Got you around my finger like a lonely lovers charm

kauneus
14 kommenttia

Joku teistä kysyi multa taannoin miten hoidan meikkisiveltimiäni – täytyy tunnustaa, että vähän liian harvoin ainakin………

Image and video hosting by TinyPic

1. Meikkisudit pitäisi kaiketi pestä 1-2 viikon välein, mä pesen siis vähän liian harvoin… Esimerkiksi nyt muuton keskellä pesuväli taisi pidentyä reiluun kuukauteen, upsis.
2. Pesen sudit Le Chat -marseillesaippualla, jota löytyy ihan tavallisista ruokakaupoista, saippuahyllyltä. Kyseinen saippua on superriittoisaa ja supertehokasta, olen pessyt sillä myös vaalean nahkalaukkuni pinnan puhtaaksi mustista jäljistä. Monet merkit tarjoavat omia liuoksiaan meikkisiveltimien pesuun, mutta niiden hinnat ovat huomattavasti korkeammat, joten minulle riittää tuo marseillesaippua varsin mainiosti – se sopii aitokarvaisille sudeille sekä synteettisille.
3. Kastele sivellin, pyörittele sitä saippuan pinnalla, kastele, puristele kevyesti ja toista niin useasti, ettei siveltimestä lähtevä vesi enää ole meikkipohjan värjäämää.
4. Aseta meikkisudit kuivumaan tasaiselle alustalle – ei mihinkään purkkiin  pystyyn, tällöin vesi saattaisi valua siveltimen sisäosiin ja lopulta haurastuttaa liimauksia. Kun siveltimet ovat kosteita, muotoile ne oikean mallisiksi. Meikkisutien kuivumiseen menee melko kauan aikaa, siksi pesenkin ne aamulla meikkauksen jälkeen – seuraavana aamuna ne ovat takuulla kuivat :– )
That’s  it, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Onko teillä jakaa jotain hyödyllisiä vinkkejä meikkausvälineiden huoltoa ajatellen?

Lisää luettavaa

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

parhaat luonnonkosmetiikka kasvonaamiot

Kiinnostavimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 2021 (alessa!)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. meitti pesee 'seba medillä' meikkisienet- ja sudit, se on kyl loistotököttiä! sil lähtee meikitkin naamasta =)

 2. ite desaan sudit vielä lopuks. vaikka ne saippualla pesiski ni helposti jää bakteerit sinne ihan pohjaan pesimään, eli lopuks huuhtelen vielä ihan perus käsidesillä.

 3. en tiiä, et ootko ikinä tehny sellasta tampere-postausta, mut olisi tosi kiva, jos voisit tehä postauksen tyyliin, et sun lemppari shoppailu- ja ruokapaikat sekä tietty baarit ymsyms.:)

 4. Aitokarvaiset sudit kannattaa muuten pestä kylmällä vedellä! :)

 5. Kicksin desinfioiva spray cleaner for make-up brushes on ahkerassa käytössä eikä hintakaan muistaakseni ollut lainkaan päätä huimaava!

 6. oon ostanu lähiaikoina aika paljon meikkisutei ja just tänää aamul mietin et pitäis ettii jostai neuvoja noiden pesuun ja kappas nyt olitki postannu aiheesta :-) kiitti!

 7. muuten hyvä mut siveltimet pitäis pestä joka käytön jälkeen….

 8. enukka, ai sekin toimii?:-) sebamed on kyllä superi nassunputsis, pitäs ostaa se tilalle ku toi vanha loppuu!

  OBLADI OBLADA, aa eli ihan tommoin perus siis hoitais asiansa? :- D Pitänee ehkä desinfioida myös!

  Anonyymi, en oo tehnyt, jotain yksittäisiä toki joskus maininnut. Tuollainen on ideana kiva, sen toteutus vaan onnistuis niin paljon paremmin kesällä!

  Anonyymi, niin arvelinkin ja niin teinkin!:–)

  helenn, tuolla saippualla on kolme euroa hintaa ja se on melkoinen möhkäle ;–)

  Anonyymi, ohoh, hyvä sattuma!:–D

  Anonyymi, en tiedä olisiko se ideaaleinta siveltimien hygieenisyyden kannalta, mutta tuskimpa kovin moni jaksaa oikeasti pestä sutejaan päivittäin…

 9. Terveisiä muuten Kicksin myymäläpäälliköltä, että baremineralssia käytettäessä sudit kantsis pestä n.6 viikon välein!

  Ei missään nimessä ainakaan joka käyttökerran jälkeen, niinkuin joku fiksu anonyymi taisi todeta:DD

 10. Anonyymi, AI ETTÄ, sittenhän mä oon ollut jopa liian ahkera!:—DD jostain luin että synteettiset kestää pesua hyvin ja ne kantsis pestä 1-2 viikon välein, aitokarvaisista (ja mineraalimeikkeihin käytetyistä) en sitten sen tarkemmin tiennytkään. Kiitos vinkistä, jee, voin himmata tahtia!:- D

 11. törmäsin toho saippuaa taannoin halpa-hallissa:-D hintaa ei ollu ku jotai vaivaset pari euroo..pitäs varmaa poistaa, siis onko toi semmone "jokapaikanpuhistusaine", vai?

 12. Meikkisiveltimiä ei todellakaan tarvitse pestä joka käyttökerran jälkeen, jos ne ovat vain sinun käytössäsi, sitten jos meikkaat useampaa ihmistä niin siveltimet tulee pestä aina kun meikattava vaihtuu.

 13. halpa-halli, jep, juuri sellaista se on! muistaakseni se oli 2,70e prismassa ja se saippua on tosi iso ja riittoisa :- D

  Enya, kylllä!

  Anonyymi, näin minä olenkin ajatellut :—- )