mineraalimeikit

kauneus, luonnonkosmetiikka
15 kommenttia
Kyllä, taas höpinöitä mineraalimeikeistä! Jos ei yhtään kiinnosta, skipatkaa tämä postaus suosiolla ;– )
Mineraalimeikit tuntuvat kiinnostavan monia, mutta niihin tutustuminen on hieman hankalaa, jos ei yhtään tiedä mistä kannattaisi aloittaa. Olen kokeillut Bare Mineralseja, Everyday Mineralseja ja Lily Loloja, joten osaan jo kertoa jotain.
 

Kaikista vaikeinta on yrittää hahmottaa mineraalimeikkien sävyjä, sillä näistä merkeistä vain Bare Mineralsia myydään Suomessa ja tietokoneen näyttö saattaa muuttaa tuotteiden sävyjä aika radikaalistikin. Onneksi en ole onnistunut tilaamaan vielä mitään katastrofaalisen väärää, vaikka mineraalimeikkejä käyttäessä olen huomannut, ettei sävyillä ole aivan yhtä suurta merkitystä kuin nestemäisiä meikkivoiteita käyttäessä – sävyjä voi huoletta sekoitella, samoin eri merkkisiä meikkipohjia.Kokosin meikkipohjani kollaasiksi, jonka olis tarkoitus selventää vähän sävyeroja ja muita eroja tuotteiden ja merkkien välillä:

MINERAALIMEIKIT copy
Lily Lolon Porcelain on kaikista meikkipohjistani vaalein, se on liian vaalea jopa minulle, joka en meinaa löytää tarpeeksi vaaleita meikkivoiteita! Everyday Mineralsin Golden Fair on toisiksi vaalein, mutta koska se taittaa keltaiseen, se toimii peiteaineen tavoin häivyttäen tummat silmänaluset. Golden Fair (matte base) ja Porcelain eivät kimalla, kummallakin saa matan lopputuloksen.
 
Bare Mineralsin ja Everyday Mineralsin Fair -sävyt ja Fairly light-sävyt ovat keskenään melko samankaltaisia. EDM:n Fairly light (mulla on original glo– koostumus, joka on kaikista kevyin) on kevyempi kuin BM:n, eikä siis yhtä peittävä. EDM:n fair mulla on intensive basena, joten sillä saa aikaan hyvää peittoa.
 
Lily Lolon Blondie on sävyltään ”neutraalimpi” kuin BM:n fair ja fairly light, mutta sen voisi ajatella olevan niiden välimuoto – fair taittaa selvästi kylmään, kun taas fairly light keltaiseen. Lily Lolon Blondie on näistä se, jota olisi helpoin käyttää yksinään – tosin en ikinä käytä pelkästään yhtä meikkipohjaa, käytössä on aina vähintään kolme sävyä nyt kun noita testereitä riittää. Mineraalimeikkejä käyttäessä ei tarvitse juuri pelätä, että sävyt olisivat totaalisen väärät, sillä vaikka osa sävyistä ei olekaan minulle täysin oikeita, eivät ne näytä pahalta vähän ja muiden sävyjen kanssa käytettynä.
 
EDM:n fairly light neutral (semi-matte base) on lempparini koostumuksensa ja sävynsä takia – peittää hieman, mutta lopputulos on kauniin kuultava – meikistä saa kuitenkin peittävämmän kuin original glo-meikkipohjilla tehdystä meikistä.
lovely sound
Olen kokenut Everyday Mineralsit parhaimpina, ylläolevasta kuvasta näkyykin että tilasin juuri kaksi normaalikokoista meikkipohjaa pidempään käyttöön kun testerit alkavat vedellä viimeisiään. Tilasin Fair intensive basen (hyvä talvi-iholle, peittää loistavasti) ja fairly light neutralin semi-matte basena (koostumus on ihanan silkkinen, meikistä ei tule liian peittävää). Näitä kahta ja noita jäljellä olevia testereitä aion käyttää jatkossa :- )
 
 
Yhteenvetona:
Jos haluat aloittaa ”helpolla”, tilaa Bare Mineralsin get started kit – saat kaiken valmiina sudeista meikkipohjiin ja ohjedvd:hin. Oikeaa sävyä voi käydä testaamassa Kicksissä. Jos taas olet valmis ostamaan siveltimet erikseen etkä kaipaa ekstratilpehööriä (meikinpohjustusaine,all over face-väri, puuteri, ohjedvd….), tilaa meikkipohja-testereitä Everyday Mineralsilta ja osta sudit erikseen (esim. ebaysta saa uusia BM:n siveltimiä about kympillä). Kun on jotain tuotteita millä aloittaa, on helpompi ottaa uusia tuotteita testattavaksi :- )
 
 
Hintavertailua:
Bare Minerals Fair-meikkipohja 8g 21,07€ lookfantastic.com (Kickseissä hinta n. 40-48e?)
Bare Minerals Get Started kit (sisältää kaksi 2g:n meikkipohjaa, 3g:n viimeistelypuuterin, 2g:n all over face-”aurinkopuuterin” sekä yhden ”ekstratuotteen” ja kolme meikkisivellintä) 53,9€ lookfantastic.com (Kickseissä tietääkseni 99e)
Yksittäin ostettujen siveltimien hinta 16,7€ – 22,9€
 
Everyday Minerals Fair-meikkipohja BIG 5,5g 9,20€ , testikoko 1g 1,9€
+ jokaiseen tilaukseen saa TRY ME FREE-setin ilmaiseksi (ilmaisen jälkeen muut setit 3,8€), joka sisältää viisi testikokoista meikkipohjaa tietystä sävyperheestä (ivory, light, tan…)
Yksittäin ostettujen meikkisiveltimien hinta 6,9€-11,5€
 
Lily Lolon Blondie-meikkipohja 10g 14,4€, testikoko 0.75g 1,5€
Yksittäin ostettujen meikkisiveltimien hinta 4,7€ -16,7€
 
Q&A:

 

”Hei noista mineraalimeikestä, kun mulla on kans sellanen punertava iho ja se on kuiva ihan vuodenajasta riippumatta niin onko noi sellasia, että ne peittää mutta ei sillain halkeile/hilseile pois? Kun mulla tavallinen meikkivoide tekee sen, jonka takia en voi niitä käyttää mutta olis kiva saada ihan normaalin värinen iho :D toivottavasti ymmärsit tästä maailman huonoimmasta selityksestä jotain ja kiitos etukäteen! =)”
 
Mulla itsellä on varsinkin talvisin pintakuiva ja paikoin ”lohkeileva” iho, ja hyvin ovat mineraalimeikit mun iholla toimineet! En tiedä miten mineraalimeikit toimii tosi kuivalla iholla, sillä itse ainakin olen joutunut ostamaan tuhdimpia kosteusvoiteita, sillä mineraalimeikitkään eivät näytä hyvältä jos iho on ihan kuiva ja hilseilevä – tuhdimmat voiteet auttavat pitämään pohjan hyvänä. Mun omien kokemusten mukaan tavallinen nestemäinen meikkivoiden peitti paremmin ne kuivat kohdat ihosta, mutta toisaalta ei mulla mineraalimeikkienkään k
anssa mitään suuria ongelmia ole ollut kosteusvoiteen vaihdoin jälkeen! Alkuun iho tuntui kireältä meikin alla, mutta se tunne on kadonnut täysin. Esimerkiksi Everyday Mineralsilla on eri ihotyypeille sopivia meikkipohjia joista Original Glo-koostumus on tarkoitettu kuivalle iholle. Suosittelen kokeilemaan sitä alkuun :-)
 
Ootko löytänyt hyvän kosteusvoiteen, jonkun ihollesi sopivan, tai ootko kokeillut jotain öljyä ihollesi? Tehokas kosteutus ja oikeanlaiset tuotteet, niin mikseivät mineraalmeikit sinullakin toimisi. Mineraalimeikeillä saa punaisuuden kyllä kuriin melko hyvin, katsoin just vanhoja kuvia joissa mulla on normimeikkivoidetta niin kivasti punoitan niissä verrattuna nykyiseen:-D Lisäksi on paljon erilaisia peiteaineita joista valita, mutta on vihreä punaisuutta poistava peiteaine päivittäisessä käytössä – se auttaa paljon.
 
aah ihanaa et teet mineraalimeikkipostauksen. mun on jo kauan pitäny kysyy sulta yhtä juttua, mut arvaa nyt sit et oonko muistanu ikinä ku luen sun postauksia :D eli kuinka paljon sä käytät sitä meikkivoidetta kerralla? :O koska mulla tuntuu et vaikka laittasin kuinka paljon, ni ei silti peitä mitää. eli vaik kuvaa siitä, et kuinka paljon sitä siihen kannelle varisuttelet :)
 
Hyvin vähän! Kerralla ripottelen meikkipohjaa kanteen tämän verran:
määrä

Teen itse niin, että lisään useamman kerroksen, mutten laita jauhetta kerralla paljoa, muuten sitä vaan pölisee turhaan ympäristöön ja menee hukkaan. Eli useamman kerran tuommoinen pikkumäärä! Ihan senkin mukaan, kuinka paljon naama kaipaa peittävyyttä (kuvassa näkyy punaisuutta poistavaa peiteainetta, mutta saman verran käytän myös meikkipohjia kerralla). Lisäksi mulla on kolme eri kokoista meikkisutia, joilla saa koosta riippuen erilaista peittoa aikaan – jos monen ohkaisen kerroksen laittaminenkaan ei peitä, kantsii varmaan miettiä uuden sudin ostoa!:- )

mitkä koet parhaiksi mineraalimeikeiksi, mitä oot käyttäny
a) peittävyydeltä 

Bare Mineralsit (molemmat kokeilemani sävyt ovat peittäviä!) ja Everyday Mineralseista Intensive baset (mulla sävy Fair). Lily Lolon Blondie on aavistuksen kevyempi kuin edellämainitut, mutta huomattavasti peittävämpi kuin EDM:n original glo tai semi matte base.

b) pysyvyydeltä

 En oo juurikaan huomannut eroja pysyvyyden suhteen, kaikki merkit toimivat hyvin tässä asiassa! Iho saattaa ruveta nenän/otsan kohdalta kiiltämään päivän mittaan, mutta sitten käytän puuteripaperia poistamaan kiillon ja saatan lisätä ohkaisen kerroksen meikkipohjaa juuri nenälle ja otsaan. :- ) Muuten meikkiä ei kyllä tarvitse lisäillä ja oon useasti mennyt samalla meikillä aamusta yöhön.

c) tilaamisen kannalta(nopein/helpoin tilaa?)

Lily Lololta paketti tuli tosi nopsaan, tuotteet tulevat ymmärtääksen briteistä – näin ollen tullimaksuistakaan ei ole huolta. :- ) Everyday Mineralsien toimitus kestää reilusta viikosta pariin viikkoon, tuotteet tulevat jenkeistä nimittäin. Jos paketin kokonaishinta ei kohoa yli 45 euron, ei tullimaksuja tule. Bare Mineralsithan sain äidiltä ja isältä tuliaisina Nykistä, joten niiden tilaamisesta en juurikaan osaa mitään kertoa, mutta esimerkiksi Char on tilannut feeluniquesta oikein onnistuneesti. :- )

Huhh, nyt on tietopaketti kasassa! Jos kaipaatte vielä enemmän perusinfoa, suosittelen tsekkaamaan Eevan postauksen aiheesta. Jos levitystekniikka mietityttää, täältä löytyy kaikki oleellinen. Saa kysyä, jos olin epäselvä tai tuli mieleen lisäkysymyksiä :- )

Lisää luettavaa

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. hitto kun tekis mieli kokeilla, ihan vaan mielenkiinnosta. näistää sun postauksista innostuneena :–) noi voi olla kivaa vaihteluakin ainaisiin samoihin kamoihin – täytyy harkita.

  pst. toi eka kuva,kollaasi, on ihan huippu!

 2. kysymyksen esittäjä, ole hyvä:-D

  Elina, kokeile!;–) ja kiitos!

  Anonyymi, photarilla, millä kaiken muunki.

  Anonyymi, i can write a summary, if that helps?

  SSM, kiiitos!:- )

  AnsQ, kiva juttu:- )

 3. As you probably guess I'm the person who you have answered a lot about mineral makeup :) I'm also the person who subscribed your blog (on google reader) about a year ago and who is reading every post (please post more photos, I really like them!) with a google translator (I'm planning to learn Swedish, it's simmilar, isn't it?) but it goes really bizarre haha :) Basicaly I'm really fascinated in Finland and Sweden and I dream abou visiting them. Anyway! If you remember, I wanted to try some stuff and when I decide to order two 'try me free' kits in fair and light I found that they don't send to my country anymore and I have a possibility to order it on my country's equivalent of EDM site only. It would be okay if they wouldn't sell these cosmetics in four of american prices! So I've had enough of this and I though that I could find something different. And I found the home industry brand offering so far two formulas of mineral foundation, two different mineral finishing powders, kabuki and flat-top brushes (I read that they're identical to EDM ones) and four colors of concealers. I fount a bargain: flat top brush + three samples of mineral foundation (I get five haha:))and I ordered that. I love love love that brush! (do you have a EDM one?)It's so soft and pretty and it doesn't leave hair on my face haha :) What about the samples? I get five different but almost the same shades and I have used it once (what a small amount is enough!) and I didn't like the matt, flat effect. The nothing-on-face feeling was great, it was also invisible what I love. But before school I'm in really hurry so I have no time for that! If I go again to UK, I will order some stuff from EDM to English adress. I'm really curious about the original glo formula and mint concealer and I have to try it anyway! But in far far future I will go to Sephora and buy the Bare Minerals foundation because I love the finish of it! I saw lots of pictures and they speak for themselves!

  So if you discover something new you didn't know about when we talked last time and you could be that nice and tell me about that, I would be really really grateful!!

  Is it the longest comment you've ever get?? :D SORRY! :)

 4. Tää oli tosi hyvä postaus! ja noi kuvat, ihan mielettömän hienoja vaikka niissä onkin vaan meikkipurkkeja :D

 5. Toi eka kollaasi on tosi hieno! Rakastan sun blogin ulko asua niin paljon oioi <3

 6. Anonyymi, first: THANK YOU for your comment! It is soooo nice to hear about you :- ) ♥ And I love long comments, this is the longest one ;–)

  I really hope you'll visit Finland & Sweden, I love Sweden too, especially Stockholm. People are so stylish there! And I hope you'll learn Swedish, even though it isn't similar to Finnish, I guess… :-)

  Nice to hear that you found something else instead of those "try me free-kits" you wanted to order. Too bad they don't ship to your country :s

  I have heard so many praises for flat top brush that I need to have it too…so I don't have it yet! Good to know it works ;-)

  I love EDM's original glo & semi-matte -formulas, I just ordered fair (intensive base, it really covers up the blemishes) and fairly light neutral (semi-matte base, it's so light and feels like I don't have make up at all!). Bare Minerals works also, they cover but they're not "heavy".

  Do you use ebay? I ordered Bare Escentuals full flawless face – brush from this seller: http://shop.ebay.com/snowianna/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ipg=&_trksid=p3686

  and it's the original one, and works reaaaaally well! I saved a lot of money, in our stores that brush costs lot(like $28-35?), in ebay $10… :-)

  and i know this seller has a good selection of BM's too: http://stores.ebay.com/MallSale?_rdc=1

  If you use ebay, hope that helps you :- ) And please tell me if you'll find out something new!! :–)

  Annamari, hahaha kiitos!:-D En halunnut tehdä ihan tavallista.

  Veera, voi että, kiitos:'-)