NUARSWIM – vastuullisempi uimapuku

muoti, vastuullinen muoti
1 kommentti

* Uimapuvut saatu testiin NUARSWM:ltä

Musta on ihan parasta, että vastuullisesti valmistettuja uimapukuja ja bikineitä alkaa olla markkinoilla sen verran, että uskoisi ainakin suurimman osan löytävän omaan tyyliin sopivan uimapuvun tai bikinit parempien vaihtoehtojen joukosta.

Olen seuraillut kotimaista NUARSWIM-brändiä Instassa viime kesästä asti  ja ilahduin, kun halusivat lähettää mulle kahdet uikkarit kokeiluun. Olen ollut vailla uutta uimapukua ja olinkin katsellut NUARSWIM:n uikkareita yhtenä vaihtoehtona ennen kuin sain heiltä viestiä.

Nyt voin todeta sovittelujen perusteella ja brändin perustajan Antonelan kanssa viestiteltyäni, että suosittelen todella lämpimästi kurkkaamaan NUARSWIM:n valikoiman, jos uudet uikkarit ovat ostoslistalla! En ole vielä päässyt testaamaan näitä tosi toimissa, mutta kotona testailun perusteella kehtaan jo suositella.

NUARSWIM uimapuku

NUARSWIM – Viena One Piece

Vastuullisesti valmistettuja uikkareita kierrätysmateriaaleista

Kotimaista NUARSWIM-brändiä luotsaa Antonela Guzman Karjalainen. Brändi on syntynyt perustajan omasta tarpeesta löytää naisellisuutta korostava, kaunis ja kestävä eettisesti ympäristöystävällisestä materiaalista valmistettu uimapuku. Antonela ei ollut löytänyt omantyylisiä uikkareita vastuullisten brändien valikoimista, joten selvitystyön ja markkinatutkimuksen jälkeen oma uikkaribrändi NUARSWIM sai alkunsa.

Vuonna 2020 perustettu ja Suomesta käsin toimiva NUARSWIM valmistuttaa uimapuvut ja bikinit Balilla tehtaalla, jossa Antonela on itse vieraillut tutustumassa tehtaan toimintaan. Balilla on paljon uimapukuja valmistavia tehtaita ja Antonela halusi valita niiden joukosta omien arvojensa mukaisesti toimivan.

Antonela kertoo, että hänen valitsemallaan tehtaalla on lämmin ilmapiiri, tehtaalla panostetaan työntekijöiden hyvinvointiin ja jokaisella työntekijällä on maan elintasoon ja minimipalkkaan nähden tosi hyvä palkka sekä sairasvakuutus itselleen ja perheillensä. Työntekijöillä on lomapäiviä sekä viikonloput aina vapaana. Antonela kertoo, että pääsi juttelemaan tehtaiden omistajien lisäksi myös työntekijöiden kanssa ja tuli siten vakuuttuneeksi, että tehdas toimii oikeasti fiksusti ja kunnioittaa työntekijöitään.

Vastuullinen uimapuku - NUARSWIM

Merestä kerätystä muovijätteestä tehty uimapukukangas

Tämän NUARSWIM Viena-uimapuvun materiaali on 100% kierrätettyä muovia, Econyliä. Matsku valmistetaan Italiassa.

Kaikki tuotteet valmistetaan tällä hetkellä Econylistä tai Reprevestä, jotka ovat molemmat materiaaleja, jotka valmistuvat merestä kerätyistä muovipulloista, muovijätteestä sekä kalastusverkoista. Näin jätteille saadaan uusi elämä ja säästetään uusiutumattomia luonnonvaroja, kun kangas ei valmistu raakamateriaalista.

Imartelevia uimapukuja eri kokoisille

NUARSWIM:n valikoimasta löytyy bikineitä ja uimapukuja erilaisille vartaloille ja tyyleille. Mun makuuni on eniten yksinkertaiset Viena– ja Diana-uimapuvut mustana sekä Olivia-yläosa valkoisena ja ruskan värisenä. Tuollainen kaarituellinen takaa solmittava malli on mielestäni tosi kaunis!

NUARSWIM:n valikoimassa on kokoja S:stä L:ään & C-mitoituksella (Curvaceous). Kurkista kokotaulukko ja mittausohjeet täältä. Mulla on molemmat uikkarit koossa S ja olen n. 159 cm pitkä.

Eettisesti valmistettu uimapuku

Viena-uimapuvun voi kääntää; sen toisella puolella on kaunis tekstuuripinta ja toisella puolella sileä pinta ja uimapuvun materiaalitiedot on ommeltu uikkariin niin, että lapun saa pois ilman että se jättää näkyviä jälkiä uikkariin. Tämä uikkari näyttää tosi kauniilta myös valkoisena ja vihreänä. Tykkään sen ohuista olkaimista.

Uimapuku kierrätysmuovista

Aion käyttää tätä kesällä myös bodyna! Matsku on tosi napakkaa ja sen verran peittävä,
että menee myös topista.

suomalainen NUARSWIN uimapuku

NUARSWIM – Diana One Piece

Diana One Piece kuluu NUARSWIM:n tämän vuoden uutuusmalleihin ja sitä saa mustan lisäksi ruskan sävyisenä. Mallissa on v:n mallinen etu- ja selkäosa ja luulen että tämäkin malli sopii tosi monelle eri malliselle tyypille, koska minusta tämä näyttää kivalta päälläni, vaikka etukäteen arvelin, olisiko malli sopiva pienirintaiselle. Mutta näyttäisi olevan!

Matsku ja malli on sen verran napakka, ettei tarvitse pelätä vilautteluvaaraa siksi, että olkain tipahtaisi tai vastaavaa, mutta malli ei missään nimessä tunnu huonolla tapaa napakalta. Ei kiristä eikä purista, mutta uikkari tuntuu ihanan tiiviiltä ihoa vasten. Diana-uikkarin Repreve-matsku on aavistuksen Viena-uikkarin Econyliä joustavampaa ja pehmeämpää.

NUARSWIM diana-uimapuku eettinen

Mukana hyvää tekevissä hankkeissa

Vastuullinen toiminta leikkaa läpi kaiken NUARSWIM:n toiminnan. Sen lisäksi että uikkarit valmistuvat eettisesti ympäristöystävällisistä materiaaleista, haluaa NUARSWIM tehdä hyvää myös isommassa mittakaavassa. Vaikka yritys on vielä pieni ja alkuvaiheessa, ovat he jo nyt mukana mm. projektissa, jossa istutetaan puu jokaista tehtyä tilausta kohden. Puut istutetaan Edenin Reforestation Projectsin kautta Madagaskarin luoteisosaan.

Tämän lisäksi NUARSWIM on mukana hankkeessa, jolla rahoitetaan joka kuukausi erilaisia hiiltä korvaavia projekteja, joilla on suora vaikutus ilmakehän CO2-tasoihin. NUARSWIM rahoittaa offset-hankkeita, jotka täyttävät korkeimmat tarkastusstandardit, kuten Gold Standard tai Verified Carbon Standard.

”Mitä tulee naisiin, haluamme uikkareiden avulla voimaannuttaa naisia sekä kannustaa itsensä hyväksymisen. Uikkarimme korostavat naisellisuutta ja ne on suunniteltu siten, että myötäilevät vartaloa, koska jokaisella on oikeus tuntea itsensä seksikkääksi”, NUARSWIM:n perustaja Antonela kertoo.

NUARSWIM kokemuksia

Omistan entuudestaan yhdet vastuullisesti valmistetut bikinit kotimaiselta Rumeur Labelilta ja näitä kahden kotimaisen vastuullisen brändin uima-asuja yhdistää se, että niiden kangas on ihanan napakkaa ja imartelevaa, ihan erilaista kuin ketjuliikkeiden bikineissä!

Tietysti vastuulliset uikkarit ovat kalliimpia kertaostoksena, mutta eron huomaa materiaalin laadussa, tietää ostavansa merestä kerätystä roskasta valmistettua kangasta ja lisäksi tietää, missä uikkarit valmistuvat.

Jos olet uusien uikkareiden tarpeessa, tutustu NUARSWIM:iin tarkemmin täällä
ja kurkkaa valikoima täältä!

ALEKOODI:

Koodilla IDA15 saa -15% koko ostoksesta maanantain ja tiistain väliseen yöhön klo 23:59 asti!

Lisää luettavaa

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.