7 x vastuullisempi uikkaribrändi

muoti, vastuullinen muoti
3 kommenttia

Vastuullisempia ja fiksummista matskuista uikkarit valmistavia brändejä löytyy nykyisin niin paljon, että uskoisin useimmille löytyvän ihanat, istuvat ja oman tyyliset uikkarit vastuullisemmalta uimapukubrändiltä.

Tässä listauksessa on mun suosikit, ne, jotka ovat eniten mun tyyliset sekä uikkareiden että brändin puolesta. Aika ihanaa, että näistä seitsemästä brändistä peräti viisi on suomalaisten tai osittain suomalaisten omistuksessa.

Ekana viisi mun ehdotonta lempparia ja loppuun vielä kaksi fiksumpaa brändiä, jotka kantsii nekin kurkata, jos näiltä ensin mainituilta brändeiltä ei löydy omantyylistä uima-asua.

Ekologinen uimapuku nuarswim
Kuvat: @nuarswim

NUARSWIM

Olen kirjoittanut NUARSWIM:n uikkareista vuosi sitten ja mulla on heiltä kahdet ihanat uikkarit, jotka pääsevät käyttöön myös tänä kesänä. Nämä uikkarit ovat sellaiset täydelliset klassikot, joille toivon tosi pitkää ikää ja vuosien käyttöä. Vuoden käytön ja pesun perusteella vaikuttaa lupaavalta.

Vuonna 2020 perustettu ja Suomesta käsin toimiva NUARSWIM valmistuttaa uimapuvut ja bikinit Balilla tehtaalla, jossa brändin perustaja on itse vieraillut tutustumassa tehtaan toimintaan. Kaikki NUARSWIM:n uikkarit valmistetaan Econylistä tai Reprevestä, jotka ovat molemmat kierrätysmateriaaleja, jotka valmistuvat merestä kerätyistä muovipulloista, muovijätteestä sekä kalastusverkoista – näin säästetään uusiutumattomia luonnonvaroja, kun materiaalia ei valmisteta raakamateriaalista.

Tykkään erityisesti: minimalistiset, ajattoman naiselliset mallit. Uikkarit ovat napakkaa matskua josta ei kuulla läpi.

Eettinen uimapuku Lilja the label
Kuvat: Lilja the Label

Lilja the Label

Lilja the Label on myöskin suomalainen uikkaribrändi, joka valmistaa uikkarinsa Balilla. Brändin valikoimassa on tänä vuonna ihanan värikkäitä uikkareita ja bikineitä. Brändi kertoo sivuillaan avoimesti, missä heidän tuotteensa valmistetaan ja millaisen tiimin toimesta. Uikkarit valmistetaan kierrätysmatsku Econylistä tai Reprevestä.

Tykkään erityisesti: monipuolinen ja ajankohtainen väri- ja kuosivalikoima, ihanat kuvat!

Vastuullisempi uimapuku Rumeur
Kuvat: Rumeur

RUMEUR

Mulla on useamman vuoden takaa yhdet Rumeurin bikinit ja ne ovat ihanan napakat ja kestäneet hyvin käyttöä ja pesua, näkyvät mm. tässä postauksessa.

Rumeurkin on suomalainen brändi, joka valmistaa uikkarinsa Econylistä Balilla pienellä tehtaalla. Brändi kertoo käyttämästään tehtaasta ja materiaalivalinnoista tarkemmin täällä.

Tykkään erityisesti: imartelevat korkeavyötäröiset alaosat ja ihanan napakka materiaali. Seepra-uikkari näyttää ihanalta, samoin eteen solmittavat vaaleat lappubikinit!

Vastuulliset uikkarit Ohoy Swim
Kuvat: OHOY swimwear

OHOY SWIMWEAR

OHOY Swimwear on suomalais-tanskalainen brändi, joka valmistuttaa uikkarinsa nykyisin Portugalissa Econylistä. Varastointi & tuotteiden lähetys tapahtuu Virossa. Brändi avaa ajatuksiaan vastuullisuudesta kivasti täällä, kantsii lukea tarkemmin.

Tykkään erityisesti: ihanat kuvat ja monipuolinen valikoima. Valikoimassa mm. pitkähihaisia uikkareita.

Vastuullinen uimapuku Organic Basics
Kuvat: Organic Basics

ORGANIC BASICS

Organic Basics on tanskalainen brändi, jonka uikkarivalikoima valmistetaan kierrätysmatskuista Portugalissa. Valikoima on tänä keväänä täydentynyt uusilla kuoseilla.

Olen ollut tosi tyytyväinen Organic Basicsin joogahousuihin ja yhtiin puuvillarintsikoihin, joten sen perusteella voisin kuvitella uimapukujenkin olevan laadukkaita. Organic Basics kertoo vastuullisuustoimenpiteistään ja tehtaistaan täällä.

Tykkään erityisesti: Valikoima ei ole kovin monipuolinen, mutta valikoimassa on toimivat perusmallit. Brändi avaa toimintaansa todella läpinäkyvästi ja laskelmien kera.

〰️

Kurkkaa myös nämä vastuullisemmat uikkaribrändit:

UNDERSTATEMENT: Ruotsalainen brändi kertoo, että tuotteet valmistetaan Euroopassa vastuullisesti, muttei avaa asiaa tarkemmin. Uikkarit valmistetaan kierrätysmatsku Econylistä.

HALLA x HALLA: Kotimainen värikkäistä uikkareistaan tunnettu brändi, joka valmistaa uikkarinsa Econylistä ja Reprevestä. Suurin osa uikkareista on käännettäviä, eli tavallaan kahdet uikkarit yksien sijaan. Uikkarit valmistetaan Balilla. Oon kirjoittanut brändistä aiemmin täällä.

Lisää luettavaa

Yli neljä vuotta ostamatta pikamuotia

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Taisi olla alunperin sun instapostaus, mistä löysin Liljan uikkarit. En tiedä mistä se johtuu, mutta ovat sellaiset bikinit, missä on jotenkin aivan erityisen hyvä olo omasta kehosta, kiitos siis vinkistä!

    1. No miten ihana kuulla!! :’–) Ihan parasta!

      Mä en kans tiiä mistä se johtuu, mutta mulla on mun nuarswimin ja lilja the labelin bikineissä jotenkin ekstraihana olo; niissä on napakka matsku joka on jotenkin tosi imarteleva ja kiva päällä. Nää vastuullisemmat uikkarit on mun kokemuksella kaikki paljon kaikkia ketjuliikeuikkareita laadukkaampia ja ehkä sen tuntee sit päällä!