Ajatuksia vaatteiden kierrättämisestä

lifestyle, muoti
49 kommenttia

Moni teistä taitaakin tietää, miten kovasti tykkään kierrellä kirpputoreilla ja metsästää löytöjä. Olen tehnyt kirpputoreilta, ebaysta ja kierrätyskeskuksista ihania ja persoonallisia löytöjä, sekä ehtaa vintagea, että jonkun uudehkoja virheostoksia. Kirpputoreilla seikkaillessa parasta on se löytämisen tunne kaiken etsinnän jälkeen, mutta toiseksi parasta on se, että voi ostaa jotain toisen vanhaa, joka huonoimmassa tapauksessa olisi muutoin päätynyt kaatopaikalle. Kurjinta on se, että käyttökelpoista tavaraa (oli sitten kyse vaatteista, elektroniikasta tai ruuasta) kärrätään kaatopaikalle, vaikka sitä voisi vielä käyttää – siksi onkin hienoa, että nykyään moni vie kirpputoreille tai esim. uffin keräyslaatikkoon tarpeettomaksi käyneet vaatteet ja asusteet. 

mjjLöysin jonkun itseompeleman ruskean kevättakin kirpputorilta tänä talvena. Nappeja siirtämällä takista tuli hyvin istuva! Huivi on alunperin H&M:stä, mutta joku myi sen vähän käytettynä kirpparilla reilu vuosi sitten. Ankkurimekko on ostettu myyjältä, joka tilasi itselleen vahingossa väärän koon – minulle mekko on juuri oikean kokoinen! Tummansininen röyhelötoppi maksoi kymmenen euroa postikuluineen – sitä on kyllä käytetty hintansa edestä.


Kirpputoreilta ostamisesta tulee hyvä mieli, sillä tuntuu, että rahan on sijoittanut silloin paremmin, kuin ketjuliikkeestä vaatteita ostaessaan. Musta kuitenkin tuntuu, että viime vuosina on lisääntynyt sellainen trendi, että on ihan ok ostaa mielettömiä määriä vaatteita, jos ne ostaa kirpputorilta, tai ylipäätään käytettynä. Niitä kritisoidaan, jotka ostavat mielettömiä määriä uusia vaatteita lojumaan vaatekaappiin hintalaput paikoillaan, mutta onko yhtää hyväksyttävämpä ostaa vaatteita kirppareilta halpojen hintojen sokaisemana, jos niitä ei käytä koskaan? Toki kirpputoreilla shoppaillessa keskittyy edulliseen hintaan, mutta ei kai mitään kannata ostaa vain siksi, että se on halpaa? Vielä pari vuotta sitten saatoin itsekin sortua ajattelemaan, että ”ainakin tämä on halpa, ei haittaa vaikkei tälle tulisikaan käyttöä…”, mutta nykyisin hylkään useimmat vaatteet saman tien, jos tuo ajatus edes putkahtaa mieleeni, sillä se tarkoittaa useimmiten juuri sitä, että vaatetta ei tule käyttämään. Kirpputorilla on myös helppo ajatella, että ”tästähän saa tosi hyvän, kun vähän tuunaa ja kaventaa”, mutta juuri koskaan niin ei kuitenkaan tee, ja vaate unohtuu vaatekaapin pohjalle. Siksi olenkin päättänyt, että jos ostan jotain, mikä vaatii tuunamista, minun on tehtävä se heti. Koetan myöskin muistaa, että ompelutaitoni eivät ole mitenkään superit, joten ostan vain juttuja, joiden tuunaaminen tarkoittaa nappien vaihtamista, sauman parsimista tai jotain vastaavaa pientä toimenpidettä. :- D

topshopin mokkaballerinat
Topshopin mokkaiset ballerinat löytyivät britti-Ebaysta myyjältä, joka myy kakkoslaatua, vähän käytettyjä tuotteita ja ilmeisesti osa tuotteista on näyteikkuna- ja muotinäytöstavaraa. Ballerinat maksoivat minulle 14 euroa postikuluineen.

Toinen yleistynyt trendi on hintojen nostaminen – oikeasti, mistä lähtien nyppyyntyneestä ginan viskoositopista on voinut pyytää seitsemän euroa? Entä kuka kehtaa pyytää Onlyn viidenkympin farkuista kolmekymppiä käytettyinä? Sen lisäksi, että uuden tavaran myyjät tekevät kirpputoreilla omaa bisnestään, koettaa moni ”tavallinen myyjä” tienata  isompia summia nostamalla vanhojen tavaroiden hinnat lähes uusien tasolle.

En tarkoita, että olisi väärin pyytää pari kymppiä nahkaisesta, hyvin säilyneestä ja ehjästä vintage-laukusta, mutta entäs ne topit, jotka saisi uutena samalla hintaa? Ja mites ne mummot, jotka myyvät Iittalaa ja Arabiaa uusia hintoja korkeammin hinnoin? Kovasti naurattaa myös se, että joku kehtaa pyytää Ikean 50 sentin laseista kolmea euroa :–D Voivoi, tekisi aina mieli jättää niiden tuotteiden viereen ”tämän tuotteen alkuperäinen hinta on….”-lappu. Toisaalta, eihän se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa, mutta tämmöinen trendi pilaa kirpputorin perusidean! Jos minulla itselläni on jotain arvokkaampaa, tai jotain spesiaalia, pistän sen myyntiin huuto.nettiin, koska tiedän, että sieltä sen löytää joku, joka ymmärtää korkeamman hinnan, joku joka etsii juuri sitä juttua.

 

kirpparivyöt ja lasit

Nahkavöitä löytää helposti parilla eurolla, miesten aurinkolasit eivät maksaneet paljoa nekään.

 

 

Oletteko koskaan miettineet, minne vaateliikkeiden ylijäämävarastot viedään, mitä niille tapahtuu? Joidenkin suurten ketjujen ylijäämät siirtyvät myytäväksi outlet-myymälöihin, mutta minne muut vaatteet päätyvät? Toivottavasti eivät kaatopaikalle, kuten jotkut arvelevat… Yksi mielenkiintoinen esimerkki ylijäämävaatteiden kierrätyksestä on ReUse Republic -tapahtuma, jota varten nuoret suunnittelijat ovat tehneet uusia luomuksia juurikin noista ylijäämävaatteista. ReUse Republic -tapahtuma järjestetään tänä vuonna toista kertaa Suomessa, Kampin kauppakeskuksessa. Minusta idea kyseisessä tapahtumassa on loistava, sillä näin yhdistetään kierrätys, nuorten suunnittelijoiden ideat ja kyvyt. Tänä vuonna ReUse Republic Design Market järjestetään Kampissa 8. ja 9.4. – onko joku teistä menossa paikan päälle tsekkaamaan, mitä ylijäämävaatteista on saatu aikaiseksi?

 

 

topshopin nahkahame

Topshopin nahkahame irtosi Ebaystä alle kuudellakympillä postikuluineen- käytettynä, mutta todella hyvässä kunnossa! Kuusikymppiä kuulostaa paljolta, mutta minusta se on melko kohtuullinen hinta, kun useimmat nahkahameet maksavat yli satasen – etenkin, jos ne ovat vähänkin erikoisempia.

helma

Uusin kirppislöytöni – pitkä pliseerattu pilkkuhame 4e! En vielä tiedä, käytänkö tätä hameena vaiko mekkona, vai lyhennänkö helman. Pitkät hameet ovat houkutelleet jo tovin, ehkäpä testaan tätä niin ainakin aluksi ;-)


Mikä on teidän suhteenne kirppisvaatteisiin? Kiinnostaako vaatteiden tuunaus tai tuunattujen vaatteiden ostaminen? Kierrätättekö tarpeettomat vaatteenne, kauhistuttaako ajatus toisen vanhoista vaatteista vai pyrittekö ostamaan kaiken toisen vanhana? Mitkä ovat teidän parhaita kirppislöytöjä? Kertokaa omia mietteitänne, mua kiinnostaa kovasti, mitä mietitte näistä jutuista! :– )

Postauksen kuvat ovat kivoimpia kirppis- tai 2nd hand-löytöjäni.

Lisää luettavaa

Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Vastuullinen neule x 18

Rakkaus best

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Mä en ikinä voisi heittää vanhoja hyväkuntoisia vaatteita roskiin! Siis tekee pahaa heittää jotkut ihan kulahtaneet reikäiset topitkin roskiin, yleensä yritän viimeiseen asti keksiä niille muuta käyttöä :) Yleensä otan noin kerran parissa vuodessa pöydän kirppikseltä ja kirppikselle kelpaamattomat menee UFFille.

  Itse kiertelen kirppiksellä yleensä kerran kuussa, mutta harvemmin teen mitään ihan super löytöjä.. Kauhistuttaa kyllä ne hinnat, itse ainakin kun vien myyntiin tavaraan niin yritän laittaa niin halvat hinnat että suurin osa tavaroista menisi kaupaksi.

  1. En mäkään! Mä teen niistä rupusimmista rättejä :–D tai lankkaan niillä kenkäni. Sama homma, mä vien ehkä kans kerran vuodessa / kerran parissa nykyisin vaatteitani kirppikselle, sitten välissä myyn virheostoksia ja semmoisia hyväkuntoisimpia huuto.netissä. Ja jämät tosiaan Uffille.

   Samma här! Kirppisten idea on mun mielestä se, että pääsee eroon turhasta tavarasta ja joku muu hyötyy siitä. Siksi en tajua ylihinnoittelua!

 2. Itse kiertelen usein kirppiksillä, mutta todella harvoin ostan mitään, koska olen päättäny etten osta mitään ”Ihan OK” – vaatteita kirpputoreiltakaan… Omia vaatteitani olen myös myynyt ja juuri muutaman euron hintaan ja kaiken sain myytyäkin:)

  Huonekaluja olen nyt alkanut katselemaan enempi, sillä olen todella kyllästynyt huonekaluliikkeiden huonoon laatuun ja tusinatavaraan!

  1. Tuo on oikein hyvä ajattelutapa!:-) Munkin kirppiskäynneistä varmaan 80% on semmoisia, että lähden pois tyhjin käsin.

   Sama täällä!:-D Mutta Tampereen keskustan kirppareilla & kierrätyskeskuksissa on ainakin tosi kehnosti mitään kalusteita. :-s

 3. Oot näemmä miettinyt erästä samaa asiaa kuin minäkin – eli tuota kirppiskamojen älytöntä hamstraamista (vain siksi että se on halpaa?). Ihan uskomatonta! :D Mä en käsitä, miten joku voi joka kerta kirppiksellä käydessään raahata sieltä mukaan säkillisen vaatteita, joista käyttöön päätyy ehkä yksi kappale jos sekään. Mielestäni aivan yhtä kritisoimisen arvoinen asia kuin uusien ostelu.

  Myös mulla oli joskus nuorempana tapana ostaa kirppikseltä sellaisia juttuja mitä ei sitten koskaan tullut pidettyä… Suurin osa koski just tällaisia ”tää olis muuten hyvä mut pitäis kaventaa”- tyyppisiä ratkaisuja. Nykyään ostan kirppikseltä todella valikoidusti – vain selvää vintagea, jo ikääntyneitä laadukkaita suomalaisia tuotteita tai sitten materiaalin mukaan: silkkiä, nahkaa, pellavaa… Eipä oo ainakaan pitkään aikaan tullut virheostoksia tehtyä, jee! :D
  Todella hyvin kirjoitettu teksti tämä, ja täysin samoja mielipiteitä kuin mullakin, aika monestakin asiasta! (Vaikka saahan niitä erilaisia mielipiteitäkin olla, mutta nää oli ainakin ihan samoja;)

  1. No kyllä! Kerskakulutus on yököttävää, enkä itse tee eroa sen suhteen, onko kaikki turha tavara ostettu uutena vai käytettynä – turhaa mitä turhaa!

   Jep, muutama hölmö ”tää on kiva sit ku lyhennän tän”-ostos on kyllä tullut joskus vuosia sitten ostettua, mutta nykyisin kyllä tiedän, mitä tuun käyttämään ja mitä en. Tosin joskus jokin tosi erikoinen juttu, josta ei ostohetkellä ole ihan varma, on helpompi ostaa juuri sen edullisen hinnan takia. Ihan hyvä niin, sillä moni vaate, jonka suhteen aluksi olin epäröivä, on osoittautunut todelliseksi aarteeksi!

   Jee, on aina mukavaa huomata, että ihmiset ajattelevat joistain asioista niin samalla tapaa – vaikka toki päinvastaisetkin ajatukset on kiinnostavia! Olisin mielelläni halunnut kuulla myös eriäviä mielipiteitä, vaikka minusta on tosi hyvä, että tästä asiasta ollaan samoilla linjoila :-D

 4. tulipas tää postaus osuvaan aikaan – oon just alkamassa hinnoittelemaan kirppisvaatteita ;-) muutenkin tosi mielenkiintoinen ja hyvin tehty postaus! oot kyllä aikamoisii 2hand-löytöjä tehnyt..♥

  itekin kannatan ehdottomasti vaatteiden/asusteiden kierrättämistä ja myös mun vanhat kamat päätyy kirpparille jonkun toisen aarteiksi. mun parhaimmat löydöt on lähinnä näitä suht uusia, mut käyttämättömiksi jääneitä ketjuliikkeiden vaatteita. näistä lemppari taitaa olla AA:n tuubimekko! ois kyllä kiva löytää vähän spessumpaakin :-( enkä mäkään tiedä pitäiskö itkee vai nauraa ku kattoo joidenkin hinnoitteluja… just sarjassamme Vilan käytetty toppi 15€.

  1. Hahaa, aika hyvä ajoitus!:- D
   Munkin uusimmat löydöt on juurikin noita toisten virheostoksia, ne vanhimmat ja erikoisimmat ovatkin sitten usein esim. äidin nuoruudesta, second handiahan nekin siis ovat. AA:n tuubimekko on kyllä superlöytö, en tajua, miksi joku on hallunnut luopua siitä!:-D Hahha, NIIN JUURI, vilan käytetty toppi 15€ niin kiteytti tän…

 5. Hui, tämähän oli hyvä juttu! Olen itse myynyt aina turhat tavarat ja vaatteet kirppiksellä sillä idealla että mun roska on jonkun aarre. Sitten kärrään läjän itselleni pieniä/suuria/turhia vaatteita 0,10 – 0,50e:n kappalehintaan ja tuskastun kun viereisessä paikassa lojuu vieläkin isompi läjä nukkaisia ja tuhruisia vaatteita huimilla hinnoilla! Viime viikolla löysin kirppispaikan jossa oli ginan ja h&m:n toppeja ja tunikoita 8e/kpl, mitä järkeä oikeesti? Kun uutenahan semmoisia saa sieltä ginan alerekistä hintaan 4,95 :D aikaisemmin itsekin sorruin tähän ajatukseen että onpahan halpaa ja ei haittaa vaikkei tulisikaan käyttöä, ostin paljon turhaa tavaraa juuri niiden hintojen sokaisemana ja lopulta tuskastuin kun tavaraa kertyi ja yli puolet piti heittää UFF:in keräyslaatikkoon. Eli, ostan vain tarpeeseen ja vain oikeaa kokoa/väriä/mallia, ettei itselle kerry romuvuorta. Ja tuo oli hyvä, että jotkut tekee kirppistelystä bisnestä! eihän se ole kirppiksen idea. Itse olen tyytyväinen jos saan kirppispaikan vuokran takaisin, sitten en ole menettänyt mitään ja ei haittaa vaikken saisikaan sen enempää itselleni, pääasia on se hyvä fiilis että jollekin toiselle kelpaa eikä se toinen joutunut pulittamaan kuin sen 0,50e. Tosi hyvä aihe ja anteeksi ylipitkä viestini :DD

  1. Hih, kivaa että tämä aihe on herättänyt keskustelua!:-)

   Oi vitsi, mielestäni ajattelutapasi on tosi hyvä – ei kirppis todellakaan ole bisnestä varten! Aleista saattaa löytää paljon kirppishintoja edullisemmin tavaraa, hoh hoi, ei mitään järkeä.

   Minäkin olen ennen tehnyt ostopäätöksiä hinnan / merkin perusteella, nykyisin koetan olla koko ajan tarkempi ja tarkempi. Jep, onhan se kiva jos kirppispöydästä jää käteen muutakin kuin se pöytävuokra, mutta come on, ei se se main thing ole.

   Ylipitkät viestit on just kivoja, don’t worry!:–D

 6. Mä ite käyn aika paljon kirppareilla ja tuntuu, että parhaat vaatteet mitä omistan/tykkään käyttää on kirppareilta ostettu, johtuu varmaan siitä ku ne on niin uniikkeja eikä tuu jokasella vastaan, ja tosiaan valtsussa ärsyttää usein mummot, jotka koittaa pyytää pikku sormuksista jotain 30-70e koska ne on aitoja koruja 70-luvulta, pyh sanon mä. :–D

  Tykkään kans tuunailla vaatteita, saatan ostella kaiken maailman riepuja siks, ku mulla on joku visio mitä aijon tehä, sekä tykkään itte myydä toisinaan kirppareilla vaatteita, mutten tosiaan millään kiskuri hinnoilla. :)

  Mun parhaat löydöt on varmaanki kaikki nahkaset pikkulaukut, silkkipaidat, joiden kaulassa on rusetti sekä yhet mustat nahkaset saappaat.

  1. Jep, oon huomannut, sä oot tehnyt tosi kivoja kirppislöytöjä :–) Mä käyn oikeastaan vaan itsepalvelukirppiksillä, joten en oo vielä joutunut kasvokkain kenenkään kirskurin kanssa – välillä kyllä mietin, että kuka on se tyyppi, kuka tämän pöydän on vuokrannut ja pyytää h&m:n risoista korkkareista kahtatoista euroa!+!?!?:D pyh sanon minäkin…

   Mä en osaa yhtään itse tuunata mitään, olis kiva olla kätevämpi ompelukoneen kanssa!

   Vitsit, noi lempparilöydötkin kuulostaa niin kivoilta!

 7. Kirpputorit ja kierrätys on hieno asia ja itse olen tehnyt mahtavia löytöjä edullisesti, mutta aluksi myös paljon noita ’tää oli niin halpa’ ostoksia. On upeaa että virheostokset ja vaatteet jotka ovat jääneet väärän kokoisiksi voi laittaa kiertoon. Ikävä kyllä toisille tämä tarkoittaa sitä, että voi ostaa kaupoista ja kirpputoreilta törkeän paljon tavaraa, ja kun kaappi lopulta täyttyy niin sen voi mennä tyhjentämään kirpparille. Moni tuntuu elävän niin, että muutaman kerran vuodesta puolet vaatekaapin sisällöstä kärrätään kirpparille ja sitten taas ostetaan kaappi täyteen lähes samanlaisia uusia vaatteita. Ei kovinkaan vastuullista kuluttamista tai ekologista..

  1. Jep, veikkaan että moni ostelee aluksi kaikkea vähän huruakin pelkän halvan hinnan takia, mutta aika nopsaa sitä tajuaa mitä tulee käyttämään ja mitä ei.

   Niinpä juuri, olen ihan samaa mieltä. Ällöttää muutenkin semmoinen, että jatkuvasti ostetaan jotain mitä ei tarvitse, mitä ei ole edes miettinyt haluavansa, vaikka kaapit olis jo aivan täynnä. Liikaa vaan on liikaa…

 8. mä ostan harvoin mitään normikaupoista, vaan kierrän aina kirppareita :-) tosiaan kun löytää paljon jotain tosi kivaa kirpparilta, siitä tulee paljon parempi fiilis ku et olis käyny maksaas ittes kipeeks esimerkiks onlyssa tai muussa peruskaupassa :–) ei sillä, etten tykkäis kiertää liikkeitä kuten h&m, gina, only ynnä muut, mut sä et siellä voi ihmeempiä shopata esim viidelläkympillä, toisin ku kirpparilta tulee kaks muovipussillista tavaraa sillä hinnalla (jos siis löytää). c:

  1. Ai miten ihanaa!:-) mun mielestä normikaupoista ei useinkaan löydä mitään kivaa tai persoonallista, mutta kirppiksiltä voi tehdä juuri semmoisia kivoja löytöjä. Tavallisissa kaupoissa kiertely on munkin mielestä kivaa, mutta sieltä lähtee ihan yhtä useasti tyhjin käsin, mitä kirppariltakin.

   Kirppareilta mä en ole ikinä löytänyt kerralla mitään kassillisia!:- D hui, ootko sä?

 9. On ollu pöyristyttävää huomata, kuinka kirppiskamojen hinnat ovat todellakin nousseet pilviin! :/ Pääsääntöisesti kaikilla Tampereen kirppareilla hinnat ovat nousseet, ja tämä vaikeuttaa myös sitä, miten omat tavarat tulisi hinnoitella, kun niitä kirppareille kärrää.. Myynkö tuotteita naurettavan halvalla jos pyydän pari kertaa käytetystä henkkamaukan topista euron, kun toiset kehtaavat pyytää siitä kympin.. :/ Välillä tuntuu siltä, että alennusmyynneistäkin löytää edullisempaa tavaraa kuin kirppiksiltä :)

  1. Niin onkin! Ja toikin on ihan totta, on tyhmää laittaa farkkujen hinnaksi 5e jos tietää, että ne menevät varmasti myös kympillä. Ja jep, siltä mustakin tuntuu, nurinkurista :-s

 10. rovaniemen kirpparit on pelottavia ja muutenkin ällöjä )))): en tyksi kirppareita, joten ostan uutena mutta myyn vanhat pois kirppiksellä. tällä hetkellä on menossa operaatio vaatekaapin siivous rumista ja epäkivoista vaatteista.
  tän hintojen nousun lisäksi ärsyttää ”ostin h&m topin vuodelta 2001, se on vintagea” wtf mitä vintagea??? tai bloggarit jotka laittaa päivän asu kuvien alle vaatteen kohdalle vintage, koska se on ostettu kirpulta…

  1. Vaatehan on vintage jos se on peräisin vuosikymmeniltä 1920-n. 1980. Suhteellisen suuri aikahaitari on siis. Kannattaa aina varmistaa se alkuperä ostaessaan vanhaa, jos haluaa tietää tarkkaan! :D Sitä en minäkään tajua, että miten joku kirjoittaa h&m-seppälä-gina-kaman vintageksi, jos se on ostettu kirppikseltä. Eihän se näin ole. :D Mä olen itse onnekseni löytänyt aika kivasti sitä oikeaa vintagea – suurimman osan Saksasta tai sit vanhojen pappojen ja mummojen kirppispöydistä.

   1. Oho, mä en oo koskaan törmännyt tuommoiseen, että joku nimittäis jotain h&m-juttua vintageks!:-D on siinä vähän termit sitten hallussa joo……
    mä oon tehnyt kivoja vintage kenkä- ja laukkulöytöjä tampereeltakin, mutta niitä tuntuu olevan nykyisin paljon vähemmän tarjolla, kuin ennen!

  2. Haha, en oo käyny pariin vuoteen rovaniemen kirppiksillä, mutta sillon ku kävin, ne oli kyllä aika nuhrusia ja ällöjä:-D

   HUH, onko joku oikeasti väittänyt noin, että h&m toppi vintagea!??!?! vähän termit hukassa…………

 11. Mä en oo käyny kirpparilla kun muutaman kerran ja oon tosi huono niissä. Tuntuu vaan että ei löydä yhtään mitään-.- Onks sulla mitään vinkkejä tälläselle tumpelolle et missä kirppareilla tampereen alueella kannattas käydä ja mitä sieltä kannattaa hakea ym. Olis tosi kiva jos auttaisit!!:)

  1. No siis Tampereella on varmaan helpoin käydä bonuksella (itsenäisyydenkatu) tai radiolla (laukontori), jos etsii jotain suht uudehkoa, eikä niinkään välitä penkoa mummojen vanhoja vaatteita. :-) kantsii miettiä valmiiksi, mitä tarvitsee tai haluaa ja keskittyy etsimään niitä, koska muutoin on vaikea keskittyä mihinkään, ainakin aluksi :-) minä ostin ekat vuodet kenkiä, laukkuja ja asusteita, vasta viime vuosina olen alkanut löytää vaatteitakin!

 12. mie olin viime vuonna tuolla ReUse Republic tapahtumassa ja tykkäsin tosi paljon niistä vaatteista, ja ideakin siinä on tosi hyvä ja ekologinen :—-)

  käyn ite tosi paljon kirppiksillä, nykyään tosin vähän harvemmin niiden hintojen vuoksi.. :–o ja kaikki vaatteet joita en käytä vien kirppiksille, mieluiten esim. konttiin jotta rahat menisivät hyväntekeväisyyteen.

  paras kirppislöyty on ollut longchampin kaunis musta nahkalaukku sekä kiva kevättakki. :>

  tää postaus oli tosi kiva :)!

  1. kiva juttu!:–) mee ihmeessä tänäkin vuonna, satun tietämään, että siellä tulee olemaan kivoja juttuja!:-)

   voi vitsi, löytösi kuulostavat ihanilta!:-D

 13. Tää oli ihan niinku mun ajatuksista, hihii :-) Eli samoilla linjoilla ollaan! Mua ahdistaa ihan sairaasti tämä kulutushysteria, se varmaan heräsi kunnolla siitä kun luki blogeja joissa lähes joka päivä esiteltiin uusia vaatteita. Yöks, ei kiitti. Mun mielestä sekään ei ole ekologista, että ostetaan hulluna uusia vaatteita kaupoista ja myydään sitten kirpparilla melkein heti pois. Vaikka tietty parempi niin kuin että ne menis roskiin.

  Voisin sanoa että ostan nykyään about. 80% kaikista mun vaatteista kirppareilta/ebaysta. :-) Nii se vaan on, että toisen roska on toisen aarre.

  1. Jee, hyvä!:–) Jep, joku vuosi pari sitten tuntui, että blogit koostui pääosin pelkistä ostosten esittelystä – onneksi siitä vaiheesta ollaan päästy yli! Ne eniten kulutushysteriaa lietsonneetkin ovat tajunneet rauhoittua :-D Tai sit vaan oon lopettanut niiden blogien seuraamisen…

   Hihii, 80% on ihana määrä! Paljonkohan mulla olis, uskaltaiskohan sanoa että 50%? Ehkä melkein! Pitää tutkailla :- D

 14. tosi hyvä kirjoitus ja ihan aiheesta ! tää on mahtavaa, että ns. muotiblogeissa käsitellään välillä myös ajattelemisen arvoisia aiheita, hömppää ja ajatusten herättelyä sopivassa suhteessa :) mahtavaa Ida !

 15. Mun tulee jotenkin kesällä käytyä paljon useemmin kirppiksillä kuin talvella… Meidän pienellä paikkakunnalla on myös vain kaksi kirppistä, joista löytää tosi harvoin mitään käyttökelpoista :( Yritän kuitenkin aina toiveikkaana etsiä ja joskus käykin hyvä tuuri – silloin onnistumisen ilo on suuri!

  1. Samma här, kesällä on usein parempi tarjontakin, kun on helpompi viedä tavaraa kirppikselle talveen verrattuna. Munkin kirppiskäynneistä varmaan 80% on ”turhia”, eli semmoisia, etten löydä mitään itselleni. Mutta ehkä se metsästys ja löytäminen on sen kaiken arvoista!

 16. Käyn pari kertaa vuodessa kirpparilla myymässä omia vaatteita pois. En kuitenkaan lähes koskaan itse kiertele kirpputoreja aarteiden toivossa. Jotenkin en saa aikaiseksi lähteä kirpputorille ostoksille ja silloin kun siellä on itse myymässä, tuntuu ettei halua viedä mitään ylimääräistä kotiin. (: Yhä enemmän oon kuitenkin alkanut vähentää vaatteiden ostelua ylipäätään, enää en halua vaatekaappiin vaatteita, joista jo ostettaessa tiedän, että käytän vaatetta muutaman kerran.

  Juuri viime viikolla annoin myös kaksi vanhaa pöytää kierrätyskeskukseen. Ne oli Ikeasta hankittu halvalla, niin ettei niistä rahaa kehdannut pyytää, enkä halunnut heittää hyviä pöytiä kaatopaikallekaan. Toivon, että joku niitä tarvitseva saa ne nyt halvalla itselleen!

  1. Oho, hassua! En ole ajattelutkaan, että osa kirppismyyjistä ei varmaankaan osta/löydä itse mitään kirppareilta. Jännää.

   Kiva että veit kierrätyskeskukseen, noin minäkin varmaan tekisin. Ehkä koettaisin eka myydä huuto.netissä halvalla, mutta jos niistä on valmis luopumaan ilmaiseksi, niin parempi niin tietty!

 17. Hei kiva kun vinkkasit tosta Kampin tapahtumasta! (: Täytyy ehdottomasti mennä kattomaan….
  Ja kirpparoinnista, itse käyn suhtkoht harvoin, mutta olen kyllä (mielestäni) tehnyt ihan mielettömiä löytöjä. Käyn itse lähinnä itsepalvelukirpparilla, se on vähän kalliimpi ehkä kuin esim. Vallila, mutta voinpahan mennä silloin kun itsellä on aikaa (: Löydän lähinnä kaikki farkkuni kirpparilta, eivät ehkä ole ihan yhtä kestäviä, mutta istuvat paremmin. Esim. Henry Lloydin farkut irtosi 5 eurolla. Samoin löysin viime viikolla YvesSaintLaurentin ihan mielettömät punaiset porkkanamalliset housut 7,50! Samoin wanhojen mekkoni löytyi sieltä ja kengät eri kirppikseltä, yhteensä ne maksoivat 9,50e. Ja en voisi enempää rakastaa sitä mekkoani, harmi kun sitä ei voi pahemmin muualla käyttää! :D Kaikki talvisaappaani on kirpparilta, kunnon nahkaa molemmat. Olen kyllä huomannut että välillä enemmän merkki merkitsee itselleni enemmän kuin tuote ;P Se on ehkä pahin paheeni kirpparilla! Mutta kyllä ostin viime viikollakin H&Mn Garden collectionin mekon 20eurolla kirpulta, kun kaupasta en sitä mekkoa enää silloin saanut omaa kokoani, joten en voinut olla onnellisempi sen löytäessäni!

  Mutta toki kaikessa pitää olla järki, ei oo mitään järkeä ostaa vaan kun on halpaa ja tuunattavaa… Lähdenkin tästä muokkaamaan yhtä kirppikseltä ostettua paitaa! :D Haha, toivottavasti onnistun, se on nimittäin ihan mieletön! :)

  1. Jee hyvä!:–) Mene ihmeessä!

   Meillä ei täällä Tampereella oikein ole mitään semmoisia kirppiksiä, että siellä olisi myyjät myymässä :-( Tykkäisin meinaan käydä semmoisillakin! Kesällä ehkä Tammelantorilla voi olla vaatemyyjiäkin?

   Huh, löytösi kuulostavat mielettömän hyviltä! Vautsi:-D

 18. Käyn kyllä itse kirpparilla silloin tällöin myymässä omia vanhoja vaatteitani ja on kiva nähdä, miten iloisiksi jotkut tulevat toisen vanhasta vaatteesta:) Itse en kuitenkaan osta mitään kirpparilta, en tiedä miksi. Toisten kirppis-/2nd hand-löydöt ovat joskus aivan mahtavia, kuten tuo Topshopin nahkahameesi, mutta itse en ehkä sitten vaan osaa kirppistellä. Pitäisi varmaan harjoitella :D

  1. Jee, taidat käydä semmoisilla kirppiksillä, että olet itse koko ajan myyjänä?:-)

   HIhii, kirppareilla pitää vaan käydä useasti, niin silmä harjaantuu!

 19. Käyn usein Valtterissa Helsingissä, sieltä saa ihan uudenveroista kamaa parilla eurolla. Pääasiassa katselen ja etsin vintage-laukkuja, mutta niiden hinnat on nousseet parin vuoden sisällä huomattavasti… Myyn ja ostan myös vaatteita tietenkin kirppareilla. Ompelen vanhoista nahkatakeista laukkuja tms. :D

  1. Totta, vintage-vaatteita ja -kenkiä sekä -laukkuja etsii nykyisin niin moni, että hinnatkin ovat kohonneet kun kysyntä on noussut. :-D Vautsi, mahdat olla taitava ompelija!

 20. Mä ostan lähes kaikki vaatteeni nykyään käytettynä, sekä yritän myös myydä vanhat vaatteet kirppiksellä vaikka se onkin niin hankalaa luopua joistakin vanhoista vaatteistaan…. :D

  1. Hahaa, ei kannata luopua niistä, joihin on jokin tunneside – ne voi säästää tuleville lapsille heheh;D

 21. omassa ”edustamassani” vaateliikkeessä ne ”ylijäämät” ovat juurikin niitä, jotka sitten pyörivät ihmisten houtuksena alennusmyynneissä – ei niitä missään nimessä pois heitetä. suurimman osan vuodesta ne ehkä viettävät varastossa, mutta aleaikoihin ne kaivetaan aina esille. reklamaationa tulevat vaatteet taas korjataan, jos pystytään, ja laitetaan hyväntekeväisyyteen :)

  1. Voi miten hieno juttu, tuollainen on upeaa! Toivottavasti monet muutkin yritykset tajuaisivat lahjoittaa turhimmat/vanhinmmat/pisimpään alessa pyörineet vaatteet hyväntekeväisyyteen, se olisi hienoa:-)

 22. Aivan mahtava postaus ! Tuo kirppareillakin ilmenevä yletön vaatteitten hamstraus on mietityttänyt muakin kovasti. Itse teen ehkä liiankin usein tosi hyviä löytöjä kirpparilta, mutta vaikka kuinka hyviä löytöjä olisin tehnyt, poden silti aina vähän huonoa omaatuntoa siitä, että tuota vaatetta kertyy aikalailla. Toisaalta, jokainen juttu, jonka oon ostanut kirpparilta, on päätynyt käyttöön useampaankin otteeseen ja kaapista taitaa löytyä vain pari juttua, jotka on osoittautuneet täysin virheostoksiksi. Useimmat mun kirppislöydöt hakkaa mennen tullen normikaupoista ostetut jutut, ihan vaan persoonallisuutensa, ”ainutlaatuisuutensa” ja hyvän materiaalin ansioista. Silkkipaidat (joita on tullut haalittua kirppareilta aika laajassa väriskaalassa), nahkavaatteet, laukut ja esim. eilen löytämäni ihan superupea trenssityyppinen takki on olleet parhaita kirppislöytöjä.

  1. Oi kiitos ihana!<3

   Sä oot kyllä tehnyt semmoisia löytöjä, että ei niitä olis pitänyt kirpparille jättääkään :-D Ne on semmoisia, jotka voit säilöä kun kyllästyt, ja kaivaa ne sitten taas parin vuoden jälkeen esille, kun ne alkaa taas tuntua kivoilta – materiaalit on niiin tärkeitä, että hyvistä matskuista tehdyistä vaatteista ei kannata helpolla luopua!;-)

 23. Sattuipa tämä sopivasti, juuri oon lähössä kirpparille siistimään omaa paikkaani siellä ! Itse kierrän kanssa kirppareita, -yleensä kuitenkin lähden sieltä tyhjin käsin :D Mutta se on jotenkin hauskaakin katsoa, mitä ihmiset myyvät ja minkä kuntoisena sekä hintaisena. Oon kyllä itte tehny kanssa tosi hyviä löytöjä kirppareilta.. Viimeisin löyty oli aivan ihanat vaaleat farkut, joille hintaa kertyi vaivaiset 3e !