ReUse Republic 2011

muoti
24 kommenttia

Vitsit miten mukavaa oli, että mun vaatekierrätyspohdinnat sai teidätkin jakamaan mielipiteitänne ja ajatuksianne aiheesta – jatketaan vielä samoilla linjoilla, sillä pääsin pari viikkoa sitten tutustumaan tämän vuoden ReUse Republic -suunnittelijoihin ja heidän mallistoihinsa.

Ennen suunnittelijatapaamista en täysin tiennyt, mistä tässä hankkeessa oli kyse, joten lienee hyvä valoittaa tapahtuman taustoja teillekin, mikäli joku teistäkään ei tiedä. ReUse Republic on virolaisen Mari Martinin idea hyödyntää vaateliikkeiden ylijäämävaatteet ympäristöystävälliseen tapaan. Tapahtuma toteutetaan tänä vuonna toista kertaa Suomessa, Tallinnassa ja Tartussa ReUse Republic on lanseerannut useampia mallistoja. Suurin osa tämän vuoden suunnittelijoista on mukana toista kertaa, mutta joukossa on myös ensikertalaisia – osa alan opiskelijoita ja valmistuneita, osa harrastelijoita.

 

Nähtyäni suunnittelijoiden luomukset ja kuultuani hieman heidän ajatuksistaan ja ideoistaan, olin todella vakuuttunut ja ennen kaikkea positiivisesti yllättynyt! Moni oli onnistunut hyödyntämään ylijäämävaatteet todella kekseliäästi ja omannäköisesti. Vitsit miten ilahduttavaa, että Suomesta löytyy näin taitavia nuoria suunnittelijoita! ReUse Republicin idea on mielestäni loistava, sillä samalla kun ylijäämävaatteet saavat pidemmän elinkaaren, suunnittelijat saavat nimeään esille ja kauppakeskus Kamppi saa mukavan yhteistyötapahtuman. Tänä vuonna vaatteita tapahtumaan on luovuttanut mm. Union Five, Gallery, Polarn O Pyret, Seppälä, Vero Moda, Benetton, Gant, P.T.X Shop sekä muutamat muut, eli varsin erityyppisistä vaatteista on lähdetty liikkeelle.

Ilahduin kovasti myös siitä, että pidin useamman suunnittelijan töistä niin paljon, että voisin kuvitella käyttäväni heidän luomuksiaan. En ole aiemmin löytänyt omaan tyyliini istuvia vaatteita, jotka on tehty täysin kierrätetyistä materiaaleista, vaikkakin pidän kovasti esimerkiksi Glope Hopen suunnittelufilosofiasta ja heidän tavastaan uusiokäyttää materiaaleja, joita ei välttämättä ihan heti yhdistäisi vaatteisiin.

 

Omia lemppareita:

BLOG Saara Kapanen1

BLOG Saara Kapanen2

BLOG Saara Kapanen11

BLOG Saara Kapanen8

Lempparisuunnittelijakseni nousi Saara, joka tekee söpöjä ja tyttömäisiä vaatteita. Saara on saanut inspiraationsa uusimpaan mallistoonsa mm. Aristokateista ja Kissojen valtakunta -elokuvasta – siitä kertonee mm. rusetit ja raitamekon kissantassuhihat. Erityisesti ylläolevissa kuvissa näkyvä rusettitoppi oli mun makuuni, sillä sehän on ihan mun näköinen, kuten Teemu ja Jenni säestivät.

BLOG Saara Kapanen15 copy

BLOG Saara Kapenen14

BLOG Saara Kapanen12

BLOG Saara Kapanen13

Kissatassuhihoilla varustettu raitamekko on Saaran tämän vuoden mallistosta sekin. Hihat on laskostettu siten, että ne muistuttavat kissantassuja, miten suloinen idea! Mustaa kangasta oli hankala kuvata puutteellisessa valaistuksessa, mutta toivottavasti tuosta kuvaesimerkistä saa jonkin käsityksen!

Lisäksi pidin kovasti myös seuraavista mekoista:

1 BLOG Ulla-Riikka Ruokolainen2

1 BLOG Ulla-Riikka Ruokolainen7

1 BLOG Ulla-Riikka Ruokolainen1

1 BLOG Ulla-Riikka Ruokolainen6

Kauniisti yläosasta laskostettu (hmmh, onkohan tuo oikea termi?:D) sininen mekko on Ulla-Riikka Ruokolaisen käsialaa. Mekko on mulle liian iso, joten se ei ehkä istu parhaalla mahdollisella tavalla, mutta kun kukaan muu ei suostunut malliksi niin mun päällähän sekin oli kuvattava. Vitsit, ottaisin kovin mielelläni jonkin tuon tapaisen mekon kesäksi ja juuri tuon värisenäkin mieluusti. Ulla-Riikan suunnittelemat vaatteet ovat siististi ja huolellisesti tehtyjä ja näyttivät todella laadukkailta.

¨¨Heidi Lepomäki4

¨¨Heidi Lepomäki2

Tykkään kovasti Heidi Lepomäen The Other Girls -mallistosta, jossa oli pari hyvin mun tyylistä vaatettakin. Tuo yllä näkyvä paitapuserosta ja farkusta tehty mekko olisi kyllä melkoisen siisti lisä omaan vaatevalikoimaan. Kun useimmat suunnittelijat olivat käyttäneet paitapuseroiden jämäkkää puuvillaa hyödykseen mitä kekseliäimmin keinoin, mua ilahdutti, että Heidi oli rakentanut vaatteen paidan kaulusten ja etumuksen ympärille, ilman sen kummempia kikkailuja. Vaate ei näytä laisinkaan tuunatulta, vaan semmoiselta, että siihen voisi törmätä esimerkiksi jossain pienessä putiikissa – joka siis kertoo siitä, että vaate on hyvin suunniteltu ja tehty!

Odotan innolla kuulevani enemmänkin näistä lahjakkaista suunnittelijoista. Käykäähän kaikki Helsingin suunnalla 8.-9.4. oleilevat tsekkaamassa ReUse Republicin Design Market Kampissa! Kurjaa, etten itse pääse paikan päälle, mutta onneksi sain tilaisuuden nähdä paloja mallistoista etukäteen. Mitäs tykkäsitte noista mun päällä nähdyistä vaatteista? :–) Ah ja niin, kuvista ISO kiitos Jutalle, joka oli messissä managerina ♥

Lisää luettavaa

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Hohhoi, keskityitpä olennaiseen!:-D
   Kiitos kuitenkin stalkkauksesi, laitoin tuon kuvan piiloon, kun en hirveästi oo jakanut Laurista kuvia blogiin :-) muutoinpa sillä ei väliä olis ollutkaan, ja suurimman osanhan noistakin kuvista oon julkaissut täällä.

 1. OIOI EN KESTÄ kaikki niin ihania?!?!?! Pakko saada IIK varsinkin eka ja vika oli ihan mun lemppareita :)

  1. No älä muuta sano! :-D olin todella yllättynyt suunnittelijoiden tasosta,se oli huikea! Ja odottakaahan kun näette, mitä muut bloggaajat pitivät kivoimpina – ihan eri juttuja ;-) joten saatte muut postaukset tsekkaamalla (ens viikolla) vielä paremman käsityksen :- )

 2. Voi ei, noi on kaikki aivan _____ihania____! Rusetteja ja tyttömäisyyttä ja vintagetyyliä ja kaikkea, samalla tuli itellekkin kamala ompelu- ja tuunauspuuska :D Jos en pääse tuolloin Helsinkiin, niin ainakin sain näistä inspiraatiota! Kaikki suunnittelijat vaikuttaa tosi lupaavilta :)

  1. No älä muuta sano?!:-D Upeita! Hyvä että sait näistä ompelupuuskan ja inspistä, ei kun omia vanhoja vaatteita kierrättämään vaan! ;–)

   Tässähän on siis murto-osa suunnittelijoista, ne, joiden töistä tykkäsin eniten, mutta ne olikin mun mielestä ne parhaat of koors ;-)

 3. Oot niin ihana ! Tosi upeit vaatteita ja sulle kaikki sopii niiin hyvin.

 4. Kiitos Ida, oot saanu hienosti kiteytettyä mun ajatuksen suunnitella tätä juttua :)
  Saaran tekemä rusettitoppi on ihana ja niin on muuten Saarakin :)

  1. Hih, kivaa että onnistuin pukemaan sen sanoiksi! Tykkäsin kovasti sun mekoista, toivottavasti saat ne kaikki myytyä;-) Harmi kun siitä pallokuosimekosta ei saanut hyvää kuvaa mun päälläni, sekin on niin hieno.

 5. Voi ei! Miten multa on mennyt tää ohi? Kiitti kun jaoit niin pääsen itseki ostoksille ;)

 6. hi from germany – came across your blog for the first time, which is awesome. did you do the dressshirts redos? they are amazing!!!
  martina

  1. hi there! :-) thanks a lot!♥
   No, I didn’t, Saara, Ulla-Riikka Ruokolainen & Heidi Lepomäki have made them. :- )

 7. mikä tekee nuista kissantassuja nuista hihoista? en näe mitää kissantassuja niissä 8o

  1. No kaipa se on niin, että katsoja näkee mitä haluaa nähdä. Ne ovat siten ”töröllä”, kuten kissantassut, kun kissa pitää niitä vaikka kopan reunaa vasten. :- )

 8. Vaau, noi kaikki on kuin tehty sulle! OOt ihan älyttömän söpö, mulle tulee mieleen susta jotenki Rory Gilmoreista:))