Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

muoti, vastuullinen muoti
Jätä kommentti

OSV second hand vintage copenhagen
O-S-V second hand

Köpiksessä on monta hyvin kuratoitua siistiä second hand -liikettä, joista voi tehdä sekä vintage-löytöjä että spotata uudempien mallistojen aarteita. Koska lähipiirissäni ja internet-kavereissani on useampia Köpikseen suuntaavia, ajattelin listata kivoimmat second handit ja vintageputiikit Kööpenhaminasta tähän postaukseen.

Tällaiset putiikit tekevät käytettyjen vaatteiden ostamisesta tosi miellyttävää. Kun vaatteet on huollettu ja laitettu esille kauniisti, miettii, miksi ihmeessä tarvisi ostaa juuri mitään upouutena.

Kööpenhamina second hand & vintage
Reseller

Kööpenhamina second hand & vintage-liikkeet:

O-S-V second hand

Peder Hvitfeldts Stræde 4 
1173 København K

Superkaunis liiketila, selkeä ja huolella kuratoitu valikoima. Hypistelin täällä ihania vintage-nahkatakkeja ja silkkisiä mekkoja. Valikoimassa on myös miestenvaatteita. Eksyessäsi tänne, kurkista myös lähteltä löytyvä Another Nué -putiikki.

—–

TÚ A TÚ -SECONDHAND

Jægersborggade 30
2200 Copenhagen N

Pienessä liiketilassa suhteellisen paljon valikoimaa. Valikoima rakentuu uudehkoista ja trendikkäistä vaatteista (mm. Gannia, Stine Goyaa, Other Storiesia, Nué Notesia), mutta joukossa on myös vintage-vaatteita ja pienempien brändien aarteita (Skall Studios, Mr. Larkin). Valikoimassa on myös second hand -löytöjen lisäksi söpöjä hiusasusteita.

Kun eksyt tänne, suosittelen kurkkaamaan Jægersborggadella myös muut ihanat putiikit (My Favourite Things, Damernes Magasin). Samalta kadulta löytyy myös Perfectly Worn Vintage.

—–

Perfectly Worn Vintage

Jægersborggade 47
2200 Copenhagen N

Jos etsit Leviksen vintage-farkkuja tai shrotseja, valkoista vintagepuseroa pitsikauluksin tai puhvihihoin, suuntaa tänne. Täällä oli myös kivoja kukkamekkoja ja moneen muuhun second handiin verrattuna paljon miesten vaatteita. Löysin täältä ihanat korkeavyötäröiset tummansiniset puvunhousut itselleni, japanilaista vintagea.

—–

Second Wardrobe

Egegade 2
2200 Copenhagen N

Second Wardroben valikoima on verrattain laaja ja olen joskus vuosia sitten ostanut täältä Gannin silkkimekon. Valikoima on vaatteiden tyylin suhteen mun näkökulmastani koristeellisempi ja yksityiskohtaisempi kuin monen muun putiikin valikoima ja jos etsisin juhlavaatetta (esim. pitkää mekkoa tai juhlavaa haalaria), suuntaisin aiempien käyntieni perusteella tänne. Valikoimasta spottasin mm. Skall Studiosia, Mr. Larkinia, Gannia, Cosia, Max Maraa, Iroa ja Lovechildia.

—–

2nd rag

Gl. Kongevej 91A
1850 Frederiksberg C

Tyylikäs valikoima vaatteita ja asusteita sekä kenkiä. Ehkä aavistuksen hintavampia brändejä ja sen myötä myös pikkuisen edeltäviä kalliimpi hintataso. Valikoimassa mm. Proenza Schouleria, See by Chloéta, SEA:ta, Aiayuta ja Skall Studiosia.

—–

I blame Lulu

Gl. Kongevej 101
1850 Frederiksberg C

I blame Lulussa oli myös hintavampia brändejä ja siten kalliimpi hintataso. Bongasin mm. Cecilie Bahnsenia, Saint Laurentia, Celineä ja Loewea, mutta valikoimassa oli myös edullisempia brändejä. Putiikissa on suhteellisen iso valikoima – ja näköjään myös verkkokauppa!

—–

Reseller

Pilestræde 46
1112 Copenhagen K

Aivan keskustasta löytyvästä Reselleristä tein tuon edellisen kuvan By Malene Birger -mekkolöydön. Hintataso oli sijainnin takia hieman muita second handeja hintavampi, tai tuntui, että vastaavia brändejä myytiin muissa second handeissa hieman huokeammin hinnoin. Valikoimasta spottasin mm. Saks Pottsia, Acnea, Marnia, ATP Atelieria ja Stine Goyaa.

—–

Episode Vintage

Larsbjornsstraede 8
1454 Copenhagen

Episode-vintageketju lienee tuttu monelle muistakin Euroopan isoista kaupungeista. Köpiksen Episodesta olisi voinut löytää vintage-farkkuja ja silkkipuseroita sekä kukkamekkoja. Edullisempi verrattuna kuratoituihin second handeihin, valikoima ”uff-tyylisempi”.

—–

Tuleeko mieleen lisäyksiä Kööpenhaminan kivoista second handeista ja vintage-liikkeistä? Saa vinkata kommenteissa!

Tiedän, että keskustasta löytyy ainakin vielä joitain high end -brändeihin erikoistuneita vintageputiikkeja, mutten käynyt niissä, niin ne puuttuvat listalta.

—–

Kaipaatko lisää Kööpenhamina-vinkkejä? Täältä löytyy!

Lisää luettavaa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

NUARSWIM – vastuullisempi uimapuku

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.