansiniset farkut ovat mielestäni yhtä klassiset, mutta mustat vievät voiton käytännöllisyydellään, ainakin omassa vaatekaapissani. Omani ovat Miss Sixtyt Carlingsista, kerrankin löysin lahkeenpituutta 30″, yleensä pituudet alkaa siitä 32″ ja päättyvät 34″… hmmh. 

10. Musta (korkeavyötäröinen) hame. Itse en enää osaa käyttää muita kuin korkeavyötäröisiä hameita, mutta hame kuin hame, kunhan se sopii monenlaisten yläosien kanssa. Omani on kellohelmainen ja olen huomannut että se on helpompi yhdistää kuin kynähame, olo ei ole niin asiallinen! Hameeni on sopivasti sen mallinen, että sen kanssa on helppo käyttää niin ohutta kuin paksuakin vyötä.

Avainsanoja ovat siis yhdisteltävyys ja monikäyttöisyys – varsin loogista kun kyse on peruspilareista. Ovatko teidän vaatekaappienne peruspilarit samoja, vai poikkeavatko kovastikin omistani?:–)

Lisää luettavaa

Kesäkuulumisia

NUARSWIM – vastuullisempi uimapuku

Vertailussa Patagonian ulkoiluhousut x3

The Knotty Ones

Esittelyssä vastuullinen neulebrändi: The Knotty Ones

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. I AGREE ! joka vaatekappaleen kohdalla :> joko ne löytyy omasta kaapista tai sitten ovat ainakin kovassa haussa. ehkä huominen ja helsinki edistävät etsintöjä.. ;-D

 2. ihan outoa. mulla ei ole mitään tälläsia juttuja. voisin ihan surutta heittää minkä tahansa vaatekappaleeni roskiin eikä se nyt oikeestaan horjuttais mun vaatekaapin tasapainoa.. ainoastaan ehkä kivat sukkikset on ainoa mitä tuntuu että tarvitsee aina.

 3. Tää oli niin hyvä postaus. Tosin multa puuttuu aika moni noista jutuista, mutta oot ihan oikeassa, että noita kaikkia kyllä tarvitsee :-) Kiitti paljon tästä, pitääpä raapustella ylös mitä multa puuttuu ja lähteä kaupoille!

 4. kkiira, hhahaa hienoa:-D Mä veikkaan että aika moni kokoaa asunsa tommosten vaatteiden ympärille:-D Toivottavasti löydät jotain mitä etsit;-)

  raakel, haha mä ymmärrän kyllä tonkin! Ehkä se on ihan hyvä jos voi surutta yhdistellä kaikkea, mutta mä en ehkä itse osais ja oonkin huomannu ostavani vaatteet aika usein sen perusteella, minkä kanssa ne mätsää, että tulee varmasti käytettyä :-) sukkikset on kyllä semmoin mitkä kuuluis tohon listaan myös! ja musta nahkalaukku.

  noona, kiitos!:-D no mutta voihan eri ihmisillä olla eri juttujakin – esim kaikki eivät käytä hameita ollenkaan ja jollekulle legginsit kuuluisivat tohon listaan aivan ehdoitta. :- )

  oona, kiitos kovasti!:-)

 5. toi farkkupaita on tosi kiva! haluun sen :D tosi kiva postaus! Sulla on paljon klassikkoja, musta taas tuntuu että sorrun aina valintatilanteessa johonkin sesonkivaatteelle. tälläsiä lisää!

 6. Tää oli tosi kiva postaus, kaipaisin just tän tyylisiä enemmän niiden ainaisten päivänasujen tilalle!

  Sun 10 tärkeintä vaatetta näyttää kivoilta, etenkin trenssi ja tuo hame. Mun pitäis kans koittaa löytää istuva trenssi, ehkä tänä keväänä nappaa!

 7. Tää oli tosi kiva ja hyödyllinen postaus :) Itseltäni löytyy vaatekaapista kaikki muut paitsi nahkatakki ja pikkumusta, joka on kyllä nyt ihan pakko hankkia… ja mahdollisimman pian :D

 8. hehee, mulla ei oo oikeen mitään noista sun vaihtoehdoista =D
  tai siis, en ole trenssi-, jakku-, nahkatakki-, tai farkkuihmisiä eikä mun vaatekaapissa oo mitään mustaa =D mut hyvin oon pärjänny!

  omat perusasut koostuu usein esim. korkeavyötäröisestä hameesta, topista ja neuletakista. joskus huivi on kaulassa. tai sitten hameen ja topin korvaa mekko.
  tai jos jalassa on housut, niin päältä löytyy yleensä joku tunika.

  kun kaikki vaatteet löytyy suurinpiirein kaikissa mun käyttämissä väreissä, jotka soveltuu ainakin melkeen kaikki yhteen, niin yhdistely on mielettömän helppoa ja asut syntyy kuin itestään :) yleensäki pukeudun ehkä enemmän värien perusteella kuin yksittäisten osien, jollon peruspilarirakenne on vähän erilainen – jos näin voi sanoa =D niin ja tiettykään tää osien huomioimattomuus ei nyt sitten tarkota, että joskus esim tulisin kouluun ilman hametta x—D

  (..anteeksi ylienergisyyteni :D)

 9. Mun kaapissa jakku on IIIISO ongelma, yksi löytyy mutta sen käyttö on jäänyt tosi vähälle. Viimeksi taisi olla päällä pari vuotta sitten baarissa Halloweenina, kun olin pukeutunut Jigsawksi….. kertoo paljon :D On vaan ihan kamalan vaikeaa löytää jakkua, kun hartiat on jo valmiiksi leveämmät. Suurin osa (budjettiin sopivista) jakuista, joita olen kokeillut, on saanut hartiat näyttämään äkkiä aika silmiinpistäviltä :D

 10. HHeeii, tästä tuli hyvä juttu! Näköjään muutkin on tykänneet tästä ideasta, kivaa. :)) Laitan sulle lisää postia fb:ssä kunhan ehdin.

  Linda

 11. taas kun luin tämän niin tekee mieli etsiä mun trenssiä, koska en oo käyttänyt sitä kertaakaan ja se on ylihieno ja mustakin kuuluu perustakkeihin / vaatteisiin :D ja oon samaa mieltä noista vaatteista, ilman nahkatakkia kyllä pärjään. hyvin istuvat farkut vielä etsinnässä, vaikka en farkkuja niinkään käytä :)

 12. anni, hihii mäkin tykkään siitä:-D klassikot on kerääntyneet kaappiin ikään kuin huomaamatta – vielä puuttuu se bikerjacket, joka sekin on kyllä melko klassinen ja tulee varmaan pysymään katukuvassa pitkään :-)

  Anonyymi, kiitti!:-) Tänä keväänä trenssin metsästys on kyllä paljon helpompaa kuin esim viime keväänä – löytyi pinkkiä ja vihreetä, muttei klassista beigeä sopivassa koossa:-D toivottavasti tärppää!

  norma, coolness, kiitti!:-D pikkumusta ja nahkatakki on kyllä tosi hyvä olla olemassa, molemmat menee monissa eri tilanteissa:–)

  Anonyymi, se on onlystä joskus pari kolme kk sitten ostettu:-)

  irinna, no varmasti:-D ei sillä etteikö ilman noita pärjäis, mutta itselle noi on vaan niin ehdottomat etten osais kuvitella :-D ja tosiaan, aika hyvä ettei kaappi ole täynnä mustaa – mulla taas ei ole kuin mustaa, tumman sinistä, harmaata, valkoista ja puuterisävyjä, ehh?:-D Ja hei, ihanan pitkä kommentti, tykkään energisyydestäsi! Mäkään en oikeastaan enää oo farkkutyttö, puoleen vuoteen en oo niitä useasti jalkaani vetänyt, kesällä käytin enemmän ihan jo työasun takia :-) Ehkä kesällä sitten taas, tosiaan?:-D

  ritu, ohnoes, tiedän yhden tyypin kuka osais samaistua tohon ongelmaan – Linda! Sillä on aina kans tuo hartiaongelma, ihan normipaidoissakin silloin tällöin. Jakut kyllä korostaa harteikkuutta usein ikävällä tavalla:–s toivottavasti löydät joskus jonku kivan tai sitten keksit jotain ihan muuta!;-)

  Linda, jee hyvä että tykkäsit!:–)) Tää oli kiva toteuttaa, tämmöset ideat on juurikin hyviä! Jep, laita kun ehdit :-)

  iida, voi että, nopeasti etsimään trenssi käyttöön;–)! Se on varmasti tosi hyvä, se menee niin kaiken kanssa! Mäkään en käytä farkkuja enää kuin pari kertaa kuukaudessa, mutta on ne hyvä olla olemassa :—))

 13. Olipa kiva postaus! On muuten ärrrsyttävää, että tällaisten lyhyempien on vaikeaa löytää sopivan pituisia farkkuja. 32" auttamattomasti liian pitkä, 30" täydellinen, mutta mistään ei meinaa löytyä. Liian pitkät lahkeet eivät tosiaan ole mikään maailman imartelevin juttu. :-D Viime kesänä löysin Topshopista juurikin pituutta 30", harmi vaan että Suomessa ei kyseistä liikettä ole, vaan täytyy tilata netistä.

 14. Sara, no älä muuta sano!! Ymmärrän toki sen, että tilanne on pahempi niillä, jotka ei löydä tarpeeksi pitkiä lahkeita, mutta silti, ei se liian pitkä lahje tosiaan imartele ja jos farkut lyhentää, voi ne menettää malliaankin.

  Carlingsissa tosiaan on aina välillä ollut pituudella 30", mutta nekin sanoivat ettei kovin moneissa malleissa tule sitä pituutta. Myös Tukholman Carlingsista oon ostanu yhdet Wranglerit tuolla 30" pituudella:–) Jos sulla on tiedossa niiden Topshopin farkkujen malli, niin voit ehkä uskaltaa tilata samaa mallia netistä?:–)

 15. onlylla ainakin löytyy farkkuja 30" pituudella, mutta tällä hetkellä ne on kaikki vähän leveempiä lahkeista….. eli eipä auta koska leveet lahkeet lyhentää mua entisestään :D

 16. sara, oho, ompa hyvä tietää!:–D Tosin joo, no no leveille lahkeille, ne sopii vaan pitkäjalkaisille :-D Heiii sisäpiiritietoa selkeesti, tai sit en vaan oo asioinu onlyssä hetkeen:-D